Cel mai bun robot de bucătărie trebuie ales cu grijă deoarece va fi folosit aproape zilnic în prepararea diverselor tipuri de mâncare. Noi am cautat cele mai bune variante de roboti de bucătărie iar cu cat are mai multe accesorii, un consum bun si mai multe functii, cu atat un robot de bucătărie este mai apreciat.

Clienții par să fie foarte încântați de robotul Bosch MUM48R1, deoarece vine cu accesorii de frământare, tel, discuri de feliere și un bol cu o capacitate de 3.9 litri.

Un alt robot de bucătărie apreciat de cumpărători este Philips Avance Collection HR7776/90. În continuarea acestui articol vom vedea care este cel mai bun robot de bucătărie si la ce trebuie să fim atenti atunci când îl alegem.

Cel mai bun robot de bucătărie

Dacă vrei să prepari rapid diferite alimente, trebuie să optezi pentru un robot de bucătărie de calitate. În continuare îți voi prezenta cele mai îndrăgite modele.

Robot de bucătărie Bosch MUM48R1

Robot de Bucatarie Bosch MUM48R1Robotul de bucătărie Bosch MUM48R1 dispune de diferite accesorii necesare unei gospodine. Printre acestea se numără telurile, accesoriu pentru frământarea aluatului, recipient pentru prepararea sucurilor, discuri pentru ras mărunt, gros, ori feliat.

Citeste ce zic clientii despre robotul Bosch MUM48R1

Acest robot de bucătărie se vinde la un preț destul de bun și vine cu un bol voluminos de 3.9 litri, din inox rezistent, pentru mixarea alimentelor lichide. În acest bol poate încăpea un aluat de cel mult 2 kg.

Bolul de mixare poate fi manevrat în siguranță, deoarece robotul este prevăzut cu piciorușe anti-alunecare. Motorul are o putere de 600 W, ceea ce înseamnă că Bosch MUM48R1 este potrivit, în special, pentru persoanele care nu gătesc des.

Robot de bucătărie Bosch MUM54251

Robot de Bucatarie Bosch MUM54251Mulți cumpărători recomandă robotul de bucătărie Bosch MUM54251, deoarece este multifuncțional și dispune de accesoriu tip blender și recipient pentru procesarea legumelor.

Verifica oferta pentru robotul Bosch MUM54251

De asemenea, acest robot de bucătărie este dotat și cu un accesoriu pentru tocarea cărnii și unul pentru frământarea aluatului.

Bolul cu o capacitate de 2.9 litri este prevăzut cu capac de protecție. În plus, este fabricat din inox și rezistă foarte bine în timp. Având o putere de 900 W și 7 viteze diferite, blenderul poate fi utilizat zilnic.

Bosch MUM54251 este unul dintre cel mai buni roboți de bucătărie, pentru că are o mulțime de accesorii și se vinde la un preț destul de bun. Dispune de un sistem anti-alunecare și buton Pulse pentru mărunțirea rapidă.

Robot de bucătărie Philips Avance Collection HR7776/90

Robot de Bucatarie Philips Avance Collection HR7776/90 Acest robot de bucătărie poate fi utilizat în diferite moduri. Deși pare un robot simplu, acesta are 12 trepte de funcționare și funcție Pulse ce permite pregătirea ingredientelor și frământarea aluatului. De asemenea, Philips Avance Collection HR7776/90 vine cu un tel dublu ce poate fi folosit la baterea albușurilor.

Aici gasesti robotul Philips Avance Collection

Alte accesorii: disc de feliere, storcător de citrice, blender cu capacitate de 1.5 litri și bol de 2.4 litri. Deoarece are o putere de 1300 W, blenderul poate face aproximativ 17000 de mișcări pe minut. Este recomandat să urmezi instrucțiunile producătorului pentru a te asigura că blenderul nu se strică.

Robot de bucătărie Philips HR7310/00 Daily Collection

Robot de bucatarie Philips HR7310/00 Daily Collection

Folosind acest robot de bucătărie poți pregăti o mulțime de mâncăruri sănătoase. Philips HR7310/00 Daily Collection are un motor de 700 W și 16 funcții. Așadar, robotul poate fi utilizat în diferite moduri, precum: pregătirea sosurilor, mărunțirea și tocarea alimentelor, felierea, pasarea etc.

