Congelează mazăre verde în sticle de plastic – excelent pentru iarnă

Congelează mazăre verde în sticle e plastic – excelent pentru iarnă. Daca aveti multa mazare in gradina, sau ati cumparat prea multa de la piata, sau pur si simplu vreti sa aveti in congelator mazare congelata de voi insiva, iata ce trebuie sa faceti si care sunt ingredientele de care aveti nevoie.

Ingrediente:

  • mazăre proaspătă
  • sticle de plastic

Mod de preparare:

  1. Pentru început, curățăm mazărea.
  2. Reparizăm mazărea în sticle de plastic, uscate.
  3. Închidem sticlele și le punem la congelator. Mazărea verde congelată în acest fel poate fi scoasă ușor din sticle. Ea nu se acoperă cu gheață și boabele ei nu se lipesc între ele. De aceea, puteți să scoateți cantitatea necesară din sticle, după care să le dați iarăși la congelator.

Mazărea verde este plină de vitamine, minerale și antioxidanți. Previne și tratează anemia, sindromul oboselii cronice, ischemia, infarctul, osteoporoza, infecțiile cu helicobacter pylori, bolile renale și cancerul.

Mazărea verde este una din cele mai sănătoase leguminoase pe care nutriționiștii ne îndeamnă să o includem mai des în dietă. Boabele de mazăre conțin un sortiment unic de fitonutrienți cu efect protectiv asupra organismului.

Având în vedere compoziția ei nutritivă deosebit de puternică, suntem surprinși că mazărea verde a fost așa de puțin studiată de cercetători ca un aliment esențial pentru sănătate, atenția fiind mai mult îndreptată spre fasole.

În studiile realizate până în prezent, mazăre verde a arătat îndeosebi proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii. Boabele de mazăre verde sunt încărcate cu antioxidanți și substanțe anti-inflamatorii de tipul flavonoidelor, carotenoidelor, acizilor fenolici sau polifenolilor.

Un anti-inflamator cheie din mazărea verde este Omega-3. Cercetările recente au arătat că o ceașcă de mazăre verde conține 30 g de acizi grași Omega-3 grăsimi. Această listă impresionantă de substanțe antioxidante și anti-inflamatorii sunt asociate de cercetători cu un risc mai mic de boli inflamatorii, boli cardiovasculare, diabet sau artrită.

Mazărea verde scade riscul de cancer gastric

Mazărea conține un polifenol numit coumestrol – care a fost studiat pentru capacitatea de a combate cancerul de stomac. Un studiu realizat în Mexico a arătat că un consum zilnic de mazăre verde, împreună cu alte legume proaspete, poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer gastric.