Rețetă tradițională – Ciorbă de pește ca la Mănăstirea Dervent

Cauți să afli adevăratele retete romanesti? Poate ar trebui să te așezi la masă în trapeza unei mănăstiri. Acolo vei descoperi care sunt calitățile inconfundabile ale unei retete romanesti!

Un astfel de popas am făcut și noi deunăzi la Mănăstirea Dervent, nu departe de viile ce se oglindesc în apa Dunării, la Ostrov, și de insula zisă și Păcuiul lui Soare, unde cândva, după legendă, a fost înălțată bogata catedrală a Mitropoliei Vicinei (cea mai nordică mitropolie a Bizanțului din vechime).

De la părintele Casian, am aflat cum se prepară ciorba de pește, „ca la Mănăstirea Dervent”.

La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi dați pe răzătoare, 2-3 țeline, puțin hrean.

Se curăță legumele și se pun în oală. Se lasă să fiarbă.

După ce a fiert, se potrivește de sare, se mai adaugă apă (dacă e nevoie) și se pune și peștele la fiert (câteva kilograme de pește din mai multe soiuri: crap, caras, fitofag, mreană). Se adaugă borș, ardei iute tocat, codițe de leuștean și de țelină. După ce se oprește focul se mai adaugă ouă bătute cu telul.

Poftă bună!

Articolul precedentTort de iaurt și ananas – Un desert gingaș și ușor, fără coacere
Articolul următorTartă dietetică cu brânză de vaci – Un dulce ce poate fi mâncat și seara târziu
Am scris multe: ◈ retete de postdiete de slabitsfaturi pentru casa si gradina Iți mulțumesc că citești cele scrise de mine și te rog sa dai un like/share. Mă ajută foarte mult!