Cei mai buni roboti de bucatarie Philips Daily Collection

De asemenea, dispune și de un tel pentru amestecare și unul pentru frământarea aluatului. Robotul de bucătărie multifuncțional dispune de un blender de 1.5 litri și de un bol cu o capacitate de 2.1 litri. Tubul aparatului este destul de larg și permite introducerea alimentelor întregi.

Robot de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38

Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38Acest robot de bucătărie profesional dispune de o mulțime de opțiuni și este potrivit pentru cei pasionați de bucătărie. Fiind un aparat destul de scump, Tefal Masterchef Grande QB813D38 se adresează cumpărătorilor care vor să investească în ustensile.

Oferta de pret si pareri Tefal MasterChef Grande

Robotul de bucătărie profesional este realizat din materiale de înaltă calitate: Bolul pentru frământat este fabricat din inox și are o capacitate de 6.7 litri. Robotul are o putere de 1500 W și opt trepte de viteză, însă este destul de zgomotos.

Robot de bucătărie Bosch MUM58720

Robot de Bucatarie Bosch MUM58720Acest robot de bucătărie multifuncțional se vinde la un preț accesibil. Dispune de diferite accesorii pentru pregătirea alimentelor și are un motor de 1000 W. Poate fi folosit inclusiv la frământarea aluaturilor tari și la prepararea smoothie-urilor.

Pareri despre robotul de bucatarie Bosch MUM58720

Acest robot de bucătărie are numeroase funcții, inclusiv mixare, stoarcere, frământare, tăiere, mărunțire, feliere. În plus, dispune de mai multe accesori, cum ar fi teluri ori discuri de tăiat. Bosch MUM58720 vine cu o geantă specială pentru depozitarea accesoriilor, deci poți fi sigur că nu vei pierde niciunul dintre ele.

Bosch MUM58720 este dotat cu piciorușe anti-alunecare și nu se mișcă indiferent de suprafața pe care este amplasat. De asemenea, are protecție la supratensiune și dispune de funcția Pulse pentru preparare rapidă.

Robot de bucătărie Tefal Double Force DO8221

Robot Tefal Double Force DO8221Acest robot de bucătărie este prevăzut cu discuri de tăiere, cuțite, pantă de alunecare și capac cu fixare. Deci poți sta liniștit, pentru că cei mici nu vor fi în pericol dacă vor reuși să ajungă la el.

Citeste pareri aici despre Tefal Double Force

Dispune de 6 viteze diferite, ceea ce înseamnă că facilitează prepararea alimentelor. Având o putere de 1000W, robotul poate face față oricărei provocări. Tefal Double Force DO8221 poate fi utilizat pentru feliere, mărunțire, răzuire, frământare etc.

Robotul este dotat cu un sistem anti-alunecare, deci stă nemișcat pe suprafața pe care este așezat. Atât bolul, cât și blenderul au o capacitate de 2 litri.

Robot de bucătărie Kenwood kMIX KMX750RD

Robot de bucatarie Kenwood kMIXAcest robot de bucătărie poate amesteca alimentele, transformându-le într-un preparat delicios. Kenwood kMIX KMX750RD are un bol din inox cu o capacitate de 5 litri și un motor cu o putere de 1000 W. Robotul are 6 trepte de lucru și poate îndeplini mai multe funcții.

Verifica pretul pentru Kenwood kMix + parerile clientilor

Corpul din inox este foarte rezistent, deci poți fi sigur că vei folosi aparatul mult timp. Robotul dispune de un sistem anti-alunecare, dar și de protecție la supraîncălzire. Singurul său dezavantaj este că produce un zgomot prea puternic.

Robot de bucătărie Russell Hobbs Retro Red

Robot Russel Hobbs Retro RedRobotul de bucătărie Russell Hobbs Retro Red funcționează ca un procesor de alimente și este pregătit să taie rapid fructele și legumele. De asemenea, poate fi folosit și ca blender, deoarece prepară smothie-uri și supă cremă în doar câteva clipe.

