Consumă ceai din măr și frunze de dafin și nu vei mai avea nevoie de medicamente – această băutură vindecă multe boli

ceai de mar si frunze de dafin beneficii

Atât merele, cât și frunzele de dafin, sunt folosite adesea în bucătărie, însă puțini știu că aceste două ingrediente au puteri vindecătoare când consumate împreună. De obicei, frunzele de dafin sunt folosite la condimentarea diferitelor preparate culinare. Însă, atunci când sunt combinate cu un măr pot îmbunătăți vederea, pot calmare durerilor și pot reduce inflamațiilor.

Ceaiul din mere și frunze de dafin îmbunătățește circulația sangvină, întărește imunitatea și ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii. Mărul este bogat în antioxidanți cu efect antiinflamator. În coaja sa se găsesc fibre solubile care ajută la reducerea colesterolului „rău”.

Ceaiul din mere și frunze de dafin are un conținut ridicat de vitamina C și ajută la tratarea gripei și răcelii. În plus, consumul regulat de ceai susține sănătatea inimii.

Frunzele de dafin pot ameliora stresul și, de asemenea, pto reduce tensiunea arterială. Potrivit unui studiu, frunzele de dafin sunt eficient în reducerea grăsimii corporale și tratarea pietrelor la rinichi.

Ceaiul de mere și frunze de dafin poate fi consumat și de persoanele cu diabet, deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, această băutură poate încetini procesul de îmbătrânire celulară și poate îmbunătăți funcția creierului. Este benefic chiar și pentru persoanele cu astm și bronhii inflamate.

Ingrediente pentru ceai de mere și frunze de dafin:

  • 1 măr
  • 3 frunze de dafin uscate
  • 1 litru apă
  • Scorțișoară și miere de albine (opțional)

Mod de preparare:

Folosim mărul cu tot cu coajă, deci îl spălăm foarte bine. Îl tăiem apoi în 4 și-i scoatem cotorul cu semințe. Tăiem cele 4 bucăți de măr în bucăți și mai mici.

Punem 1 litru de apă într-o oală, la fiert. Când fierbe, adăugăm cele 3 frunze de dafin li scorțișoara și gătim amestecul timp de 5 minute. La final, adăugăm bucățile de mere, luăm oala de pe aragaz și o acoperim cu un capac.

Lăsăm ceaiul la infuzat pentru 10 minute, apoi îl strecurăm printr-o sită. Adăugăm și miere în ceai pentru a-i îndulci. Ceaiul se consumă dimineața, înainte de micul dejun, sau seara, înainte de a merge la somn.

Nu se recomandă consumul de ceai de măr cu foi de dafin mai mult de 14 zile.