gratar-electric

Astăzi te vom invăța cum să alegi cel mai bun grătar electric și care sunt specificațiile la care trebuie să te uiti atunci cand faci achiziția. Dacă vrei să servești cele mai bune fripturi, atunci ai nevoie de un grătar electric care sa bifeze cateva specificații esențiale.

Vezi care sunt cele mai bune gratare electrice

Acest grătar are o construcție solidă și mânere care nu se încălzesc la temperaturi ridicate, deci își merită din plin locul în topul celor mai bune grătare electrice.

Cum să alegi un grătar electric bun?

Grătarul electric nu a apărut de prea mult timp pe piață, deci nu este de mirare că mulți nu știu multe detalii despre el și despre avantajele sale.

Acesta poate fi folosit în apartament pentru prepararea unor mâncăruri gustoase cu o aromă specifică grătarului. Grătarul electric nu produce fum și poate fi utilizat indiferent de vreme.

Acesta este unul din cele mai bune gratare electrice de pe eMag. Clientii sunt multumiti de produs si este gratarul cu cea mai buna nota si cele mai multe recenzii din partea celor care l-au folosit.

cel-mai-bun-gratar-electric

Cel mai bun grătar electric este acela care nu permite alimentelor să se lipsească de suprafața de gătit și este ușor de curățat. Nu ai nevoie de o sursă de gaz pentru a prepara o mâncare delicioasă la un astfel de grătar, ci doar de o priză. Așadar, poți prepara rapid și ușor fripturi, mici, legume la grătar sau alte mâncăruri.

Desigur, un grătar electric poate fi folosit și afară, deoarece este la fel de bun ca un grătar clasic, pe cărbune. Trebuie doar să scoți prelungitorul în curte și să te asiguri că nu plouă.

Dacă vrei să alegi cel mai bun grătar electric, trebuie să iei în considerare forma, temperatura, suprafața și funcțiile acestuia.

Temperatura si controlul ei

Este foarte important să alegi un grătar cu temperatură controlabilă, pentru a te asigura că toate bucățile de carne se gătesc suficient.

Unele trebuie gătite la o temperatura mică, pentru o perioadă mai lungă, în timp ce altele trebuie gătite la o temperatura mai mare, într-un interval de timp mai scurt.

Gratar Electric Folosire

Există grătare electrice cu temperatură de gătire cuprinsă între 65 și 200 grade C sau 150 și 200 grade C. Dacă ai de gând să folosești grătarul electric pentru a frige carnea, nu vei folosi temperaturi scăzute.

În schimb, dacă vrei să gătești legume pe grătar, atunci trebuie să alegi un grătar electric cu temperatură de gătire între 65 și 200 grade C.

Suprafața de gătit

Dimensiunea și forma suprafeței sunt foarte importante deoarece influențează gustul preparatului. Poți opta pentru un grătar sub formă de plită ori grill. De asemenea, mai există și varianta cu sistem cu capac care permite gătirea alimentelor pe ambele părți în același timp.

Indiferent de grătarul pe care îl alegi, trebuie să te asiguri că suprafața de gătit este antiaderentă și nu permite lipirea alimentelor. Un grătar electric de calitate are și un sistem de scurgere a grăsimii.

În cazul în care vrei să folosești grătarul pentru a prepara mâncare pentru mai multe persoane, trebuie să alegi unul mai mare, cu un diametru de minimum 45 cm.

Funcție de protecție

Un grătar electric care dispune de funcție de protecție poate fi blocat pentru a nu fi aprins din greșeală. Această funcție este foarte importantă pentru cei care au copii mici. De asemenea, ar fi indicat ca grătarul să aibă și un indicator luminos care să te anunțe atunci când suprafața de gătit a ajuns la temperatura optimă.

 

Garanție

Deoarece funcționează pe bază de curent electric, grătarul se poate strica la un moment dat. Așadar, ar fi bine să te asiguri că achiziționezi un grătar electric care beneficiază de o garanție de 24 de luni.

Ergonomie

Când cumperi un grătar electric, verifică să aibă un cablu lung și o greutate redusă. Fiind ușor, îl vei putea muta singur dintr-un loc în altul. În plus, dacă are un cablu lung îl poți pune oriunde dorești pentru a te asigura că nu arde obiectele din jur.

Cele mai bune grătare electrice 2022

Am facut o selectie cu cele mai apreciate modele de gratare si care au un raport calitate pret foarte bun. Iti voi prezenta in continuare cateva plusuri si minusuri pentru fiecare dintre ele.

Tefal GC305012

Gratar Tefal

Gratarul Tefal GC305012 are o putere mare, se încălzește rapid și are o suprafață de gătit compusă din două plăci ce pot fi folosite în paralel.

Sunt sigură că ai auzit multe persoane vorbind despre produsele Tefal și lăudându-le, deci nu vei fi surprins să afli că unul dintre cele mai bune grătare electrice este Tefal GC305012. Acest aparat are o putere de 2000 W și poate prăji feliile de carne în același timp pe ambele părți, deoarece are un capac cu placă termică activă.

