Cel mai bun Mojito pe care îl poți face acasă – Ai nevoie de 40 ml rom, 7 frunze de mentă, 1 lime, apă minerală, zahăr brun și gheață

Ingrediente:

  • 40 ml rom
  • 7 frunze de mentă
  • 3 lingurițe de zahăr brun
  • 1 lime
  • 150 ml apă minerală
  • gheață

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și uscam frunzele de mentă, pe urmă le zdrobit pentru a se elibera aroma.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem lime-ul felii.

3. Așezăm menta într-un pahar. Adăugăm felii de lime, zahărul, romul, apa minerală, gheața și amestecăm bine.

4. Pentru un mojito non-alcoholic, se amestecă menta cu felii de lime, gheața, zahăr și apa minerală.

Să îl savurați cu poftă!

Unul din cele mai cool cocktailuri de vara este de la Fidel Castro incoace, de acord cu toata lumea este cocktail Mojito. Mai mult, clasamentele situeaza acest cocktail Mojito pe locul trei in lume ca popularitate intre coctailuri.

Mojito este un cocktail tradițional cubanez, care a devenit popular la sfârșitul anilor 1980.

Un Mojito se prepară tradițional din cinci ingrediente: rom, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), limetă, sifon și mentă. Combinația dintre dulceața și prospețimea citricelor și aroma de mentă maschează gustul puternic de rom și l-a transformat într-un cocktail de vară popular. Multe hoteluri din Havana adaugă și angostura pentru a tăia dulceața din Mojito; deși o variațiune populară, aceasta nu este versiunea originală creată în La Bodeguita del Medio.

Pentru a prepara un Mojito, sucul de la o limetă este adăugat peste zahăr și mentă, într-un pahar înalt. Amestecul este zdrobit repede. Se adaugă gheață fărâmițată, apoi romul și sifonul.