Cel mai bun blender exista? Stim ca iti poate lua mult timp pana sa gasesti un blender foarte bun asa ca noi venim în ajutorul tău și îți spunem care sunt cele mai bune blendere testate. Russel Hobbs 23180-56 Nutri Boost ocupă un loc fruntaș în topul celor mai bune blendere, deoarece este fabricat din materiale de calitate, zdrobește o mulțime de alimente și dispune de un motor de 700 W.
Blenderul vine la pachet cu mai multe recipiente pentru depozitarea preparatelor. Lamele sunt învelite în titan, ceea ce înseamnă că nu se deteriorează în timp. În plus, Russel Hobbs 23180-56 Nutri Boost are dimensiuni reduse și ocupă puțin spațiu.
Cu un pret mai mic este modelul de la Philips – HR2100, un blender foarte eficient si silentios.
Cum să alegi cel mai bun blender?
Folosit pentru prelucrarea diferitelor alimente, blenderul este de neînlocuit în bucătăriile moderne. Acest aparat este format din motor, cuțite și recipient colector. Deși este un obiect simplu, efectuează multe sarcini în doar câteva minute.
Aici gasesti cele mai bune blendere de pe eMag
Dacă dorești să achiziționezi unul dintre cele mai bune blendere, ține cont de următoarele lucruri:
Tipul blenderului
Blenderele pot fi împărțite în două categorii: tradiționale și moderne, în funcție de complexitatea lor.
Blenderele tradiționale au un preț mai accesibil și sunt potrivite pentru cei care nu au de gând să le folosească foarte des. Acestea sunt compuse dintr-un motor propulsor și un recipient colector prevăzut cu garnitură din cauciuc. Peste motor se află un recipient fabricat fie din sticlă, fie din oțel, plastic ori porțelan.
În acest recipient se introduc alimentele ce trebuiesc prelucrate. Acesta are o scală specifică pentru ca utilizatorul să poată aprecia cantitatea ingredientelor folosite.
De asemenea, recipientul este prevăzut și cu un capac pentru ca alimentele să nu fie aruncate afară în timpul procesului de amestecare. Blenderele tradiționale au cuțite ce acționează de jos în sus și un panou de control care acoperă motorul. Unele blendere au mai multe funcții precum tăiere, amestec ori tocare.
Blendere verticale
Aceste blendere au aceeași construcție ca blenderele tradiționale, însă sunt destinate persoanelor care vor să le utilizeze zilnic. Au o mulțime de opțiuni ce permit prelucrarea alimentelor în diferite moduri. Spre deosebire de blenderele tradiționale, au o multitudine de funcții noi.
Vezi aici cele mai bune blendere verticale
Blenderele moderne includ blendere verticale, de dimensiuni mai mici, care sunt acționate într-un mod diferit. Ele au aceeași bază cu motor și un cuțit pentru tocare, dar nu au un recipient. Astfel, utilizatorul își poate alege singur recipientul în care să pună alimentele pe care dorește să le proceseze.
Când alegi să cumperi cel mai bun blender vertical, trebuie să te asigură că este suficient de eficient încât să poată face atât piureuri, cât și supe creme ori salate. Cuțitele unui astfel de aparat sunt acționeze de sus în jos.
Performanța blenderului
Când vorbim de performanța unui blender, ne referim la puterea motorului. Un blender de bună calitate este capabil să proceseze toate tipurile de alimente în diferite moduri. Puterea motorului este măsurată în Watti și indică viteza și forța cu care sunt zdrobite ingredientele.
De aceea, este indicat să optezi pentru un blender cu motor puternic, de cel puțin 400-500 W. În cazul în care dorești să folosești blenderul pentru a prepara shake-uri ori sosuri, poți alege unul care are o putere de aproximativ 300-400 W.
Dacă vrei să faci smoothie, atunci cumpără-ți un blender cu o putere de 500-600 W. Dacă ai de gând să folosești blenderul mai des și să prelucrezi cantități mari de alimente, trebuie să alegi un model care are un motor de 600-700 W. Acesta va reuși să transforme toate alimentele într-o pastă fină.