Tefal GC305012 seamănă destul de bine cu un sandwich maker și are o suprafață de gătire cu dimensiuni de 25.5 x 31.1 cm. Aparatul are termostat reglabil, tavă de scurgere și indicatori luminoși. Piesele detașabile ale grătarului electric pot fi spălate în mașina de spălate vase.

Avantaje:

  • Prăjește alimentele pe ambele părți în același timp;
  • Se încălzește foarte repede;
  • Are o suprafață mare de gătit;
  • Are sistem de păstrarea a cablului;
  • Menține mânerele reci.

Dezavantaje:

  • Nu are sistem de oprire automat.

Tefal Super Grill GC451B12

Super Grill GC451B12

 

Am observat că foarte mulți cumpărători sunt mulțumiți de acest grătar electric, tocmai de aceea l-am inclus în acest top. Este potrivit pentru cei care vor să-și prepare mâncarea rapid, deoarece are o putere de 2000 W și se încălzește foarte repede.

Plăcile sale sunt detașabile și pot fi spălate chiar și la mașina de vase. Dispune de diferite funcții, inclusiv timer, afișaj digital și temperatură ajustabilă. Grătarul este fabricat din metal și are un cablu de alimentare de 1.1 metri.

Tefal OptiGrill+ GC712

Tefal OptiGrill+ GC712 are plăci din aluminiu turnat, ușor de curățat. Este dotat cu tavă pentru colectarea lichidelor și degajă căldura uniform.

Citește review-urile clientilor despre Tefal OptiGrill+

 

Tefal OptiGrill+ GC712 are o putere de 2000 W și o plită cu dimensiuni de 30 x 20 cm. Deoarece dispune de un sistem anti-alunecare poate fi pus pe blatul din bucătărie. Cablul de alimentare are o lungime de 1.2 metri.

Avantaje:

  • Dispune de 6 programe automate presetate, ușor de utilizat;
  • Plăcile sunt acoperite cu un inveliș antiaderent ce împiedică lipirea alimentelor;
  • Are o putere mare și permite prepararea rapidă a alimentelor;
  • Piesele detașabile se pot spăla la mașina de spălate vase.

Dezavantaje:

  • Spre deosebire de alte grătare electrice, Tefal OptiGrill+ GC712 are o plită destul de mică;
  • Producătorul nu menționează nimic despre prezența unui termostat.

Tefal OptiGrill GC714834

OptiGrill GC714834

Acest grătar electric are o plită cu o lungime de 30 cm și o lățime de 20 cm și este ideal pentru prepararea a 2-4 porții de mâncare. Suprafața de gătit este antiaderentă și nu permite lipirea alimentelor.

Temperatura de gătire poate fi setată în funcție de propriile preferințe. Grătarul Tefal OptiGrill GC714834 are indicator luminos care îți arată dacă alimentele sunt gătite suficient. Poți alege programul dorit, în funcție de alimentele pe care dorești să le prepari: carne roșie, cârnați, sandwich, burger, pește ori pui.

În momentul în care alegi programul dorit, temperatura se modifică automat.

Avantaje:

  • Suprafață antiaderentă ce împiedică alimentele să se lipească de grătar;
  • 6 tipuri diferite de gătit;
  • Indicator luminos care arată dacă s-a gătit bine carnea;
  • Tavă pentru colectarea grăsimii scurse.

Dezavantaje:

  • Suprafața de gătit are o lățime de 20 cm și o lungime de 30 cm, deci nu este foarte mare.

Philips HD4467/90

Philips HD446790

 

Philips HD4467/90 are un capac etanș și îți permite să gătești burgeri sau felii de carne într-un timp scurt. Carnea își păstrează aroma și va avea o textură fragedă, deoarece se va rumeni bine pe ambele părți.

Suprafața de gătit se poate dubla și astfel Philips HD4467/90 poate fi folosit ca grill. În cazul în care vrei să prepari legume apoase, trebuie să lași capacul întredeschis.

Philips HD4467/90 are o putere de 2000 W și un termostat reglabil ce permite ajustarea temperaturii. De asemenea, are mânere reci, cablu de alimentare de 2 m și piciorușe anti-alunecare.

Avantaje:

  • Având o putere de 2000 W, se încălzește foarte repede;
  • Are o garanție de 2 ani;
  • Dispune de termostat reglabil;

Dezavantaje:

  • Are un preț destul de ridicat.

Star-Light EGH-2000W

Star-Light EGH-2000W

Star-Light EGH-2000W este potrivit pentru cei care vor să mănânce sănătos. Are două suprafețe non-aderente, deci nu trebuie să-ți faci griji că se vor lipi alimentele. Dispune de termostat reglabil, ceea ce înseamnă că-ți poți seta temperatura dorită, în funcție de preferințe.

