Chifteluțe gustoase din carne tocată, pe pat de cartofi răzuiți – Umplutură bogată în roșii și cașcaval

Chifteluțe gustoase din carne tocată, pe pat de cartofi răzuiți – Umplutură bogată în roșii și cașcaval

În ziua de astăzi, nu prea avem timp să facem preparate complicate care să necesite mult timp. De aceea, rețetele simple și gustoase câștigă, spre deosebire de bunicile noastre care își permiteau să gătească în bucătărie și câte jumătate de zi…

În rețeta următoare o să vedem cum putem prepara chiftele cu roșii și cașcaval. Acest preparat este cu adevărat o delicatesă culinară!

Ingrediente:

  • 350 g carne tocată de porc
  • 500 g cartofi
  • 80 g cașcaval
  • 2 roșii
  • 1-2 căței de usturoi
  • condimente

Mod de preparare:

1. Într-un bol, așezăm carnea tocată de porc. Adăugăm usturoiul zdrobit, sarea, piperul, condimentele preferate și amestecăm foarte bine.

2. Din umplutura pregătită anterior, formăm chifteluțe. În final, trebuie să obținem 9 chiftele pe care le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu ulei.

3. Curățăm cartofii, pe urmă îi dăm prin răzătoarea mică.

4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem roșiile felii subțiri.

5. Pe o tavă de copt, tapetată cu ulei, formăm 9 turte din cartofii pregătiți anterior. Pe deasupra, așezăm chiftelele din carne de porc.

6. Pe deasupra, așezăm feliile de roșii. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și decorăm cu cașcaval dat prin răzătoare. Punem tava înapoi în cuptor pentru 10 minute.

Acest preparat este perfect pentru cina în familie. Un mare avantaj al rețetei este rapiditatea ei. Aveți nevoie de doar 20 de minute să pregătiți acest preparat cu care sigur veți impresiona toți membrii familiei.