Covrigi cu branza

Covrigii umpluți cu brânză și pătrunjel sunt preferații mei. Au un gust deosebit și sunt ușor de preparat. Dacă nu i-ai încercat până acum, nu mai pierde timpul. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 căni lapte cald, 10 gr drojdie instant
  • 1 lingură zahăr, 1 linguriță sare
  • 2 ouă, 4 linguri unt moale
  • 4.5 căni de făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 gr brânză de vaci proaspătă
  • Câteva fire de pătrunjel

În plus:

  • 2 linguri lapte
  • Semințe de susan prăjite

Mod de preparare:

Turnăm laptele într-un bol, adăugăm drojdia și zahărul și amestecăm bine cu o spatulă. Adăugăm două albușuri de ou și un gălbenuș (păstrăm un gălbenuș pentru uns) și amestecăm bine.Covrigi umpluti cu branzaAdăugăm făina de grâu și sarea, amestecăm cu spatula, apoi începem să frământăm aluatul. Adăugăm untul moale și continuăm să frământăm.Covrigi umplutiTransferăm apoi aluatul pe blatul de lucru și-l mai frământăm puțin, până când nu se mai lipește de degete. Îl punem iarăși în bol, îl apăsăm ușor cu degetele, îl acoperim cu folie alimentară și-l lăsăm la crescut până își dublează volumul.

Punem din nou aluatul pe blatul de lucru, îl mai frământăm puțin, îi dăm o formă rotundă, apoi îl tăiem în jumătate. Rulăm o bucată de aluat și o tăiem în 5 părți egale. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.

Din fiecare bucată de aluat formăm bile rotunde și le punem pe o farfurie. Le acoperim cu folie alimentară și le mai lăsăm la crescut aproximativ jumătate de oră.

Corvigi umpluti aluat

După ce timpul a expirat, punem o bilă de aluatul pe blatul de lucru și o întindem cu un sucitor.

Amestecăm brânza de vaci cu pătrunjelul tocat.Covrigi cu branzaPunem puțin din umplutură pe mjlocul aluatului și o acoperim cu marginile aluatului. Îl lipim bine, apoi îi unim capetele pentru a forma covrigul. Procedăm la fel și cu celelalte bile de aluat.Covrigi cu branza si patrunjelPunem covrigii umpluți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-i ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte.CovrigiPresărăm deasupra semințe de susan prăjite și coacem covrigii în cuptorul preîncălzit la 180 grade până se rumenesc bine. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.