Cei mai gustoși creveți, în sos de smântână și usturoi – O bunătate!

Cei mai gustoși creveți, în sos de smântână și usturoi – O bunătate!

Ingrediente:

  • 800 g creveți
  • 250 ml smântână
  • pătrunjel
  • 1 linguriță făină
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare:

1. Curățăm usturoiul, pe urmă îl tăiem mărunt. Îl așezăm într-o tigaie cu unt. Adăugăm smântâna, amestecăm și punem compoziția la fiert, pe foc mic.

2. Adăugăm creveții curățați, amestecăm bine și gătim pe foc mic 5 minute.

3. Adăugăm pătrunjelul mărunțit, sarea, amestecăm și gătim 1-2 minute.

4. Punem creveții într-un bol. Adăugăm făina și amestecăm, pe urmă îi punem înapoi în tigaia cu sos. Gătim, pe foc mic, încă 2 minute.

Să aveți poftă!

Crevetii se gasesc, de obicei, in ocean. De cele mai multe ori, acestia traiesc pana la adancimea de 50 de metri, in substratul stancos sau sub pietrele si crapaturile stancoase. Crevetii pot fi consumati in aproape toate tarile si, de asemenea, sunt preparati in majoritatea bucatariilor din restaurantele internationale.

Exista doua tipuri de creveti. Exista creveti mici si exista creveti mari, cei din urma fiind denumiti si creveti tigri. Aceste fructe de mare nu sunt doar bune la gust, ele avand si o serie de beneficii pentru sanatate. Crevetii sunt bogati in proteine si contin extrem de putine calorii si grasimi. Astfel, acest aliment devine unul ideal pentru cei care doresc sa piarda in greutate.

Chiar daca crevetii sunt bogati in colesterol, acesta este de tip HDL, adica este colesterol bun si are rolul de a preveni mai multe probleme cardiovasculare. Un crevete de dimensiuni normale contine aproximativ 2 grame de grasime, 30 de grame de proteine si aproximativ 125 mg de minerale.

Aceasta combinatie ideala de grasimi si proteine este extrem de benefica pentru sanatatea organismului uman. Crevetii sunt, de asemenea, foarte usor de gatit si nu necesita prea mult ulei sau condimente pentru a fi preparati.