Terasa și grădina trebuie neapărat reamenajate pentru ca în această vară să te poți bucura din plin de ele? În cele ce urmează îți vom da câteva idei și îți vom spune care sunt stilurile și materialele care pot transforma spațiul exterior într-o oază de liniște și splendoare.

Redecorarea terasei și a grădinii este, fără îndoială, o investiție necesară pentru ca în sezonul cald să petreci în acest spațiu momente memorabile alături de cei dragi. Este adevărat, costul unei astfel de investiții poate fi destul de mare, dar poți solicita un credit de nevoi personale pentru a-ți finaliza planurile.

Fie că ai nevoie de o sumă mai mică pentru a completa un buget necesar, fie ai de acoperit integral o cheltuială neprevăzută, creditul de nevoi personale poate fi o soluție potrivită și pentru tine. În continuare, hai să vedem ce poți folosi pentru a îmbunătăți aspectul grădinii tale!

Iarbă sintetică, o alternativă inedită la gazon

Indiferent de dimensiunea și de stilul ales pentru terasă sau grădină, iarba sintetică se aseamănă foarte mult cu iarba naturală atât în privința aspectului, cât și a texturii, însă avantajul e că nu trebuie s-o uzi pentru a rămâne mereu verde. Și nici nu are nevoie de cine știe ce tehnici de întreținere deoarece este foarte rezistentă.

Printre avantajele sale se mai numără și versatilitatea. Detaliile și decorațiunile cu iarbă sintetică sunt perfecte pentru a da terasei sau grădinii un aspect aparte. În plus, poate fi pusă aproape oriunde. Există oameni care o folosesc chiar și pe perete sau pe post de covor. O poți monta direct pe pământ, dar și pe ceramică sau ciment, astfel că nu trebuie să-ți distrugi curtea pentru a face o schimbare radicală.

Arată minunat și dacă e folosită pentru decorarea spațiilor înguste din grădină, mai ales în zonele în care e umbră sau nu crește nimic. Îndrăznește să te joci și vei vedea cât de drăguț și vesel poate arăta.

Copertinele sau cum să stai la soare în miezul zilei

Indiferent în ce perioadă a anului ne aflăm, expunerea directă la soare este dăunătoare pentru sănătate. Din acest motiv, copertinele sunt o soluție bună pentru spațiul exterior al casei pentru că te protejează de soare atunci când stai afară. O copertină îți protejează totodată și mobilierul de pe terasă, dar și florile care nu trebuie ținute în soare direct.

Poți alege o copertină din pânză teflonată ce ajută la reducerea radiațiilor UV, și este rezistentă la praf, grăsimi și umezeală.

Stiluri, texturi și materiale

Pentru început, să vorbim despre stil. În funcție de stilul grădinii tale – rustic, minimalist, japonez, mediteranean sau englezesc –, trebuie să fii atent cum îmbini elementele pentru a respecta estetica stilului.

Elementele de bază ale grădinii minimaliste, de exemplu, sunt piatra, gazonul, plantele fără flori, iar aspectul său general e unul simplu, îngrijit, ce dă impresia că se întreține ușor.

Grădina englezească, pe de altă parte, are un aspect luxuriant, romantic. Caracteristice ei sunt plantele cu flori colorate, arbuștii și gardurile vii, combinate cu elemente arhitecturale din piatră, precum fântâni, bănci sau statui.

Mobilă și design

Străduiește-te să creezi un spațiu cât mai aerisit dacă vrei să-l pui în valoare. Decorațiunile trebuie alese în funcție de preferințele personale, dar și cu intenția de a menține un aspect general de bun gust. Prin urmare, alege mobilierul potrivit în funcție de spațiul de care dispui, de stilul grădinii tale, de destinația lui – dacă vrei să iei masa în aer liber, dacă vrei mai degrabă să te relaxezi afară –, dar și de rezistența lui – dacă vrei îl lași afară pe toată perioada anului sau doar în anotimpul cald. Astfel, ai de ales între hamace, balansoare, mese și scaune pentru grădină.

În sfârșit, nu uita de iluminatul de noapte! Lămpile solare, felinarele și ghirlandele sunt cele care dau viață spațiilor și le transformă în locuri magice, perfecte pentru seri speciale.

Alege confortul

Secretul unei grădini frumoase stă în atenția pe care i-o acorzi. Dacă ai un stil de viață agitat și cu greu găsești timp să te ocupi de udatul plantelor, tunsul gazonului sau grădinărit în general, atunci ar fi inspirat să acorzi mai multă importanță zonei destinate relaxării și socializării, pe care o poți amenaja special astfel încât să nu aibă nevoie de prea multă întreținere.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți aplica pe terasă sau în grădină. Amintește-ți că, dincolo de toate sfaturile pe care ți le-am oferit, ceea ce contează cu adevărat este confortul tău.

Prin urmare, redecorează așa cum îți place și cum îți permite bugetul. Iar dacă nu îți ajung banii să duci la bun sfârșit proiectul început, poți solicita un credit rapid online pentru a te bucura de un spațiu exterior cu un aspect deosebit.