Beneficiile nucilor – Scad riscul de diabet și ajută la tratarea bolilor de inimă

Un studiu recent sugereaza ca nucile pot reduce semnificativ riscul de cancer pancreatic la femei. Studiul a fost efectuat pe 7500 de femei fara antecedente de cancer.

Seleniul combate cancerul

Nucile sunt bogate in seleniu, un antioxidant puternic ce poate ajuta la prevenirea cancerului. Din cauza degradarii solului, alimentele noastre nu mai contin cantitatea de seleniu pe care o avea odata. Acest lucru ar putea contribui la deficienta de seleniu pe scara larga.

Statisticile

Femeile care au consumat 30 de grame de nuci de doua sau mai multe ori pe saptamana aveau un risc cu 35% mai mic de a face cancer pancreatic, in comparatie cu cele care s-au abtinut in mare parte de la nuci. Aceste rezultate au fost independente de stilul de viata si factorii dietetici.

Nucile previn cancerul si alte boli

Persoanele care mancau nuci in mod regulat aveau mai putine sanse sa moara de cancer sau boli de inima – de fapt, acestia aveau mai putine sanse sa moara din orice alta cauza. Este clar ca aportul dietetic de nuci poate imbunatati sanatatea, reducand in special riscul anumitor tipuri de cancer.

Cancerul, bolile de inima, diabetul si multe altele pot fi prevenite si gestionate cu succes folosind alimente intregi si suplimente adecvate. Asadar, consuma nuci, acestea ti-ar putea salva viata.