Cuiburi din dovlecei, cu carne tocată – Se fac din 2 dovlecei, 2 ouă, 100g făină, 100g cașcaval, 300g carne tocată și o roșie

Cuiburi din dovlecei, cu carne tocată – Se fac din 2 dovlecei, 2 ouă, 100g făină, 100g cașcaval, 300g carne tocată și o roșie

  • 100 g făină
  • 100 g cașcaval
  • 300 g carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 1 roșie
  • sare, alte condimente

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm carnea tocată cu ceapa mărunțită. Adăugăm sarea și piperul. Decojim dovleceii și îi dăm prin răzătoarea mare.

2. Amestecăm dovleceii cu puțină sare și îi lăsăm 10 minute. Pe urmă, cu ajutorul mâinilor, îi stoarcem de lichid.

3. Într-un bol separat, batem ouăle cu sare. Treptat, adăugăm dovleceii pregătiți anterior și făina. Amestecăm bine, pe urmă formăm coșulețe pe care le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu ulei.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din compoziția de carne tocată și le așezăm în coșulețele pregătite. Pe deasupra lor, adăugăm felii de roșii și cașcaval dat prin răzătoare.

5. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 45 de minute. Să le savurați cu poftă!

Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.

Carnea rămâne o sursă de proteine de origine animală, saţioasă şi cu gust bun. Din păcate, noi mâncăm mai mult după gust şi mai puţin după necesarul zilnic de nutrienţi. Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.

Carnea de porc poate reprezenta pentru organism şi o sursă bună de fier. ,,O recomand pacienţilor, cu măsură, în cazul anemiei feriprive, adică lipsei de fier. O porţie de 100 g de carne de porc oferă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier”, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.