Creșterea castraveților în sticle din plastic – o metodă eficientă pe care mulți nu o cunosc încă

castraveti in sticle

Iti doresti sa mananci castraveti direct din gradina ta? Iti recomand sa plantezi castraveti in sticle de plastic. Aceasta metoda este utila si pentru persoanele care au o gradina de legume, dar uscaciunea solului si temperatura auerului ii impiedica sa obtina o recolta bogata.

De ce ar trebui sa cresti castraveti in sticle de plastic?

Utilizarea recipientelor din plastic nu se limiteaza doar la cresterea castravetilor. Mult timp, astfel de recipiente au fost folosite si la cultivarea rasadurilor. Recipientele din plastic sunt foarte usor de utilizat si, de asemenea, sunt foarte ieftine.

Aceasta metoda este perfecta chiar si pentru cei care vor sa cultive castraveti pe balcon. De obicei, oamenii folosesc lazi sau galeti, insa aceste recipiente sunt voluminoase si grele si nu permit plasarea unui numar mare de lastari in ele.

Pe de alta parte, sticlele din plastic sunt mult mai usoare si mai compacte si, de asemenea, permit sa intre mult mai multa lumina.

Rasadurile din sticlele de plastic pot fi utilizate pentru cultivarea castravetilor intr-o gradina de legume sau intr-o sera. Plantele sunt plantate impreuna cu sticla din plastic.

castraveti plantati in sticleAcest lucru este util mai ales pe terenul deschis, pentru ca sticlele din plastic actioneaza ca mini sere cu castraveti.

Pregatirea solului

Pregatirea solului pentru castraveti se face prin amestecarea a patru elemente, in parti egale:

  1. Pamant obisnuit care poate fi luat din propria gradina -cel mai bun este pamantul negru
  2. Frunze ingalbenite
  3. Turba
  4. Amestec de coji si muschi

Nu trebuie sa neglijezi calitatea solului de baza. Cu cat este mai saturat, cu atat recolta este mai bogata. Utilizarea cenusei de mesteacan este, de asemenea, foarte benefica.

Dupa ce am pregatit solul, incepem sa lucram cu sticlele din plastic. Vom folosi sticle de 2 si 5 litri. In sticlele de 2 litri vor pune o singura planta, in timp ce in sticlele de 5 litri vom putea pune pana la 5 rasaduri.

Totusi, este recomandat sa punem mai putine rasaduri, pentru ca altfel nutrientii ar putea sa fie insuficienti.

Pregatirea sticlelor nu este un proces complicat. Este necesar sa taiem partea superioara a sticlei cu un cutit sau un foarfece.

taierea sticleiIn partea inferioara trebuie sa facem mai multe gauri. Prin ele se va scurge excesul de apa.

Turnam solul pregatit anterior intr-o sticla din plastic decupata si apoi plantam o samanta sau un puiet. Sticla trebuie pusa apoi in blacon.

Daca vrem sa o punem pe teren deschis, trebuie sa ingropam sticla in pamant, astfel incat sa acoperim 60-70% din inaltimea sa. Deasupra punem un capac taiat pentru a crea conditii de sera. Dupa ce planta a mai crescut, indepartam capacul.

Cand punem sticla in pamant, trebuie sa facem gauri suplimentare sau sa indepartam fundul complet.

plantare castraveti in sticleCastravetii se tem de lumina directa a soarelui, prin urmare nu este recomandat sa ii plantam pe un balcon in care bate soarele. Si pe teren deschis, paturile de castraveti trebuie asezate langa copaci, daca este posibil.

Plantele trebuie udate des si abundent, folosind apa calda (30-40 grade C). Doar radacinile sunt udate, frunzele trebuie doar umezite usor.