Cel mai bun filtru de apa

Calitatea apei consumate este din ce în ce mai îndoielnică, motiv pentru care se recomandă utilizarea unui dispozitiv de filtrare. Totuși achiziționare acestuia poate fi dificilă deoarece există atât de multe modele pe piață. În acest articol te vom ajuta să înțelegi cum să alegi cel mai bun filtru de apă. Haideți să începem.

Aproximativ 60% din corpul nostru este format din apă. Aecasta este necesară pentru toate funcțiile esențiale ale organismului, de la menținerea articulațiilor până la procesul de detoxifiere și de reglare a temperaturii. Putem spune așadar că este esențială.

Aici poti vedea cele mai bune filtre de apa de pe eMag

În lipsa apei, organele nu mai pot funcționa în parametri optimi. De exemplu, persoanele deshidratate pot observa că pielea își pierde elasticitatea. Toți specialiștii, de la medici până la nutriționiști recomandă consumul zilnic de apă. Se spune că trebuie să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi, însă cantitatea necesară diferă în funcție de greutate.

Totuși, este importantă și calitatea apei consumate. De exemplu, există din ce în ce mai multe zvonuri ce spun că apa din comerț are pH-ul prea scăzut sau dimpotrivă, prea crescut.

Această problemă este din ce în ce mai frecventă, astfel că un filtru de apă a devenit esențial. Având în vedere riscurile asociate cu consumul de apă impură (cauzat de factorii poluanți și altele), ai nenumărate motive să folosești un astfel de dispozitiv.

Apa de la robinet ar trebui să fie sigură de băut, însă adevărul este că pe termen lung aceasta poate fi dăunătoare deoarece are o calitate scăzută, fiind prevăzută cu diferiți agenți contaminanți. Aceasta poate avea impurități atât fizice, chimice cât și microbiologice, făcând astfel un dispozitiv de filtrare esențial.

Filtru de apa AquasanaCu toate acestea, achiziția unuia poate fi destul de dificilă. Desprea sata vom vorbi în continuare: te vom ajuta să înțelegi cum poți alege cel mai bun filtru de apă oferindu-ți totodată și modele pe care merită să le cumperi.

Acest dispozitiv îți va asigura o apă de calitate, înlăturând sedimentele și substanțele nocive. De asemenea, are și rolul de a menține un pH alcalin.

Achiziționarea unui filtru de apă este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Totuși, înainte de achiziționarea unuia, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Iată care sunt principalele caracteristici la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi cel mai bun filtru de apă:

 • Tipul dispozitivului (filtru de apă, cană filtrantă sau stație de filtrare)
 • Capacitatea de filtrare
 • Dimensiunea dispozitivului
 • Greutatea
 • Numărul de trepte de filtrare
 • Materialul din care este confecționat

Acum că știi la trebuie să fii atent, specialiștii au făcut un top cu cele mai bune filtre de apă, ținând cont de beneficiile pe care le poate avea acesta pentru locuința ta. Iată care sunt acestea.

Top cele mai bune filtre de apă

În continuare îți vom prezenta topul dispozitivelor de filtrare, caracteristicile pe care le au acestea dar și motivul pentru care specialiștii le recomandă.

1. Filtrul de apă Klcaqua No. 1 Hybrid – Cu 6 stadii de filtrare cu alcalinizare de 0.01 microni și stație de ultrafiltrare

Klcaqua No. 1 Hybrid

Unul din cele mai importante aspecte atunci când alegi un sistem de filtrare a apei este ca acesta să curețe apa potabilă, înlăturând substanțele nocive și, sedimentele și impuritățile.

Parerile clientilor despre filtrul KLCAQUA Hybrid

Un filtru de apă nu ar trebui sa afectele pH-ul acesteia, nivelul optim al potențialului de hidrogen fiind cuprins între 7 și 8. Dacă nivelul scade sub 7, apa devine din ce în ce mai acidă. Apa minerală carbogazoasă este recomandată doar periodic. Pentru consumul zilnic se recomandă apa plată.

