cel mai bun storcator

Având în vedere cât de multe modele de storcătoare există pe piață, poate fi greu să te hotărăști pe care să îl cumperi. Noi te vom ajuta să înțelegi cum cumperi cel mai bun storcător profesional. Haideți să începem.

Cel mai bun storcător prin presare la rece

Storcătoarele prin presare la rece au o viteza de extractie mult mai mică. Motivul din spate este de a face nu pierde din nutrienți și vitamine. Dacă ești interesat de un astfel de aparat, iata care sunt modelele pe care ți le recomandăm.

Greenis Slow Juicer

Greenis Slow Juicer

Acest este considerat de mulți cel mai bun storcător prin presare la rece. Te ajută să obții un suc delicios fără să pierzi din nutrienți sau enzime. Producătorul susține că aparatul are o eficiență de stoarcere de până la 85%.

Are un motor de 150W, astfel că procesul de extracție va fi unul lent, fiind prevazut cu doar 65 rotații pe minut. Din acest motiv, aparatul nu se va încălzi, astfel ca nu va altera gustul sau calitatea sucului, având garanția unui suc delicios și sănătos.

Este potrivit atât pentru storsul fructelor, legumelor și are chiar și anumite funcții ce te ajută să macini produse tari precum nucile. Poate stoarce chiar și diferite frunze sau verdețuri, însă acestea trebuie tăiate la o lungime de 1-2 cm și de preferat ar fi să fie amestecate cu legume.

Dacă vrei să cumperi un produs care excelează atunci când vine vorba atât de confort cât și de siguranță, Greenis Slow Juicer este cel mai bun storcător profesional pe care îl poți cumpăra.

Dispune de asemenea de un comutator electromagnetic ce nu permite deschiderea aparatului în cazul în care capacul nu este pus corect. În urma utilizării sale, storcătorul va face zgomot la un nivel de 40-60 dB, fiind un aparat foarte silențios.

Este făcut din materiale dure, rezistente și ușor de curățat. Părțile metalice sunt din oțel inoxidabil iar cele ce intră în contact cu sucul nu conțin bisfenol A, o substanță periculoasă adesea regăsită în plastic.

Acestea fiind spuse, aparatul are și câteva dezavantaje. Motorul aparatului este destul de slab, având doar 150W, așadar procesul de obținere a băuturii dorite va fi destul de lent. Totuși, este un compromis mic pe care îl faci pentru a te bucura de o băutură mai gustoasă și mai sănătoasă. Motivul pentru care viteza de extracție este atât de mică este pentru:

  • A nu se supraînzălzi, să nu altereze gustul băuturii
  • Pentru a stoarce cât mai eficient fructele și legumele (are o eficiență de până la 85%)
  • Pentru a păstra cât mai bine nutrienții, oferindu-ți o băutură mult mai sănătoasă decât în cazul storcătoarelor obișnuite.

Biovita Nutrimax

Biovita Nutrimax

Acest model de storcător este foarte silențios și eficient, fiind ideal pentru familiile de 1-3 persoane. Îți poate oferi un suc proaspăt, sănătos și delicios. Folosind tehnologia prin presare la rece, nu scade calitatea sucului, păstrând atât gustul cât și nutrienții băuturii.

Sita din calitate superioară are o eficiență cu până la 30% mai mare decât storcătoarele prin centrigură iar băutura va avea cu până la 40% mai multe vitamine.

Are o cupă de 800 ml și dispune de un accesoriu ce te ajută să torni sucul în pahar fără să creeze spumă. Este un aparat multifuncțional, astfel că poți stoarce diverse fructe și legume, dar și ierburi.

Este foarte silențios, având un nivel de zgomot de sub 60 db, fiind perfect pentru familiile extinse, deoarece îl poți folosi chiar și când cei din casă dorm. Dispune totodată de o periuță de curățare, pentru fi ușor de întreținut. Are componente detașabile, pe care le poți pune la mașina de spălat.

Philips Viva Collection HR1887/80

Philips Viva Collection HR1887 80

Acesta este considerat de mulți cel mai bun storcător pentru prin presare la rece. Este prevăzut cu un motor de 150W, un tub de alimentare de 70 mm și un recipient pentru suc de 1L iar pentru pulpă de 750 ml.

Datorită tehnologiei QuickClean, poți curăța rapid și eficient storcătorul, în doar 90 s. Componentele sunt ușor de dezasamblat, pentru o curățare cât mai eficientă, chiar și în spațiile mai inaccesibile. Mai mult de atât unele piese pot fi puse chiar și la mașina de spălat.

Tubul de alimentare are o deschidere largă, de 70 mm, așadar majoriattea fructelor și a legumelor nu trebuie tăiate. Așadar, poți economisi timp și să prepari mai rapid sucul dorit.

Aparatul este de asemenea prevăzut cu sistem anti-picurare, păstrând blatul din bucătărie curat. Are o capacitate de extragere de până la 80% și poate fi folosit chiar și pentru fructe la care alte storcătoare nu fac față, cum ar fi rodiile. Este cel mai bun storcător lent pentru fructe și legume.

