Cum să ameliorezi durerea de genunchi – rețete vechi care te vor face să uiți de pastile

remedii naturale dureri articulare

Durerea și umflăturile din zona genunchiului pot semnala o varietate de probleme de sănătate. Este recomandat să mergi la medic, dacă durerea persistă. Până nu primești un diagnostic corect, nu te grăbi să iei pastile.

Există remedii vechi, dar eficiente, care i-au ajutat chiar și pe bunicii noștri. De obicei, sunt folosite pentru ameliorarea umflăturilor și durerilor.

Remedii vechi care pot reduce umflăturile și durerile de genunchi

Sare, turmeric și suc de lămâie

Pune într-un vas o linguriță de sare grunjoasă, turmeric și suc de lămâie și amestecă bine ingredientele.

remediu natural articulatiiAplică amestecul obținut pe zona dureroasă, înainte de culcare. Înfășoară cu folie alimentară și apoi cu o eșarfă, o șosetă sau un bandaj.

remediu articulatii sare grunjoasaPoți lăsa remediul cu sare, turmeric și lămâie să acționeze toată noaptea.

remediu natural sare si turmeric

Varză

Frunzele de varză ameliorează, de asemenea, durerile de genunchi. Zdrobește o frunză de varză cu un ciocan pentru șnițele astfel încât aceasta să elibereze sucul.

remediu dureri articulare varzaAplică frunza pe genunchi, gleznă, cot sau altă articulație și înfășoar-o în folie, apoi într-un bandaj. Frunza de varză se aplică seară și se lasă să acționeze toată noaptea.

remediu varza dureri articulareCartofi și vodcă

Dă un cartof pe răzătoare și amestecă-l cu puțină vodcă.

remediu articulatii cartofAplică amestecul obținut pe locul dureros și înfășoară cu un bandaj. Lasă amestecul să acționeze. Dacă este necesar, repetă procedura.

remediu dureri articulare cartof

Miere și muștar pudră

Încălzește o lingură de miere la bain-marie și amestec-o cu o lingură plin de muștar pudră, 1 linguriță de sare și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul până obții o pastă omogenă.

remediu articulatii miereAplică apoi pasta pe articulațiile dureroase și acoper-o cu folie alimentară și apoi cu un bandaj. Amestecul de miere și muștar trebuie lăsat să acționeze cel puțin 2 ore.

remediu miere articulatiiAcest remediu trebuie utilizat imediat, deci nu-l poți păstra pentru a-l folosi mai târziu. Calmează rapid durerea și ameliorează inflamația articulațiilor.