Postul Paștelui va dura anul acesta de pe 11 martie 2019 până pe 27 aprilie 2019. Dacă cornulețele fragede făcute cu untură ale bunicii erau preferatele tale, ce ai zice dacă încerci o rețetă la fel de gustoasă, dar de post? Iată o rețetă de cornulețe fragede cu borș foarte simplă și delicioasă.

Ingrediente

Aluat:

500 g făină
7 g drojdie uscată
250 ml ulei
125 ml borș
1 lingură zahăr
un praf de sare

Umplutură: rahat (sau dulceață, nuci, magiun)

Pentru finisat: 50 g zahăr pudră vanilat

Cum se prepară?

Începem prin a pune făina într-un castron și o amestecăm cu drojdia uscată. Separat, în alt bol, amestecăm uleiul, borșul, sarea și zahărul. Facem un spațiu în mijlocul făinii unde turnăm amestecul lichid.

Frământăm totul până obținem un aluat omogen. În funcție de tipul de făină pe care îl folosiți, dacă este nevoie, mai adăugați puțin borș dacă aluatul e prea vârtos sau puțină făină dacă aluatul este prea moale.

Lasă aluatul să se odihnească jumătate de oră și apoi împarte-l în două. Fiecare parte de aluat trebuie întinsă în foaie rotundă și subțire. Taie aluatul în formă de raze, la mărimea dorită. La baza bucății de aluat se pune câte o bucățică de rahat, o linguriță de dulceață sau umplutură cu cacao și zahăr, în funcție de preferințe. Rulează strâns către vârf.

Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și da-le la cuptor la foc mediu, la 160 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute, până ce cornulețele se rumenesc ușor.

Imediat ce le scoți din cuptor, cât sunt încă fierbinți, cornulețele trebuie tăvălite prin zahăr vanilat, se așează pe un grătar și se lasă la răcit după care le poți servi.

Poftă bună!