Odată cu storcătorul, primeși acces și la op aplicație gratuita numită Philips Healthy Drinks. Aceasta conține nenumărate rețete de sucuri gustopase. de la sucuri pentru detoxifiere până la cele energizante sau care te ajută să arodmi. Conțin de asemenea și informațiile nutriționale. Îl poți cumpăra la un preț de aproximativ 850 RON iar raportul calitate-preț este de neegalat.

Cum aleg cele mai bune storcatoare de fructe prin presare

Beneficiile unui suc natural din fructe și legume este deja foarte cunoscut. Un pahar îți poate oferi suficinetă energie pentru întreaga zi, fiind plin de vitamine. Totodată, este ideal chiar și pentru zilele căldoroase de vară sau atunci când vrei să urmezi o dietă. Nu există niciun suc la fel de sănătos precum cel pe care îl faci în casă. Din acest motiv, îți vom prezenta în continuare cum alegi cel mai bun storcător de fructe prin presare la rece. haideți să începem.

cum alegi cel mai bun storcator prin presare la rece

Ghid de cumpărare

Dacă nu deții un astfel de aparat, stoarcere fructelor poate fi extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Acest dispozitiv te ajută să obții o băutură sănătoasă, plinp de vitamine într-un mod economic, fără să arunci părțile importante ale fructului. Dacă vrei și tu să cumperi un astfel de aparat, iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

Tipul de aparat

Există foarte multe aparate din care poți alege. Atunci când vrei să faci aceasta achiziție este important să alegi cel care ți se potrivește ție cel mai bine, deoarece alegerea este una personală.

Storcătoarele centrifugale sunt cele mai populare. aCestea storc repede un fruct și sunt mai accesibile la preț. Motorul puternic și tubul larg permite obținerea unei băuturi rapid. Poți face un suc rapid din aproape orice fructe și legume.

Totuși, dacă storcătoarele cu ax melcat folosesc funcția de presare la rece. Procedeul este mult mai lent, însă sucul obținut este mai gros, mai bun și ami plin de nutrienți.

Viteza

Dacă vrei să cumperi cel mai bun storcător, este important să țiii cont de faptul că gusturile și necesitățile diferă de la o persoană la alta. În timp ce unii își permit să „piardă” mai mult timp făcând un suc delicios, alții au nevoie să obțină această băutură cât mai repede.

Storcătoarele prin centrifugă au în general un motor mai puternic, chiar și de peste 1000 W. Acestea asigură obținerea unui suc rapid.

Cu toate acestea, datorită vitezei mari de extragere, o parte din enzime și nutrienți este distrusă. Dacă îți permiți să petreci mai mult timp pentru a face băutura dorită, aparatele prin presare la rece au o viteză de extragere mult mai lentă, însă sucul rezultat va fi mult mai sănătos și nici gustul nu se va altera.

Astfel, în funcție de preferințe, rămâne la alegerea ta dacă dorești un suc făcut mai rapid cu mai puține vitamine sau unul obținut mult mai greu, ce nu își pierde din nutrienți.

Siguranța

Storcătoarele profesionale sunt ușor de folosit și snt concepute astfel încât să nu se deschidă în cazul în care capacul nu este corect așezat. Din acest motiv, este indicat să cumperi un aparat prevăzut cu sistem de siguranță dar și cu piciorușe anti-alunecare, ce fac utilizarea aparatului mult mai ușoară.

Nivelul de zgomot

Dacă storcătorul care prea mult zgomot, acesta poate deveni rapid o sursă de stres. Din acest motiv, se recomandă achizția unui aparat silentțios, pentru a nu trezi membrii familiei. Se recomandă un aparat ce nu depășește 60 dB.

Cel mai bun storcător profesional

Dacă vrei să cumperi un storcător profesional, există foarte multe modele din care poți alege, ceea ce poate face achiziția dificilă. Din fericire, suntem aici sa te ajutăm. Citește in continuare și află care sunt modelele pe care merită să le cumperi anul acesta.

Bosch VitaJuice 4 MES4000

Bosch VitaJuice 4 MES4000

Acest model vine de la Bosch, unul din cele mai respectate branduri de producători de aparate electrocasnice din România. Mulți consideră că acesta este cel mai bun model, fiind potrivit pentru stoarcerea atât a fructelor cât și a legumelor.

Are un preț bun, pe eMAG îl poți găsi undeva la 750 RON. Folosește tehnologia de separare prin centrifugă, având un motor cu o putere de 1000W. Este foarte rezistent, așadar îl poți folosi chiar și de mai multe ori pe zi fără să îți faci griji că se strică.

În ciuda motorului său puternic, este un storcător foarte silențios, așadar îl poți folosi chiar și când membrii din casă dorm. Astfel, poți prepara o băutură sănătoasă copilului tău, gata să fie băută când se trezește.

Are două trepte de viteză și un disc de răzuire ceramic, suprapus într-o sită de inox electropolisată. Astfel, este foarte ușor de curățat la final. Are un rezervor pentru reziduuri cu un volum de 3 L și se poate face până la 1.5L de suc deodată.

