Chifteluțe simple și gustoase de pui – Aveți nevoie de 500g piept de pui, 2 ouă, 3 cepe, 5 linguri maioneză, sare și piper

Chifteluțe simple și gustoase de pui – Aveți nevoie de 500g piept de pui, 2 ouă, 3 cepe, 5 linguri maioneză, sare și piper

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 2 ouă
  • 3 cepe
  • 5 linguri maioneză
  • 5 linguri amidon
  • 1/2 linguriță zahăr
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Spălăm carnea de pui, pe urmă o uscăm cu ajutorul unui prosop de bucătărie. O tăim cubulețe mici. Mărunțim ceapa cu ajutorul unui blender.

2. Într-un bol, amestecăm ceapa cu ouăle, carnea, maioneza, amidonul și condimentele.

3. Amestecăm bine și lăsăm compoziția 20-30 de minute.

4. Formăm chifteluțe pe care le prăjim, într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos. Pe urmă, le așezăm într-o tigaie separat, adăugăm apa și le fierbem la foc mic 8-10 minute, acoperite cu capac.

Poftă bună!

Carnea de pui are de fapt, de multe ori, rolul de așa zis “panaceu universal”. Supa de pui este un aliment recomandat de către medici în perioade de convalescență, fiind un aliment ușor digerabil, dar care asigură necesarul de proteine, vitamine și minerale necesare refacerii rapide a celulelor, cu atât mai mult după o perioadă de suferință a corpului.

Chiar și “leacurile bătrânești” recomandă supa de pui ca un aliment ideal pentru a-ți oferi substanțele nutritive, necesare organismului pentru a lupta împotriva unei răceli sau a unei stări de sănătate deteriorate.

Specialiștii mondiali în nutriție consideră carnea de pasăre ca fiind potrivită consumului uman, fiind ușor digerabilă și cu conținut de grăsimi sănătoase, adevăr confirmat și de medicii nutriționiști români de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. Această carne se remarcă printr-o combinație optimă de proteine, minerale și vitamine, fiind o sursă de elemente esențiale sănătății umane.