Grătarul electric are o tăviță pentru colectarea grăsimii și o putere de 2000 W, deci se încălzește foarte repede.

Avantaje:

  • Dispune de o tavă specială pentru colectarea grăsimilor;
  • Are două suprafețe de gătit, fiecare cu o dimensiune de 29.7 x 23.5 cm;
  • Plăcile anti-aderente nu permit lipirea alimentelor în timpul gătirii.

Dezavantaje:

  • Deși grătarul electric dispune de termostat reglabil, alimentele se pot arde dacă nu este setat corespunzător, pentru că aparatul nu afișează temperatura.

Sfaturi utile

Dacă vrei să te bucuri mult timp de grătarul electric achiziționat, trebuie să respecți anumite reguli de bază atunci când îl utilizezi.

Prima folosire

După ce scoți grătarul din cutie, curăță plita pentru a te asigura că nu rămân urme de praf pe ea. Dacă grătarul tău are plită și în partea de sus va trebui să-l deschizi și să cureți cu o cârpă curată părțile active termic.

Evită să folosești ustensile care pot deteriora suprafața de gătire. Abia după ce ai curățat și uscat toate piesele, poți coace alimentele. Așază grătarul pe o suprafață plană și stabilă și introdu ștecherul într-o priză cu împământare.

Gratar Electric Folosire in Interior

Lasă plita să se încălzească bine înainte de pune alimentele pe ea. Pornește grătarul și rotește butonul până ajunge la puterea dorită. Dacă grătarul dispune de termostat, alege temperatura în funcție de alimentele pe care le gătești.

Pregătirea alimentelor

Condimentează carnea și legumele apoi așază-le pe suprafața de gătit astfel încât să valorifici toată suprafața. Dacă grătarul tău are o fantă pentru afumare, trebuie să introduci în recipient cu așchii de lemn dacă vrei ca mâncarea să aibă un gust mai bun.

Asigură-te că folosești instrumente cu mâner izolat termic atunci când întorci carnea și celelalte alimente de pe grătar. Nu tăia alimentele direct pe suprafața de gătit și nu folosi ustensile metalice pentru că poți zgâria plita.

Curățarea grătarului

După ce alimentele s-au gătit bine, trebuie să oprești grătarul și apoi să-l scoți din priză. Lasă-l să se răcească, apoi demontează-l și curăță unitatea principală cu o lavetă umedă.

Pentru restul pieselor poți utiliza un degresant blând. Înainte de a monta aparatul la loc, asigură-te că toate piesele s-au uscat bine.

Precauții

  • Cablul cu ștecher nu trebuie să stea într-un loc umed;
  • Când grătarul este pornit, este interzisă atingerea plitei cu mâna;
  • Grătarul nu trebuie folosit de către copii;
  • Cablul trebuie să fie bine întins pentru a nu se deteriora.

Mărci de grătare populare

Oamenii vor să mănânce alimente cât mai sănătoase, deci nu este de mirare, că mulți au început să-și cumpere grătare electrice pe care să le poată folosi în casă.

Mai jos, îți voi prezenta, cele mai populare mărci de grătare electrice:

Gratare Electrice Tefal

gratare-electrice-tefal

Istoria acestui brand a început în anul 1954, atunci când Marc Gregoire a combinat PTFE cu aluminiu. În 1956 compania Tefal a ieșit pe piață și a reușit să producă 100 de tigăi pe zi până la finalul anului.

SEB a cumpărat compania Tefal în 1968 și a devenit cunoscută pe piața gastronomiei internaționale. În anul 1974, compania a început să producă și alte produse, nu doar tigăi și vase pentru clătite.

Tefal a lansat pe piață prima friteuza ActiFry ce poate fi folosită doar cu câteva picături de gătit. Tot acest brand a produs și fiarele de călcat fără cablu.

Produsele Tefal care se găsesc în acest moment pe piață includ cafetiere, mașini de făcut pâine, căni electrice, grilluri, plite electrice.

Gratare Electrice Zelmer

gratare-electrice-Zelmer

Brandul Zelmer a scos pe piață mixere, aspiratoare, storcătoare de fructe, cântare și multe alte electrocasnice. Această companie își vinde produsele în peste 27 de țări. Consumatorii sunt foarte mulțumiți de brandul Zelmer deoarece comercializează doar produse fiabile, de calitate.

Produsele marca Zelmer se vând pe piața din România încă din anul 2007.

Gratare Electrice Philips

gratare-electrice-Philips

Compania Philips a fost fondată de către Gerard și Frederik Philips, în anul 1891. Anton, fratele lui Gerard a reușit să aducă compania pe linia de plutire, când aceasta era pe punctul să dea faliment. Din anul 1920, firma a început să vină pe piață și cu alte piese, precum tub cu vacuum, aparat de radio cu difuzor și aparat de ras electric.

După al Doilea Război Mondial, brandul Philips a produs televizoare și casete audio. Astăzi, Philips produce produse de îngrijire personală, electrocasnice, electronice și multe altele.