Aceasta reteta este preferata mea atunci cand trebuie sa fac rapid niste turte. Unii le spun paini turcesti insa mie imi place sa le numesc turte pentru ca nu este nici o diferenta intre ele.

Pentru ca acestea sa fie cat mai moi, se ung cu ulei de masline sau cu unt topit, dupa ce le-ati copt. Pentru coacerea turtelor aveti nevoie de o tigaie buna, antiaderenta, pentru a le putea coace fără să folosiți ulei.

Puteti folosi turtele pe post de paine, lipie pentru kebab sau chiar pentru sandviș. Reteta este usoara, simpla si rapida. Hai sa vedem ce ingrediente sunt necesare pentru a le pregati dar si care sunt pasii pe care trebuie sa ii respectati.

Ingrediente necesare:

  • 10 gr de drojdie uscata – cam 2 lingurite
  • 2 lingurite de zahar
  • 165 ml de apa calduta
  • 500 gr de faina
  • Sare, patrunjel proaspat
  • 15 ml ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator se pune faina (neaparat cernuta si pastrati cam 100 gr pe care o veti adauga treptat) si se face o gaura in mijloc unde veti pune drojdia, zaharul si o parte din apa calduta. Lasati drojdia sa se dizolve si sa creasca putin dupa care incepeti sa amestecati cu o lingura (sau cu mâna).

Treptat, adaugati restul de apa si faina, pana veti obtine un aluat omogen si doar putin lipicios. Spre final, adaugati uleiul de masline si mai framantati 2-3 minute pana se incorporeaza complet.

Aluatul obtinut se lasa la crescut, intr-un loc caldut si acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient, se presara niste faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in 6 parti – veti obtine 6 turte.

blankIntindeti aluatul sub forma unor turte (cu diametru de aproximativ 18 cm) si coaceti turtele la foc mediu, pana cand devin aurii – cam 3-4 minute pe fiecare parte.

blank blank blankPuneti turtele pe o farfurie iar pana sunt gata toate, tineti-le acoperite cu un prosop. Cand sunt gata, ungeti-le cu ulei de masline sau cu unt topit si presarati patrunjel proaspat si tocat fin.

blankPofta buna!