Un alt aspect pe care trebuie să îl îndeplinească un filtru de apă este să păstreze mineralele și să nu schimbe proprietățile acesteia. Practic, tot ce trebuie să facă filtrul de apă este să înlăture calcarul, clorul, nitriții și nitrații dar și alte impurități pentru a obține o apă mai sigură de consumat.

Acesta este motivul pentru care specialiștii recomandă filtrul KLCAQUA No.1 HYBRID, mulți considerându-l cel mai bun filtru de apă.

Dispozitivul este prevăzut cu un sistem hibrid cu ajutorul căruia apa dispune de o intrare și două ieșiri. Prin prima ieșire, apa curge către ultimul filtru POST GAC. Prin a doua ieșire, dispozitivul se curăță (autocurățarea trebuie făcută săptămânal de către utilizator) și elimină toate impuritățile și substanțele nocive rămase în filtre.

Durata de viață a aparatului nu se măsoară în timp ci în litri, putând filtra până la 8000 de Litri de apă. Folosit în mod regulat, se estimează o durată de viață de 2 ani (730 zile) în cazul în care se utilizează aproximativ 11 litri de apă pe zi, aceasta fiind potrivită atât pentru băut cât și pentru prepararea mâncărurilor, cafelei, a ceaiurilor sau a fresh-urilor.

Dispozitivul este foarte ușor de instalat. TOate piesele de care ai nevoie sunt include în pachet. Trebuie pur și simplu să fie racordat la apă. Vei mai avea nevoie de o cheie franceză pentru strângerea piesei de alimentare și probabil o bormașină cu turații mici, pentru a găuri chiuveta sau blatul (12 mm).

Este un dispozitiv ce te ajută să faci economie deoarece nu mai este nevoie să cumpărăm apă îmbuteliată din comerț la fel de des. La fiecare 4 litri de apă consumați, facem o economie de aproximativ 6 RON. Astfel, costul anual de apă este mult mai mare decât prețul unui filtru. Asta fără să luăm în considerare beneficiile unei ape mult mai sănătoase.

Are un design modern și este conceput din materiale de calitate superioară, motiv pentru care mulți specialiști în consideră ca fiind cel mai bun filtru de apă în 2022.

Principalele avantaje ale dispozitivului sunt:

 • Alcalinizează și ionizează apa
 • Împiedică depunerile de calcar
 • Are design modern
 • Elimină bacteriile și virușii
 • Purifică apa și o dedurizează
 • Filtrează sedimentele
 • Elimină metalele grele
 • Îmbunătățește gustul și mirosul apei
 • Are funcție de autocurățare
 • Are o capacitate de filtrare de 8000 litri
 • Este prevăzut cu 6 trepte de filtrare
 • Este fabricat din materiale de calitate

Dezavantaje

Nu are dezavantaje propriu-zise, însă putem spune că pentru unele persoane, faptul că procesul de autocurățare trebuie efectuat săptămânal constituie un dezavantaj.

2. Purificatorul de apă computer și pompă în 7 trepte

Purificatorul de apă computer și pompă în 7 trepte

Dacă vrei să cumperi cel mai bun filtru de apă, acest dispozitiv poate fi exact ceea ce ai nevoie. Este unul din principalele recomandate de specialiști, deoarece cu ajutorul acestuia putem obține o apă pură.

Verifica pretul si oferta filtrului cu osmoza

Acest purificator de apă dispune de un filtru cu osmoză inversă ce elimină până la 99% din impuritățile anorganice și organice dar și sărurile minerale. Apa este demineralizată total, obținându-se astfel o apă pură, datorită membranei osmotice.

Ultimul filtru al dispozitivului are rolul de a remineraliza lichidul, oferindu-i înapoi mineralele naturale pentru a obține o apă benefică pentru organismul nostru.

Este prevăzut cu 7 trepte, ce ajuta la filtrarea particulelor groase cum ar fi cele de praf, rugină sau noroi dar și de a îndepărta orice urmă de miros, calcar sau clor.

Apa obținută este așadar de calitate mult mai bună atât în ceea ce privește nutrienții săi cât și la miros. PH-ul este de asemenea reglat, ajungând la un nivel de alcalinitate între 7.2 și 8. Metalele grele cum ar fi nitrații, nitriții, sedimentele, microbii și bacteriile nu sunt reținute în interiorul filtrelor.

