Jeleu de fructe

Iau 300 de grame de orice fructe de pădure, pot fi congelate și obțin un jeleu absolut nemaipomenit de bun su gustos. Poți face mereu astfel de deserturi din fructe de pădure diferite și de fiecare dată obții un gust nou. În timpul iernii, fructele de pădure congelate sunt perfecte. Se pregătește foarte simplu, nu trebuie să petreci mult timp.

Ingrediente necesare:

  • Fructe de pădure sau zmeura – 300 g.
  • Apă – 300 ml.
  • Agar-agar – 7 g. (puteti inlocui cu gelatina)
  • Zahăr – 150 g.

Mod de preparare:

Pentru început, turnăm 300 ml de apă la temperatura camerei într-un castron și adăugăm 7 grame de agar-agar, amestecăm și lăsăm deoparte, să se umfle agar-agarul. În acest timp, pregătim fructele de pădure.

Astăzi am folosit fructe de pădure congelate, măsurăm 300 de grame de fructe de pădure, dacă sunt congelate ca ale mele, le lăsăm să se dezghețe în prealabil, dacă există lichid, nu-l scurgem, ci îl lăsăm.

Adăugăm 150 de grame de zahăr și mixăm totul cu un blender până obținem o compozitie omogenă. Acum trecem compozitia printr-o sită, dacă semințele de zmeură nu vă deranjează, sau dacă aveți fructe fără semințe, de exemplu cireșe, puteți sări peste acest pas.

Acum luăm o cratiță, ideal cu un strat antiaderent. Turnăm agar-agarul hidratat și, amestecând continuu, îl aducem la fierbere la foc mic, lăsăm să fiarbă timp de 2 minute și adăugăm fructele de pădure pregătite cu zahăr.

Continuăm să amestecăm compozitia în timp ce o aducem la fierbere și de la primul clocot fierbem încă câteva minute. Luăm de pe foc, lăsăm masa să stea două minute, în acest timp amestecăm compozitia pentru a îndepărta spuma și pentru a o face uniformă.

Luăm o formă potrivită, eu am o formă de 23 cm x 11 cm, o tapetam cu folie alimentară. Puteți folosi o formă din silicon, astfel încât să nu fie nevoie să o tapetati, sau puteți lua o formă din silicon pentru bomboane.

Lăsăm jeleul să se răcească la temperatura camerei și il punem la frigider până când se întărește complet. Agar-agarul se întărește rapid, deci nu trebuie să așteptați mult, va fi gata în doar 30 de minute.

Scoatem jeleul din formă și il tăiem în cuburi. Puteți lăsa așa, il puteți da prin zahăr, dar zahărul se poate topi ulterior. Mie îmi place să il rostogolesc în fulgi de cocos – iese super gustos. Pofta buna!