curatare gratar de cuptor

Curatarea gratarului din cuptor este, uneori, o sarcina dificila. Dacă nu este spalat în mod regulat, murdăria se va întări în timp și nu vom mai scapa atat de ușor de ea. Folosind acest truc simplu putem indeparta murdăria și grasimea cu usurinta.

Avem nevoie de:

  • 1 prosop vechi
  • 1 cana detergent de spalat vase

Cum procedam?

Așezăm un prosop vechi pe fundul cazii, pentru a nu deteriora cada în timp ce spalam gratarul. Scoatem gratarul din cuptor si-l asezam pe prosopul din cada. Umplem cada cu apa fierbinte.

Punem detergentul de vase într-un borcan si-l amestecăm cu puțină apa fierbinte. Turnam apoi detergentul în cada și amestecăm. De asemenea, putem pune și detergent simplu pe gratar.

Lăsăm detergentul sa actioneze timp de 5 ore. Cel mai bine ar fi sa-l lasam o noapte întreaga. Indepartam apoi murdăria cu un burete de vase.

Murdăria ar trebuie sa se curete rapid, deoarece agentul de curatare o va inmuia. Astfel, vom face ca gratarul cuptorului sa straluceasca din nou și să arate ca nou.

Acest truc simplu chiar funcționează, deci îl poți recomanda și prietenilor după ce le încerci. Eu pana să-l descopăr am încercat o mulțime de soluții din comerț, dar niciuna nu a funcționat.

Nu am făcut decat sa cheltuiesc banii pe produse scumpe si inutile. Din fericire, o prietenă mi-a dezvaluit acest truc și de atunci doar asa curat gratarul cuptorului.

De asemenea, incerc sa-l curat dupa fiecare folosire, pentru ca mizeria sa fie mai usor de indepartat. Iti recomand sa faci si tu la fel!

Articolul precedentCum să pregătești un aluat perfect pentru ruladă? Îți va ieși din prima
Articolul următorBeneficiile siropului de urzici cu miere – când și cum se prepară? Este bun pentru…
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.