Citeste recenziile clientilor pentru Russel Hobbs Retro

Utilizatorul poate alege numărul de rotații, de la 10 la 15000 în funcție de rețeta pe care dorește să o prepare. Telul și accesoriul pentru frământarea aluatului sunt foarte utile. Pentru mixare rapidă se poate folosi funcția Pulse.

Russel Hobbs Retro Red are un motor cu o putere de 850 W, un bol cu un volum de 2.3 litri și un blender de 1.7 litri. Deoarece cablul de alimentare are o lungime de doar 1 metru, robotul de bucătărie trebuie amplasat aproape de priză.

Robot de bucătărie Heinner Charm HFP-780BG

Robot de bucatarie HeinnerAcest robot de bucătărie este ieftin, dar foarte util. Dispune de un procesul de alimente și un blender cu o capacitate de 1.8 litri care poate fi utilizat pentru prepararea smoothie-urilor, supelor cremă sau a aluaturilor lichide.

Verifica pretul aici pentru Heinner Charm

Lamele robotului sunt din inox, deci vor rezista mult timp fără să ruginească. Heinner Charm HFP-780BG are două viteze și dispune de funcția Pulse care permite procesarea rapidă a alimentelor. Puterea motorului este de 750 W.

Din păcate, acest robot scoate un zgomot destul de puternic, însă, ținând cont de faptul că are un preț atât de accesibil, nu ar trebui să ne așteptăm la un aparat silențios.

Robot de bucătărie Bosch MCM4200

Robot de bucatarie MCM4200Acest robot de bucătărie cu design compact dispune de un compartiment special pentru depozitarea accesoriilor Având o putere de 800 W, aparatul poate fi folosit atât ca blender, cât și ca storcător de fructe.

Pareri despre Bosch MCM4200 aici

De asemenea, poate frământa aproximativ 1.5 kg de aluat deoarece are 2 viteze diferite și dispune, de asemenea, de treapta Puls. Aceasta din urmă taie, amestecă și macină la o viteză ridicată.

Bolul și blenderul au o capacitate de 1.2 litri. Bosch MCM4200 vine cu accesorii pentru răzuit, frământat și tocat și cuțit tip elice. Asta înseamnă că robotul de bucătărie poate fi utilizat pentru tăierea legumelor, zdrobirea nucilor sau mărunțirea cașcavalului tare.

De asemenea, setul de accesorii mai conține și un disc ce poate fi folosit la tăierea cartofilor pai, o presă pentru citrice și una pentru stoarcerea sucului. Le poți utliza pentru a-ți pregăti un suc de fructe și o porție de cartofi prăjiți.

Având un design plăcut și fiind dotat cu atât de multe accesorii, nu este de mirare că Bosch MCM4200 se află pe lista celor mai performanți roboți de bucătărie. Este suficient să încerci o singură dată acest robot pentru a-ți da seama cât este de eficient.

Cum să alegi cel mai bun robot de bucătărie?

Dacă îți place să încerci tot felul de rețete, atunci sigur ai nevoie de un robot de bucătărie care să te ajute să pregătești alimentele mai rapid. De obicei, durează minute bune să feliezi, tai sau mărunțești ingredientele, însă dacă folosești un robot de bucătărie, de înaltă calitate, nu trebuie să mai depui niciun efort, pentru că face toată treaba în locul tău.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un robot de bucătărie:

Funcțiile robotului

Cel mai bun robot de bucătărie este acela care poate îndeplini următoarele funcții: tocare, mărunțire, frământare, feliere, zdrobire, pasare și râșnire. Așadar, trebuie să verifici dacă aparatul pe care dorești să-l achiziționezi dispune de mai multe accesorii ce îndeplinesc aceste funcții.

Robot de bucatarie AccesoriiUnii roboți dispun de un recipient cu pantă pe care alunecă fructele și legumele, astfel degetele tale vor fi în siguranță. Un robot cu o putere de minimum 750 W poate îndeplini mai multe roluri, însă este mai costisitor.

Dacă vrei să folosești robotul doar pentru a prepara sucuri ori a mărunți legumele, ar fi bine că achiziționezi unul cu un motor mai mic și funcție unică.

