În fiecare an, grădinarii încep să concureze între ei atunci când cultivă roșii. Toată lumea încearcă să crească o recoltă excelentă fără griji sau investiții. Fertilizarea vă va ajuta în acest sens, fiind extrem de importanta. Va ajuta la obținerea unei recolte mari de roșii gustoase, suculente și parfumate.

Roșiile răspund pozitiv la îngrășămintele organice. Acestea includ excremente de pui, humus, compost și altele. Sunt pline de oligoelemente necesare care ajută plantele să se dezvolte corect.

Pentru a obține rosii mari, se aplică mai întâi sulfat de potasiu și superfosfat. Ele vor ajuta la creșterea rosiilor (fructelor) mari. Cu aceasta solutie se uda fiecare fir de rasad in parte, la radacina.

După 14-21 de zile, când plantați răsadurile în gradina/sera, trebuie să adăugați 25 g de superfosfat și 15 g de sulfat de potasiu. Această cantitate este suficientă pentru 1 m² – se aplica la radacina rosiilor.

25 g de îngrășământ cu fosfor (Terrafertil-Fosfor Plus) diluat în 5 litri de apa vor oferi dulceață și suculență roșiilor. Se aplica radicular (la radacina plantei).

Pentru a obține o recoltă foarte buna de roșii, trebuie să fertilizati rosiile cu acid boric în timpul înfloririi. La 5 litri de apa se dizolva 5 g de acid boric. Cu aceasta solutie se uda planta la radacina. Acidul boric se foloseste de maxim 3 ori in timpul perioadei de inflorire si se aplica la distanta de 10-14 zile intre utilizari. Acest tratament poate fi folosit si pentru stropire.

Încercați să folosiți acest sfat și să creșteți o recoltă dosebita care va fi invidiata de toata lumea. Toate solutiile enumerate mai sus le gasiti in orice fitofarmacie.