Corpul tău funcționează ca un ceas. Află când se regenerează organele tale

Corpul tau functioneaza exact ca un ceas. Fiecare organ din corp se regenereaza intr-un anumit moment.

Daca ai dureri de cap intr-un anumit moment al zilei, acest lucru s-ar putea datora faptului ca unele dintre organele tale incearca sa indeparteze substantele nocive si corpul directioneaza toata energia catre acel loc.

Plamani

Plamanul este primul organ care se regenereaza si elibereaza toxine intre orele 3:00 si 5:00 dimineata. De aceea, este posibil sa tusesti in timpul noptii. Plamanii incearca sa scape de toxine in acel moment.

Intestin gros

Pentru a avea un colon sanatos, trebuie sa mei multa apa plata. S-ar putea sa ti se faca sete intre 5:00 si 7:00 dimineata. Prin urmare, ar trebui sa bei cat mai putine bauturi cu continut ridicat de cofeina dimineata, deoarece acestea tind sa-ti deshidrateze corpul.

Consuma cat mai multe lichide dimineata si incearca sa le elimini prin urina inainte de micul dejun.

Stomac

Intre orele 7:00 si 9:00 dimineata, ar trebui sa eviti sa mananci prea mult si sa alegi un mic dejun din produse usor digerabile. Cele mai bune sunt fructele, sucurile din fructe si ceaiurile din plante, deoarece imbunatatesc activitatea stomacului.

Splina

Splina se regenereaza in timpul diminetii, in special intre orele 9:00 si 11:00. Intre aceste ore, corpul este slabit, iar simptomele bolilor ce afecteaza splina, sunt mult mai puternice.

Splina este legata de ficat si este principalul organ al sistemului imunitar. O splina sanatoasa poate produce anticorpi impotriva diferitelor infectii si poate controla prezenta substantelor nedorite in sange.

Inima

Inima se regenereza intre orele 11:00 si 13:00. Deci este posibil sa simti ca inima iti bate mai repede in acest interval de timp. Interesant este ca 70% din atacurile de cord apar exact intre orele 11:00 si 13:00.

Intestin subtire

Ai observat ca intre orele 13:00 si 1:005 esti mai predispus la balonare? S-ar putea sa te gandesti ca de vina ar putea fi o farfurie prea plina de mancare, dar de fapt, de vina este dieta incorecta sau neregulata.

Pentru a rezolva acceasta problema ar trebui sa-ti schimbi obiceiurile alimentare.

Rinichi si vezica urinara

De la 15:00 pana la 19:00 se regenereaza rinichii impreuna cu vezica urinara. Daca te simti prea obosit in acest interval de timp, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita acestor organe.

Daca rinichii nu functioneaza corect, s-ar putea sa te simti obosit si somnolent in acest moment.

Pancreas

Intre orele 19:00 si 21:00 s-ar putea sa poftesti la dulciuri sau alti carbohidrati. Daca iti satisfaci poftele, iti completezi energia corpului, care este folosita la regenerarea pancreasului. Uneori insa s-ar putea sa te simti obosit.

Vasele si arterele

Intre orele 21:00 si 23:00 se regenereaza sistemul sangvin, in special vasele de sange si arterele. Daca suferi de o boala ce afecteaza sistemul sangvin, s-ar putea sa te confrunti cu dureri neplacute in acel moment.

Ficatul si vezica biliara

Intre orele 23:00 si 3:00 se regenreaza ficatul si vezica biliara. Daca te trezesti din somn in acest interval de timp si nu mai reusesti sa adormi, de vina ar putea fi deseurile toxice din ficat ce nu pot fi eliminate.