Cel mai bun tratament fără chimicale pentru afide – ai nevoie de…

tratament natural afide solutie cu ardei

Abia am văzut crescând frunzele plantelor că observăm deja cum ceva le mănâncă. Cel mai adesea, plantele sunt atacate de afide. Aceste insecte mici cu corp în formă de pară, se hrănesc cu seva vegetală.

O infestare minoră cu afide cauzează, în genera, daune minore plantelor sănătoase. Cu toate acestea, de multe ori, un grup mic de afide se transformă într-o colonie mare.

tratament plante remediu contra afidelorAfidele încetinesc creșterea plantelor și duc la ofilirea acestora. În timp ce numeroase produse comerciale luptă împotriva acestor dăunători obișnuiți, spray-ul de de ardei iute de casă poate combate afidele și alți dăunători rapid, eficient și fără substanțe chimice.

Cum funcționează?

Ardeiul cayenne, inofensiv pentru oameni, respinge insectele dăunătoare, datorită aromei sale. Conține o cantitate mare de alcaloizi toxici pentru sistemul lor nervos și are un gust înțepător, pe care dăunătorii nu-l pot tolera. Ca urmare, insectele mor.

tratament afide remediu ardei cayenneCum pregătești soluția cu ardei cayenne?

Pentru a pregăti această soluție, avem nevoie de jumătate de litru de apă clocotită și 25 gr de ardei Cayenne.

Turnăm apa într-o oală și adăugăm ardeii, apoi așteptăm să fiarbă. După ce ardeii au fiert, luăm oala de pe foc, o acoperim cu un capac și lăsăm la infuzat timp de 3-4 ore.

tratament plante ardei CayenneDupă ce infuzia s-a răcit, o diluăm cu 5 litri de apă și o punem într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizăm cu soluția obținută, plantele infestate cu afide. Plantele nu trebuie pulverizate cu această soluție decât o dată la 2 săptămâni. Pentru ca infuzia să se lipsească mai bine de frunzele plantei, adaugă câteva picături de săpun lichid.

spray ardei Cayenne remediu planteCel mai bine este să pulverizezi soluția seara, dar nu înainte de a ploua, pentru că toate eforturile tale vor fi în zadar. Pentru a scăpa de afide, trebuie să pulverizezi atât tulpinele, cât și lăstarii tineri și frunzele de jos. Poți folosi această soluție pe toate plantele, cu excepția castraveților.

Pentru a scăpa de afidele care atacă plantele de castraveți, trebuie să folosești o altă metodă: taie fin sau macină 20-30 gr de ardei iute și amestecă-l cu 100 gr praf de tutun și 5 litri de apă caldă. Amestecă bine toate ingredientele și pulverizează plantele de castraveți cu soluția obținută.