Storcătorul Bosch VitaJuice 4 MES4000 are un tub cu un diametru de 84mm, astfel că nu necesită porționare în prealabil. Componentele sale sunt ușor de dezasamblat, pentru ca la final să îl poți curăța foarte ușor.

La bază are piciorușe anti-alunecare și un sistem de protecție conceput pentru a evita pornirea accidentală. Îl urma achiziționării sale, vei avea o garanție de 24 luni, pentru a-l putea folosi fără griji. Având în vedere toate caracteristicile sale, nu e nicio mirare faptul că mulți îl consideră cel mai bun storcător din 2022.

Tefal Easy Fruit ZE585H38

storcator Tefal Easy Fruit ZE585H38

Acest storcător este produs de Tefal, un brand de încredere din România, ce produce unele din cele mai calitative electrocasnice. Acest storcător este conceput pentru a stoarce nenumărate fructe și legume, printre care chiar și citricele dar și legumele tari, cum ar fi rădăcinoasele.

Are un motor de putere medie, de 700W și două trepte de viteză: prima viteză este pentru fructele moi și viteza a doua este pentru fructele tari. Recipientul pentru pulpă are un volum de 3L, astfel că se pot face cantități mari de suc la o singură utilizare.

Diametrul tubului de alimentare este de 75mm, așadar se pot introduce chiar și fructe sau legume întregi. Sita storcătorului este confecționată din oțel inoxidabil, un material foarte rezistent și ușor de curățat. Având în vedere că prețul său este în jur de 500 RON, este alegerea perfectă pentru cei ce caută un aparat într-un buget limitat.

Se poate demonta iar unele piese pot fi puse chiar și la mașina de spălat vase, fiind astfel ușor de curățat. Aparatul dispune de o garanție de 2 ani, așadar îl poți folosi fără griji.

Cum aleg cele mai bune storcatoare profesionale

Atunci când cauți un aparat de calitate, care să-ți ofere băutura dorită, sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont. În continuare îți voi prezenta câteva idei despre cum alegi cel mai bun stărcotpr profesional.

Ghid de achiziție

Sunt mulți factori pe care trebuie să îi iei in considerare atunci când vrei să cumperi cel mai bun storcător. În continuare îți vom spune la ce trebuie să fii atent pentru a cumpăra aparatul ce-ți oferă un suc gustos, plin de vitamine și în același timp care stoarce cât mai eficient fructele și legumele. Iată care sunt indicatorii de care trebuie să ții cont.

cum alegi storcator prin centrifuga

Metoda de stoarcere

Unul din cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un storcător este modul de stoarcere. Există 2 metode principale prin care fructele pot fi stoarce: prin centrifugă și prin presare la rece.

Storcătoarele cu sistem prin centrifugă sunt cele „clasice„. Acestea au un motor mai puternic și sunt potrivite pentru o categorie mai mare de alimente. Sucul de asemenea se obține mai repede.

Acestea fiind spuse, metoda de stoarcere prin presare la rece este considerată mai sănătoasă, deoarece păstrează sucul intact din punct de vedere a gustului și a nutrienților. Cu toate acestea, poate dura de 3 ori mai mult să obții aceeași cantitate de suc.

Funcțiile aparatului

Un alt aspect la care trebuie să fii atent atunci când cauți un storcător este funcțiile pe are le are acesta. Unele aparate sunt prevăzute cu diferite funcții ce te ajută să obții nu numai sucuri ci și diferite smoothie-uri sau chiar nectar. Este indicat să cumperi un aparat ce poate stoarce atât fructele moi cât și pe cele mai tari, cum ar fi rădăcinoasele (morcovul, țelina).

Dacă zgomotul pe care îl face aparatul este important pentru tine, ține cont de faptul că unele aparate sunt mai silențioase, așadar poți fi atent și la acest aspect. În general, pentru familii, se recomandă un storcător ce nu depășește 60 dB.

Unele aparate sunt de asemenea prevăzute cu sistem de siguranță, astfel că acestea nu pornesc dacă aparatul nu este așezat corect. Acest sistem face storcătorul mult mai ușor de folosit.

Mentenanța aparatului

Materialul din care este făcut storcătorul este foarte important. Sita, de exemplu, este componenta care se uzează cel mai ușor la un astfel de aparat. Din acest motiv, este important să cumpero un storcător ce are o sită din metal, pentru a fi cât mai rezistentă.

Un alt aspect la care este bine să fii atent este cât de ușor se curăță. Dacă ai mai folosit până acum un astfel de aparat, știi deja cât de greu este să îl cureți la final. Există aparate ce se pot demonta pentru a-l putea spăla chiar și în acele locuri greu accesibile, făcând igienizarea sa mult mai ușoară. De asemenea, unele componente pot fi puse chiar și la mașina de spălat.

Sper ca acest articol să te fi ajutat să înțelegi cum poți găsi cel mai bun storcător pentru tine, care să-ți ofere o băutură sănătoasă și delicioasă. Ține cont de sfaturile noastre și vei reuși să faci cea mai bună alegere. Succes!