Chec cu lapte condensat

Descoperă acum cum să prepari această rețetă incredibilă de chec, folosind doar 4 ingrediente!

Ți-e poftă de o prăjitură, dar vrei ceva rapid și ușor de făcut, fără să folosești cuptorul? Atunci ai găsit rețeta potrivită! Această delicioasă prăjitură la tigaie nu necesită făină de grâu, folosește doar 4 ingrediente și este ideală pentru a însoți o cafea fierbinte!

Cum să faci checul acesta la tigaie?

Pentru rețeta de chec la tigaie, vom pune într-un castron oul și îl vom bate cu ajutorul unui tel. Vom adăuga laptele condensat și vom bate din nou. În continuare, vom include amidonul de porumb și praful de copt și vom amesteca cu telul.

Vom turna acest aluat într-o tigaie mică, unsă în prealabil cu unt, vom folosi o altă tigaie de aceeași dimensiune pentru a acoperi și vom pune pe foc minim, lăsând să se coacă încet, până se rumenește la bază. Vom unge tigaia pe care o folosim ca capac și vom întoarce, continuad coacerea prăjiturii și pe cealaltă parte în același mod. Scoateți, serviți și savurați delicioasa prăjitură de tigaie!

Ingrediente pentru rețeta de chec de tigaie

  • 100 gr lapte condensat indulcit (aproximativ 3 linguri pline)
  • 1 ou întreg
  • ½ lingură praf de copt
  • ½ cană amidon de porumb

Mod de preparare

Într-un castron, adăugați 1 ou întreg, bateți cu un tel și adăugați 100g lapte condensat (2 linguri pline), bătând din nou.

Adăugați ½ cană amidon de porumb și ½ lingură praf de copt, apoi amestecați cu telul.

Într-o tigaie/cratita mică, unsă cu unt sau margarină, turnați aluatul, acoperiți cu o altă tigaie de aceeași dimensiune și puneți pe foc mic, cocând încet, până se rumenește la bază.

Ungeți tigaia pe care o folosiți ca capac, întoarceți prăjitura și puneți-o din nou pe foc mic, acoperită, pentru a se coace uniform și pe cealaltă parte.

Scoateți, serviți și bucurați-vă de minunata voastră prăjitură de tigaie! Poftă bună!