Chifteluțe simple și gustoase, dietetice – Aveți nevoie de 5 dovlecei, 2 morcovi, 2 ouă, 2 linguri de făină, sare și piper

Chifteluțe simple și gustoase, dietetice – Aveți nevoie de 5 dovlecei, 2 morcovi, 2 ouă, 2 linguri de făină, sare și piper

Ingrediente:

  • 5 dovlecei
  • 2 linguri făină
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Decojim dovleceii și morcovii. Dăm dovleceii prin răzătoare, îi amestecăm cu sare și îi lăsăm 20 de minute.

2. Adăugăm morcovii dați prin răzătoare, ouăle, făina, piperul negru și amestecăm foarte bine.

3. Cu ajutorul unei linguri, formăm chiftelele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Nu uitați să lăsați o distanță rezonabilă între chiftele.

4. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

Să le savurați cu poftă!

Bun pentru menţinerea sănătăţii în general – dovlecelul este o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12. De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, iar asta te va ajuta cu siguranţă să îţi menţii sănătatea fizică şi mintală.

Ar putea proteja bărbaţii de problemele cu prostata – câteva studii au ajuns la concluzia că un extract din dovlecel ar putea proprietăţi benefice pentru afecţiunile prostatei, în special în prevenirea sau ameliorarea hipertrofiei benigne de prostată. Această afecţiune se manifestă prin necesitatea imperioasă de a urina, micţiuni dificile sau întrerupte şi incontinenţă urinară. Dovlecelul, dar şi alte alimente bogate în fitonutrienţi, poate ameliora aceste simptome neplăcute.