Ciupercuțe aperitiv la cuptor, gata în 10 minute – Aveți nevoie de 500g ciuperci, 200g cașcaval, 2 roșii, sare și condimente

Ciupercuțe aperitiv la cuptor, gata în 10 minute – Aveți nevoie de 500g ciuperci, 200g cașcaval, 2 roșii, sare și condimente

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • sare
  • condimente
  • 200 g cașcaval
  • 2 roșii

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm ciupercile. Cu ajutorul unui cuțit, le îndepărtăm piciorușele. Așezăm ciupercile pe o tavă de copt.

2. Tăiem cașcavalul cubulețe mici, pe care le repartizăm în ciuperci.

3. Coacem ciupercile în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și adăugăm roșiile tăiate felii și condimentele. Coacem încă 15 minute. Să le savurați cu drag!

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale conținând vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic); minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor.

Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți. Cu un conținut de peste 80% apă și bogate în fibre, adăugarea ciupercilor la mesele zilnice oferă sațietate fără un aport caloric crescut.

O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.

Ciupercile pot fi consumate în salate, în mâncăruri, anumite specii fiind considerate o delicatesă. În funcție de specie, unele se consumă crude, altele preparate.

Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos. Un compus (eritadenina) din ciupercile numite ”shiitake” ajută ficatul să proceseze colesterolul.