Cum să obții o cultură timpurie de dovlecel și o recoltă bogată cu câteva trucuri simple

Gradinarii experimentati sustin ca dovlecel este cea mai usoara leguma de cultivat. Intr-adecvar este usor sa cresti aceasta planta. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli simple. Noi am decis sa venim in ajutorul tau si sa-ti spunem cum poti obtine o cultura timpurie de dovlecel.

Multi gradinari nu pregatesc rasaduri, ci planteaza smeintele imediat in pamant. Dupa 2 lungi, poate aparea prima recolta. Dar nu toata lumea procedeaza in acelasi mod.

 

Iata cum poti sa obtii o cultura timpurie de dovlecel

Rasaduri

Pregateste planta cu aproximativ o luna inainte de a o planta in pamant. Apoi, dupa 20 de zile, cand creste dovlecelul, poate fi transplantat. Rasadul ideal trebuie sa aiba trei frunze adevarate. Ai putea folosi si ingrasaminte minerale de azot.

Plantare

Daca plantezi planta in mod corect poti obtine o cultura de dovlecel cu o saptamana mai devreme. Pentru a face acest lucru, pur si simplu inmoaie semintele intr-o carpa umezita cu ingrasamant. Poti folosi o solutie de acid boric.

Paturi

In plus, trebuie sa abordezi minutios organizarea paturilor. Dimensiunea gaurilor ar trebuie sa fie de aproximativ 30 cm. In partea inferioara trebuie sa pui humus. Acest lucru va stimula cresterea dovlecelului. De asemenea, trebuie sa ne amintim ca distanta minima intre plante trebuie sa fie de 70 cm.

Ingrijire

O ingrijire adecvata asigura o recolta generoasa si timpurie. In primul rand, mentine umiditatea in pamant si uda dovlecelul doar cu apa calda, chiar la radacina. In al doilea rand, trebuie sa urmaresti vremea. Daca temperaruta este sub 9 grade trebuie sa acoperi dovlecelul cu folie pe timpul noptii.

Ingrasamant

Daca plantezi semintele intr-o gaura obisnuita, dupa ce apar primele 3-4 frunze, poti adauga ingrasamant. De asemenea, cand apare primul set de muguri, trebuie folosit din nou ingrasamantul. Pur si simplu pulverizeaza tufele cu o solutie de acid boric.