Se întâmplă adesea să simțim un miros neplăcut atunci când bem apa nefiltrată, în special cea de la robinet, ceea ce ne poate face să credem că aceasta conține substanțe nesănătoase. Acest aparat dispune de un filtru de carbon ajută la înlăturarea mirosului neplăcut al apei.

Acest purificator de apă este foarte ușor de instalat și nu necesită consum de energie. Poate fi găsit pe eMAG iar având atât de multe review-uri pozitive (în timpul scrierii acestui articol are 4.93/5 stele), putem spune că este cel mai bun sistem de filtrare a apei de la robinet.

Computerul dispozitivului are rol de interfață, afișând atunci când filtrele trebuie schimbate și când rezervorul este plin. Totodată, acesta afișează măsurarea solidelor dizolvate (TDS-metru) și permite spălarea automată a membranei osmotice.

Avantaje

 • Este prevăzut cu filtru cu osmoză inversă
 • Are o capacitate de filtrare de 3000 de litri
 • Elimină diferite sendimente și impurități, calcarul, clorul dar și mirosul neplăcut
 • Demineralizează apa, obținându-se apa pură
 • Este prevăzut cu filtru de remineralizare
 • Are funcție de alcalinizare, aducând apa la un nivel al pH-ului optim, între 7.2 și 8
 • Este făcut din materiale de calitate
 • Elimină metalele grele din apă
 • Este ușor de instalat
 • Nu are consum de energie
 • Are un cost de producție al apei foarte scăzut
 • Agenții rezultați în procesul de filtrare nu sunt reținuți în filtre, ci eliminați în exterior
 • Nu poluează mediul înconjurător

Dezavantaje

 • Poate avea un preț de achiziție cam ridicat

3. Filtrul de apă potabilă 3M Aqua Pure Complete

Filtru de apa 3MCu toate că are un preț mic, modelul Aqua-Pure este considerat de mulți cel mai bun filtru de apă potabilă. Este foarte simplu de instalat și nici nu se vede, fiind ușor de mascat de mobilierul în care este încorporat. Așadar, nu strică aspectul bucătăriei tale, acesta fiind un mare plus pentru clienți.

Citeste parerile clientilor despre filtrul 3M Aqua Pure

Pe lângă faptul ca este relativ ieftin și ușor de instalat, are nenumărate beneficii pe care în general doar dispozitivele de apă la un preț mult mai ridicat le au.

Acesta include tehnologia cu cărbune activ, ajutând la filtrarea substanțelor nocive ce pot afecta organismul în timp. Printre aceste substanțe se află clorul sa orice alte sedimente sau compuși chimici sau de a plumbului.

Mai mult de atât aparatul nu afectează proprietățile apei dar nici pH-ul (potențialul de hidrogen) al acesteia, păstrând intactă cantitatea de magneziu și potasiu din apă, minerale esențiale pentru sănătatea organismului.

Are o capacitate de filtrare de 4000 litri (ajunge si la 12.000 de litri), ajungând aproximativ un an pentru o familie de 4 persoane. Este un aparat ce te ajută să faci economie, deoarece nu mai plătești atât de mulți bani pe apa îmbuteliată din comerț.

Mai mult de atât, este important să precizăm că nu doar aspectul financiar este important ci și faptul că este atat de benefic pentru sanatatea noastra.

Este de asemenea foarte convenient, deoarece te poate scuti de căratul baxurilor de apă. Aparatul folosește doar materiale de calitate, fiind certificat la cel mai înalt standard FDA, unul din principalele motive pentru care este atât de apreciat de comunitate.

Dacă ești interesat de valorile de filtrare, producătorul spune că aparatul filtrează sedimentele până la 97%, plumbul până la 99% și clorul până la 97%. De asemenea, elimină azbestul (99.99%) și cysturile precum Giardia și Cryptosporidium (99%).

