clătite cu apă clocotita reteta

Toate clătitele pe care le face bunica mea sunt delicioase. De fiecare dată când merg la ea mănânc clătite cu miere, cum gem de casă sau cremă de ciocolată. Când sunt acasă și mi-e poftă de clătite folosesc și eu rețeta ei. Clătitele sunt ușor de preparat și pot fi umplute cu orice.

Ingrediente pentru clătite:

  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură zahăr, 2 căni făină de grâu
  • 2 căni lapte, 4 ouă
  • 1 cană amidon, 1 cană apă clocotită
  • Un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat

Cum se prepară clătitele?

Pentru a obține clătite perfecte, trebuie să batem foarte bine ouăle. Așadar, începem prin a bate ouăle cu zahărul, apoi adăugăm zahărul vanilat și un praf de sare. După ce s-a dizolvat tot zahăru, adăugăm, laptele și uleiul și continuăm să amestecăm.

Adăugăm apoi amidonul și apa clocotită și amestecăm bine.

clatite cu apa clocotita reteta cu amidonLa final, adăugăm făina de grâu și amestecăm cu grijă pentru a evita cocoloașele.

clătite cu apă clocotita mod preparareUngem o tigaie cu puțin ulei și o punem pe aragaz. Când uleiul s-a încălzit bine, luăm câte puțin din aluatul de clătite și-l punem în tigaie pentru a forma o clătită. Prăjim bine clătita pe ambele părți.

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

clatite cu apa clocotita preparareRepetăm procedura până terminăm tot aluatul. Clătitele pot fi umplute cu gem de casă, cremă de ciocolată sau unse cu miere.

clătite cu apă clocotita reteta simplaEu obișnuiesc să umplu clătitele cu ciuperci fierte, tocate mărunt, mărar și cașcaval ras.

clatite cu apa clocotita ingredienteCopiii mei iubesc foarte mult aceste clătite și le-ar mânca zilnic. Încearcă-le și tu și fă-le o surpriză plăcută celor dragi. Poftă bună și spor la gătit!