Castravetii se planteaza la mijlocul lunii mai. In acea perioada a anului, temperatura aerului se stabilizeaza. Inainte de plantare, trebuie pregatit solul. Acesta trebuie sapat si fertilizat cu gunoi de grajd.

Iata cum sa iti ingrijesti corect castravetii

Seminte

Pregateste un bandaj de tifon. Indoaie-l in doua si umezeste-l cu apa calda. Pune apoi semintele in el. Acest lucru este necesar pentru a ecloza. O parte din seminte vor fi goale, in timp ce altele vor incepe sa putrezeasca.

E in regula, trebuie sa le arunci. Verifica umiditatea din tesatura. Daca tifonul este uscat, umezeste-l din nou cu apa. Pastreaza tesatura intr-un loc cald, la o temperatura de peste 20 de grade timp de 3-5 zile.

Plantare

Semintele incoltite trebuie sa fie plantate in gauri rotunde sau paturi lungi. Pentru a face paturile, ai nevoie de sapa. Aminteste-ti ca distanta minima intre randuri este de 40 cm.

blankAcest lucru este necesar pentru ca in viitor castravetii sa aiba loc sa creasca. De asemenea, trebuie sa asezi semintele la o adancime de 5 cm, la o distanta de 20 cm una de cealalta. Adauga apoi pamant si toarna apa.

Daca plantezi castravetii in gauri, pune 2 seminte in fiecare gaura. Adancimea fecarei gauri trebuie sa fie de 5 cm, iar distanta dintre gauri trebuie sa fie de 60 cm.

Paturi

Nu cultiva castravetii intr-un singur loc mai des de o data la 5 ani. Alterneaza paturile in care au crescut rosiile, cartofii sau mazarea. In plus, pastreaza paturile curate si indeparteaza buruienile la timp.

Udarea

Udarea este o parte importanta din procesul de ingrijire a castravetilor. In timp ce cresc, plantele trebuie udate din abundenta. Cel mai bine este sa folosesti apa calda. Uda castravetii la fiecare 6-8 zile inainte de a inflori si la fiecare 3-4 zile in timpul fructificarii. Daca ploua nu trebuie sa-i mai uzi.

Hranire

Castravetii au nevoie de nutrienti. Prin urmare, trebuie sa folosesti diverse ingrasaminte organice si minerale. Hraneste castravetii pentru prima data in perioada de inflorire.

Ciupire (copilire)

Cand se formeaza 6-7 frunze, este necesar sa se ciupeasca tulpinile principale ale plantei. Acest lucru stimuleaza ramificarea. De asemenea, este necesat sa legi fiecare planta. Asaza batul la 10 cm de radacina si leaga tulpina de ea.

blankBoli

Putregaiul radacinilor si ingalbenirea prematura a frunzelor sunt boli comune pentru castraveti. Prima boala apare datorita irigarii cu apa rece, a umiditatii si a temperaturii crescute a solului.

Pentru a scapa de aceasta boala, trebuie sa tratezi fisurile cu solutie de iod. Amesteca 1 litru de lapte, 20 gr de sapun, 30 de picaturi de iod si 10 litri de apa. Trateaza planta cu aceasta solutie o data la 10 zile.

Pulverizeaza frunzele ingalbenite cu o solutie de zer sau chefir. Amesteca 2l de produse lactate si 10 litri de apa. In plus, poti uda castravetii si cu o solutie de permanganat de potasiu.

Recoltare

Este foarte important sa recoltezi castravetii la timp, pentru ca altfel devin foarte mari, aposi si, in plus, isi pierd gustul. Este recomandat sa aduni castravetii o data la 4 zile.

blankAcum stii cum sa ai grija de castraveti, asa ca pregateste-te pentru o recolta bogata.