Cremă delicioasă Charlotte din unt, ouă și lapte – Poate fi folosită la umplerea eclerelor sau decorarea torturilor și prăjiturilor

Cremă delicioasă Charlotte din unt, ouă și lapte – Poate fi folosită la umplerea eclerelor sau decorarea torturilor și prăjiturilor

Crema delicioasă, gustoasă și delicată Charlotte este ideală pentru orice fel de aluat de patiserie.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 100 ml lapte
  • vanilie
  • 1 lingură coniac

Mod de preparare:

1. Într-un bol adânc, amestecăm cu ajutorul unui mixer 2 ouă, 4 linguri de zahăr și vanilie după gust. Adăugăm 100 ml de lapte și amestecăm foarte bine.

2. Încălzim amestecul pe baie de aburi și amestecăm până obținem o cremă densă.

3. Într-un bol separat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Treptat adăugăm amestecul de ou puțin câte puțin. Adăugăm coniacul pentru aromă pe urmă punem amestecul obținut la frigider.

Se poate folosi și peste 3-4 zile.

Beneficiile consumului de oua au fost confirmate de multe studii recente. Acestea sunt printre putinele alimente pe care le putem clasifica drept „superalimente”, datorita multiplelor beneficii ale consumului de oua cu regularitate aduse organismului. Se stie despre oua ca sunt incarcate cu substante nutritive, dintre care unele sunt rare în dieta moderna.

Este adevarat ca ouale contin mult colesterol. De fapt, un singur ou contine 212 mg, care este mai mult de jumatate din doza zilnica recomandata de 300 mg.

Situatia este totusi un pic mai complicata decat atat, iar aceste modificari sunt de fapt benefice. Exceptii fac doar persoanele cu tulburari genetice, ca hipercolesterolemia familiala sau cu un tip de gene numite ApoE4, persoane la care este indicat sa reduca la minimum consumul sau sa evite ouale.

Ouale intregi sunt o sursa excelenta de colina. Un singur ou contine peste 100 mg din acest nutrient foarte important.