Beneficiile filtrului

 • Are o capacitate de filtrare de 4000 de litri
 • Menține un nivel optim al pH-ului apei
 • Nu afectează proprietățile benefice ale apei
 • Este făcut din materiale de calitate, fiind prevăzut cu certificat FDA CFR-21 – cel mai înalt standard FDA
 • Este foarte ușor de instalat
 • Îmbunătățește gustul și mirosul apei
 • Ocupă foarte puțin spațiu, poate fi montat oriunde (poate fi chiar și suspendat) și nu necesită întreținere.
 • Are o durată lungă de viață

Dezavantaje

 • Are un debit de apă cam scăzut

4. Purificatorul de apă Pureal PR1

Filtru de apa PR1 PurealCosturile anuale ale sticlelor de apă din comerț sunt destul de ridicate. Cu toate că atunci când sunt cumpărate nu par o investiție foarte ridicată, în timp acestea reprezintă o gaură semnificativă în buget. Achiziționarea unui purificator te poate ajuta să elimini acest cost.

Vezi mai multe păreri despre filtru Pureal

Cu toate că prețul inițial pare mai ridicat, raportând costurile anuale la cât costă un filtru de apă, vei observa că acesta te ajută, de fapt, să faci economie. Asta fără să luăm în considerare beneficiile pentru sănătate ale unui astfel de aparat și faptul că nu trebuie să mai cari în fiecare zi baxuri de apă.

Purificatorul Pureal PR1 este foarte ușor de folosit, putându-se racorda direct la rețeaua de apă. Este ușor de montat și dispune de 6 trepte de filtrare și 3 trepte propriu-zise de filtre.

 1. Primul filtru este conceput din carbon și are rolul de a înlătura rugina dar și sedimentele din apă Acesta poate ajunge până la 7-8 luni în cazul unui consum mediu de 5 litri de apă pe zi.
 2. Al doilea filtru elimină 99.9% din bacterii, metale grele și stafilococi. Trebuie înlocuit aproximativ o dată la 2 ani, în cazul unui consum mediu de 5 litri de apă pe zi
 3. Al treilea filtru înlătură clorul din apă și păstrează proprietățile benefice ale acesteia, oferind un gust safuroz și un aspect cristalin. Acesta trebuie de asemenea schimbat o dată la 2 ani, la un consum mediu de 5 litri de apă pe zi.

Este considerat de mulți ca fiind cel mai bun filtru de apă, având un design modern, potrivindu-se în orice bucătărie fără să afecteze aspectul acesteia. Acest aparat nu afectează calitatea apei și o menține optim al pH-ului.

Aparatul include de asemenea piesele necesare pentru instalarea și funcționarea sa, cum ar fi robinet și furtun.

Avantajele dispozitivului

 • Este foarte ușor de montat și poate fi racordat direct la rețeaua de apă
 • Dispune de 3 filtre și 6 trepte de filtrare
 • Elimniă rugina, clorul, bacteriile, metalele grele, stafilococii și sedimentele
 • Are design modern și nu afectează aspectul bucătăriei tale
 • Nu afectează calitatea apei, menținând intactă cantitatea de minerale a acesteia
 • Include alte accesorii de care ei nevoie pentru instalarea și funcționarea sa

Dezavantaje

 • Are un preț relativ ridicat

5. Cana filtrantă Marella Starter Pack Maxtra

Marella Starter Pack Maxtra cel mai bun filtru de apa in forma de cana

Cu toate că nu este un filtru de apă propriu-zis, specialiștii recomandă această cană deoarece este foarte accesibilă la preț.

Pareri despre cana filtranta Marella Starter Pack

Cana filtrantă Marella Starter Pack Maxtra este foarte practică și ușor de folosit și te ajută să obții o apă de calitate, fără calcal, clor sau alte diferite impurități. Din acest motiv, este considerată de mulți cel mai bun filtru de apă la un preț accesibil. Având un preț de aproximativ 100 RON.

Cartușele filtrante ale cănii trebuie înlocuite periodic, pentru a menține procesul de filtrare la standarde înalte. Cana dispune de asemenea de un sistem de avertizare situat pe capac, care anunță atunci când cartușul trebuie schimbat. Folosită în mod regulat, cartușul trebuie schimbat odată la 4 săptămâni sau la 150 litri de apă filtrată.

