Cele mai ușoare și simple metode de curățare a grătarului

Una dintre cele mai bune parti ale verii este savurarea mirosului si a gustului mancarii pe gratarul din curte. Aroma carnii gatite la gratar este minunata, insa spalarea gratarului poate fi o adevarata provocare. Noi avem cateva trucuri pentru tine, incearca-le si vezi daca functioneaza!

Trucul cu amoniac

Cureti rapid gratarul cu putin amoniac. Ai nevoie de o punga de gunoi, banda de cauciuc, ochelari de protectie si manusi. Plaseaza gratarul intr-o punga mare de gunoi si adauga o cana de amoniac. Sigileaza punga si lasa gratarul inauntru peste noapte. Poti scoate gratarul a doua zi pentru a-l spala si a elimina amoniacul.

Curata gratarul cu staniol

Gratarul trebuie curatat cel putin de doua ori pe sezon pentru a preveni rugina. O modalitate simpla de a curata gratarul implica folosirea unei bile de staniol pentru indepartarea resturilor. Pentru a mentine gratarul curat, incearca sa-l ungi inainte de a-l folosi.

Foloseste putin otet

Combina o parte de apa cu o parte de otet intr-o sticla cu pulverizator. Amesteca bine. Pulverizeaza aceasta solutie pe gratar si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Apoi aplica in mod regulat otet alb pe o bucata de staniol subtire si foloseste-o pentru a mentine gratarul curat.

Asigura-te ca folosesti unul dintre aceste trucuri inainte de a face urmatorul gratar alaturi de prieteni si familie.