Cum să păstrezi mărarul proaspăt toată iarnă – iată ce trebuie să faci!

Vrei sa te bucuri de gustul delicios al mararului proaspat intreaga iarna? Incearca aceasta reteta simpla si usoara! Eu o folosesc de ani de zile. Am primit-o in urma cu mult timp de la bunica mea.

Ingrediente necesare (pentru 2 borcane de 750 ml):

  • 10 legaturi mari de marar verde
  • Apoximativ 500 gr de sare

Mod de preparare:

Spala mararul si lasa-l sa se usuce. Taie-i apoi cozile groase. Pune mararul pe un tocator si toaca-l fin.

Pune un strat de sare pe fundul unui borcan. Adauga deasupra un strat de marar verde. Acopera-l apoi cu sare si adauga un nou strat de marar. Procedeaza in acest fel pana umpli tot borcanul. Este foarte important ca primul si ultimul strat din borcan sa fie de sare. Umple si celalalt borcan cu marar si sare.

Poti pastra borcanele cu marar si sare in frigider chiar si un an de zile. Foloseste mararul pentru supe si sosuri. Mararul este sarat, asa ca ar fi bine sa adaugi sare in mancare dupa ce adaugi mararul.

De asemenea, te poti bucura de gustul delicios al mararului si in timpul iernii daca il usuci asa cum trebuie. Iata ce trebuie sa faci!

Ai nevoie de:

  • Cateva legaturi de marar
  • Saculete de panza

Ce trebuie sa faci?

Alege mararul ca si cum urmeaza sa-l pui in mancare. Intinde-l apoi pe o hartie si lasa-l la uscat, dar nu-l pune direct la soare.

Pune mararul in saculete de panza. Depoziteaza saculetele cu marar in camara. Inainte de a pune mararul in mancare, spala-l.