Tratează în mod natural tusea cronică – Plantele cu proprietăți medicinale naturale

Deoarece nivelul calitatii aerului continua sa se degradeze, boala pulmonara si infectiile continua sa se dezvolte. Tipul de tuse difera in functie de boala pe care o ai.

Remediile naturiste nu numai ca stimuleaza sanatatea pulmonara, dar pot vindeca si infectiile care provoaca cele mai frecvente tipuri de tuse.

O tuse tipica incepe cu o respiratie adanca, urmata de o comprimare a aerului in plamani si apoi o izbucnire puternica deaorece aerul este eliminat fortat intr-o fractiune de secunda.

Tuse cronica uscata

O tuse uscata incapatanata care vine si pleaca, dar nu dispare niciodata. O tuse cronica nu este o boala in sine. Este un semn ca ceva este in neregula cu sistemul de respiratie. Se numeste tuse uscata, deoarece nu produce flegma. De obicei apare in timpul zilei si dureaza intre 3 si 10 minute.

Cauza: Medicii au descoperit recent ca, in unele cazuri, problema este hipersensibilitatea in caile respiratorii superioare, declansate de un reflux de gaze in stomac. Tusea uscata este, de obicei, cauzata de alergii, raceli si bronsita.

Un produs chimic gasit in cacao si ciocolata pare sa suprime tusea, potrivit unui mic studiu.

Remediu natural

Eucalipt – este un ingredient folosit adesea in pastilele si siropurile pentru tuse, iar eficacitatea sa se datoreaza unui compus numit cineol. Cineolul are numeroase beneficii – este un expectorant si poate usura tusea in timp ce calmeaza pasajele sinusurilor iritate. In plus, deoarece eucaliptul contine antioxidanti, sprijina sistemul imunitar in timpul unei raceli sau a altei boli.

Tuse din piept

Tusea din piept vine cu o cantitate mare de flegma si dificultati de respiratie. Acest tip de tuse este declansat de o cantitate excesiva de mucus in piept. Adesea este mai rea dimineata si iarna, deoarece este agravata de virusii care afecteaza plamanii.

Cauza: Gripa si infectiile pulmonare pot genera, o tuse din piept.

Remediu naturist

Salvie – frunzele texturate ale salviei ofera o aroma constanta, care rezulta din uleiurile esentiale ale salviei. Ceaiul de salvie este un tratament traditional pentru dureri in gat si tuse din piept.

Tusea din gat

Se simte ca si cum ai avea un nod in gat si tusea te lasa cu un gust amar si urat in gura. Tusea poate fi declansata vorbind, razand, cantand sau mancand alimente deosebit de uscate. De asemenea, tinde sa apara noaptea.

Cauza: Captuseala esofagului este extrem de moale si sensibila, iar acest lucru duce la inflamatie, declansand tusea.

Remediu naturist

Mierea ursului –  seamana cu tesutul pulmonar. Inca din anii 1600, mierea ursului a fost utilizata pentru a promova sanatatea pulmonara si respiratorie. Mierea ursului contine compusi care sunt eficienti impotriva organismelor daunatoare ce afecteaza sanatatea repiratorie, in special a celor legate de refluxul acid.