Papadia este cunoscuta datorita proprietatilor detoxifiante si este una din cele mai puternice plante cu rol detoxifiant.
Aceasta tonifica ficatul obosit, stimuleaza activitatea rinichilor si stimuleaza digestia avand grija de sanatatea intestinelor. Aceasta plata are rol esential in eliminarea toxinelor – se poate folosi atat floarea cat si frunzele sau tijele acesteia.
Daca simtiti nevoia unei cure de detoxifiere atunci trebuie sa incercati urmatoarea cura cu papadie. Este sanatate curata!
Cum trebuie culese tijele de papadie – mod de pastrare
Este ideal sa culegeti plantele din locuri curate, in care nu s-a folosit erbicid si aflate cat mai departe de sosele sau locuri aglomerate.
Inainte ca papadia sa infloreasca, se culeg tijele proaspete cu boboci – planta se consuma in ziua in care a fost culeasa sau in cel mult 24 de ore. Trebuie neaparat pastratat la frigider, intr-un recipient ermetic ca sa nu se deshidrateze.
Cum se consuma papadia?
Se consuma doar 6 tije de papadie/zi – cate 2 tije inainte de fiecare masa si se mesteca bine inainte de a fi inghitite. Dupa ce mancati papadia, timp de 15 minute nu se mananca nimic.
Cat dureaza cura?
O cura cu papadie trebuie tinuta macar 14 zile iar in cazul bolilor cronice, tratamentul poate sa tina chiar si 3-4 saptamani. Exceptie de la aceasta cura fac persoanele supraponderale sau anemice – efectul puternic al plantei poate crea o anumita stare de slabiciune.
Daca suferiti de boli precum diabet, psoriazis cura poate dura mai multe luni.
Pentru ce este buna papadia?
Cura cu papadie trebuie tinuta daca suferiti una din urmatoarele afectiuni:
- Boli de ficat – ciroza, hepatita, hepatita cronica
- Diabet – se fac cure de lunga durata – persoanele ce au o greutate corporala peste limita, pot sa dubleze doza de papadie. Papadia are si efecte de scadere a glicemiei si poate stimula functiile pancreasului.
- Dishinezie biliara, colecistita, dispepsie etc.
- Constipatie
- Acnee, eczeme – aici se recomanda si 1 litru ce ceai de trei-frati-patati/zi cat tineti cura cu papadie
- Reumatism cronic, ateroscleroza
- Sinuzite/rinite, bronsite
- Hipoaciditate gastrica
- Eruptii alergice, psoriazis, dermatite, varice
- Hemoroizi