Cana are o capacitate totală de 2.4 litri, din care 1.4 sunt de apă filtrată. Are dimensiuni reduse, fiind special concepută pentru a fi pusă pe ușa frigiderului. Astfel, te poți bucura de un pahar de apă sănătos și răcoritor oricând ai nevoie.

Cana elimină impuritățile și substanțele din apă, dar menține proprietățile benefice ale acesteia și pH-ul optim, oferindu-i savoare și un aspect cristalin, foarte plăcut.

Este foarte accesibilă la preț fiind o soluție rapidă pentru oricine. O poți cumpăra și utiliza imediat, nefiind nevoie de instalări complexe. Este alegerea perfectă pentru cei ce vor să afle care sunt beneficiile filtrării apei fără o investiție inițială foarte ridicată.

Avantajele cănii filtrante

 • Este practică, ușor de folosit și foarte eficientă
 • Elimină calcarol, impuritățile și clorul, menținând aspectul plăcut al apei și proprietățile benefice ale acesteia
 • Are dimensiuni reduse, astfel că poate fi pusă pe ușa frigiderului
 • Include un sistem de avertizare care te anunță când trebuie schimbat cartușul de filtrare

Dezavantaje

 • Cartușul trebuie schimbat destul de des – la fiecare 4 luni sau al 150 de litri de apă filtrată

Întrebări frecvente

Dacă ai anumite întrebări, le poți scrie în secțiunea de comentarii iar eu îți răspund în cel mai scurt timp. Totuși, îți recomand ca înainte să citești lista de întrebări frecvente de mai jos: este posibil ca răspunsul să îl găsești aici.

Care este cel mai bun filtru de apă?

Pentru a cumpăra cel mai bun filtru de apă trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte. Unul din cele mai importante este numărul de persoane din locuință. Dacă sunt mai mulți membri, vei avea nevoie de un filtru cu o capacitatea de filtrare mai ridicată.

Pe lângă acest aspect, este de asemenea important să achiziționăm un filtru care elimină impuritățile, substanțele nocive și sedimentele dar care în același timp nu afectează (sau menține optim) nivelul pH-ului și nu elimină proprietățile benefice ale apei, cum ar fi mineralele acesteia.

La final, trebuie să luăm în considerare și bugetul pe care îl ai. Cel mai bun filtru de apă depinde foarte mult și de bugetul pe care îl aloca pentru acest dispozitiv.

În funcție de buget, se poate recomanda un diferit tip de dispozitiv pentru filtrarea apei. Cu alte cuvinte, dacă bugetul este destul de redus, decât să se achiziționeze un filtru de apă ieftin și nu foarte bun, ar putea fi mai indicată achiziționarea unei căni filtrante de calitate.

Este mai benefică pentru sănătate apa filtrantă?

Cana Filtranta britaBineînțeles, există foarte multe studii care dovedesc faptul că apa filtrantă este mult mai benefică. Eliminarea impurităților sau a substanțelor nocive pot crește semnificativ calitatea apei.

Cu toate că multe dintre aceste proprietăți nu pot fi resimțite atunci când apa este consumată, poți observa un miros și un gust mai plăcut.

Ce înseamnă osmoză inversă?

Osmoza inversă este un procedeu ce prevede eliminarea impurităților organice și anorganice dar și demineralizarea apei, obținând astfel apă pură.

Majoritatea sistemelor de filtrare prevăzute cu funcție de osmoză inversă dispun de un filtru care are rolul de a remineraliza apa, pentru a-i reda mineralele benefice pentru organismul nostru.

Concluzie – Merită achiziționat un filtru de apă?

Achiziționarea unui dispozitiv pentru filtrarea apei poate avea efecte benefice asupra organismului pe termen lung.

Cu toate că nu se poate observa imediat, efectele apei nefiltrate pot fi observat în timp. Datorită acesteia, se pot acumula în organism substanțe nocive cum ar fi rugină, calcar, clor sau altele.

Având în vedere beneficiile sale, merită să te interesezi cum să achiziționezi cel mai bun filtru de apă. Dacă te-ai hotărât să faci această achiziție, sper ca acest articol să-ți fi răspuns la întrebări.