Consumul robotului de bucătărie

Un aparat cu un consum mic, sub 600 W poate fi folosit pentru prepararea a cel mult 2 porții de mâncare. De obicei, roboții cu un consum de cel mult 600 W sunt mai ieftini și îndeplinesc o singură funcție.

Pe de altă parte, roboții care au un consum de peste 750 W sunt mai eficienți și mai rezistenți, mai ales dacă sunt prevăzuți și cu sistem de siguranță.

În plus, procesează alimentele mai repede și produc mai puțin zgomot. Atunci când alegi un robot de bucătărie, este important să găsești unul fabricat din materiale de calitate care nu consumă multă energie electrică.

Frecvența utilizării aparatului

O persoană care are de gând să utilizeze mai rar un robot de bucătărie nu trebuie să investească prea mult într-un astfel de aparat. Poate alege un model cu mai puține funcții și cu un bol mai mic.

În schimb, cei care vor să încerce diferite rețete, vor avea nevoie de un robot profesional, dotat cu diferite accesorii, precum tel pentru frământat, zdrobitor, tocător de carne, blender, feliator etc.

Siguranța robotului

Atunci când folosești un astfel de aparat, trebuie să te asiguri că nu se strică. Alege un robot de bucătărie care dispune de sistem anti-alunecare și funcție de blocare, mai ales dacă ai copii mici.

Zgomotul produs de robotul de bucătărie

Ar fi bine să alegi un robot de bucătărie mai silențios, pentru că unii membri ai familiei ar putea fi deranjați de zgomotele puternice. Citește informațiile de pe ambalajul produsului sau din manualul de instrucțiuni pentru a afla cât de zgomotos este robotul de bucătărie. Alege unul care nu depășește 75dB.

Brandul

Branduri Robot de BucatarieMulte persoane preferă să rămână fidele unui singur brand și folosesc doar electrocasnice produse de compania respectivă. Brandurile care produc cei mai buni roboți de bucătărie sunt Kenwood, Tefal, Philips și Bosch, însă au prețuri cuprinse între 1000 Lei și 5000 Lei.

Dacă nu vrei să investești atât de mult într-un robot de bucătărie, poți alege unul mai ieftin produs de Heinner sau Russel Hobbs.

Întrebări frecvente

Ce este capabil să facă cel mai bun robot de bucătărie?

Un robot de bucătărie poate felia și toca fructe ori legume, poate măcina cafeaua și râșni semințele, poate bate albușurile și frământa aluaturi.

De asemenea, poate rade brânzeturi și poate mărunți diferite alimente. Unii roboți de bucătărie sunt capabili să prepare inclusiv smoothie-uri și supe cremă.

Cum dezasamblăm corect un robot de bucătărie Philips?

Roboții de bucătărie se demontează diferit, în funcție de model. Unii permit demontarea recipientului de mărunțire prin decuplare, în timp ce altele se dezasamblează prin desfiletare. Acestea, din urmă sunt cele mai populare.

Este util un robot de bucătărie?

De obicei, ceea ce face un robot de bucătărie, poți face și tu, folosind cuțite și alte ustensile clasice. Însă, având un robot de bucătărie vei reuși să economisești timp și să tai sau să razi alimentele perfect fără a depune vreun efort.

Timpul de pregătire a ingredientelor se va scurta considerabil, dacă vei folosi un robot de bucătărie.

Mașină de tocat sau robot de bucătărie?

Ambele electrocasnice sunt utile în bucătărie, însă funcționează în moduri diferite. Carnea tocată la mașina de tocat va avea o textură diferită și va fi mai aerată decât cea procesată la robotul de bucătărie.

Mașina de tocat are lame de diferite dimensiuni care te ajută să obții mărimea dorită. Pe de altă parte, robotul de bucătărie se axează, în principal le accesorii pentru feliere și tăiere.

Un robot de bucătărie bun mărunțește carnea, feliată legumele, amestecă ingredientele, frământă aluatul, prepară sosuri și supe creme. În schimb, mașina de tocat are un singur scop, acela de a mărunți carnea într-un mod cât mai fin.

Așadar, înainte de a achiziționa unul dintre aceste două aparate, gândește-te care îți va fi mai util. Alege întotdeauna produsul care ți se potrivește cel mai bine.