Cum să faci usturoi copt în cuptor – usturoiul copt în cuptor poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Toate legumele capătă o aromă deosebită când sunt coapte în cuptor. Devin mai dulci, mai savuroase și mai fragede. Nu doar legumele clasice pot fi făcute la cuptor, ci și usturoiul. Această metodă ajută la atenuarea gustului său iute înțepător.

Usturoiul copt în cuptor poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Potrivit Linus Pauling Institute, usturoiul poate afecta producția de colesterol prin faptul că inhibă sinteza acestuia de către ficat. Totodată, are efecte antiinflamatoare și reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Consumul de usturoi copt poate oferi protecție împotriva cancerului. Pe lângă antioxidanți, acesta conține compuși sulfurici care acționează direct asupra compușilor cancerigeni și a toxinelor, ajutând corpul să le elimine înainte de a provoca daune. În plus, studiile pe celule și animale au arătat că acestea induc apopotoza (moartea programată a celulelor).

Usturoi copt în cuptor

Ingrediente

  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • o tavă de copt

Mod de preparare

Pasul 1: Aprindeți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2: Fără să sfărâmați căpățâna de usturoi, înlăturați cât mai mult din cojile exterioare.

Pasul 3: Decupați partea de sus a căpățânii, astfel încât să expuneți cățeii de usturoi.

Pasul 4: Ungeți o tavă mică sau un vas yena cu puțin ulei de măsline și așezați usturoiul în interior. Stropiți cu puțin ulei de măsline (1 lingură de ulei de măsline per căpățână de usturoi) și presărați cu sare.

Pasul 5: Acoperiți cu o folie de aluminiu și introduceți tava în cuptor. Coaceți usturoiul până când acesta se înmoaie și poate fi pătruns ușor cu furculița. Durează cel puțin 40 de minute.

Pasul 6: Lăsați usturoiul să se răcească până când poate fi manevrat ușor. Cățeii de usturoi vor ieși ușor din coajă.

Pasul 7: Îndepărtați cojile și folosiți cățeii de usturoi în rețeta dorită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here