În cazul în care optezi pentru un blender vertical, poți alege unul cu o viteză chiar și mai mică de 300 W, deoarece acesta este acționat manual.
Designul
Dacă vrei să fii sigur că alegi cel mai bun blender, verifică fiabilitatea și ergonomia lui. Blenderul fiabil este sigur de utilizat, rezistent și are garanție extinsă.
De asemenea, și materialele folosite la fabricarea aparatului sunt importante. Optează pentru un blender creat dintr-un material rezistent, ușor de utilizat. Pentru a împiedica alterarea gustului alimentelor, ar fi bine să alegi un blender cu recipient din sticlă.
Ergonomia blenderului
Ergonomia se referă la manevrabilitatea blenderului și la cât de intuitive sunt funcțiile sale. Desigur, atunci când alegi un blender trebuie să te asiguri că acesta permite prelucrarea unor cantități mari de alimente, dar ar fi bine să verifici și cât spațiu ocupă.
Modelele clasice sunt foarte utile deoarece utilizatorul nu trebuie să depună niciun efort, ci doar să supravegheze blenderul.
În ceea ce privește blenderele verticale, acestea trebuie manevrate de către utilizator, de aceea este important să aibă o formă cât mai comodă. Pentru a fi sigur că alegi un blender vertical bun, trebuie să te uiți atent la mânerul de prindere și la lungimea tijei.
De asemenea, este important ca blenderul pe care îl alegi să aibă un panou de control intuitiv și un motor silențios pentru a nu produce un zgomot foarte puternic.
Funcțiile blenderului
Blenderele de bună calitate au chiar și 14 trepte de viteză. În plus, au extra-funcții precum funcție de sfărâmare a gheții, funcție turbo etc. A fi bine să optezi pentru un blender care începe să proceseze alimentele la o viteză mică, care apoi să crească treptat.
Toate blenderele ar trebui să aibă următoarele funcții: omogenizare, tăiere, tocare, fărămițare, mixer și lichefiere.
Cel mai bun blender – modele 2022
Blender Russel Hobbs 23180-56 Nutri Boost
Acest blender este potrivit pentru cei care doresc să consume alimente sănătoase și vor să-și prepare amestecuri din fructe ori legume. Poate fi utilizat pentru mărunțirea ori pasarea ingredientelor, ceea ce înseamnă că este foarte util și pentru prepararea meselor bebelușului.
Citeste pareri despre Russel Hobbs Nutri Boost aici
Dispune de un motor de 700 W și are doar o treaptă de viteză. Alimentele procesele se vor transforma într-o pastă fină ori într-o pulbere. Cuțitele sunt acoperite cu titan, ceea ce înseamnă că vor tăia bine mult timp.
Russel Hobbs 23180-56 dispun de 5 recipiente cu capac, cu volum diferit de 350 ml și 700 ml. Blenderul are dimensiuni reduse și nu ocupă mult spațiu. Fiind prevăzut cu sistem anti-alunecare, rămâne în poziția în care este amplasat, chiar dacă este pus pe o suprafață alunecoasă.
Avantaje:
- Dispune de un motor puternic și poate mărunți ingredientele foarte fin;
- Lamele sunt învelite în titan, deci nu trebuie ascuțite des;
- Are un design minimalist și nu ocupă mult spațiu;
- Este livrat cu mai multe recipiente de dimensiuni diferite.
Dezavantaje:
- Are o singură treaptă de putere.
Blender Philips HR2100
Unul dintre cei mai respectați producători de electrocasnice este Philips, deci nu este de mirare că blenderele produse de el sunt atât de apreciate de clienți. Dacă vrei să-ți cumperi un blender ieftin, dar bun, Philips HR2100 ar putea fi cel mai potrivit pentru tine.
Verifica pretul pentru Phiips HR2100 + pareri
Acest model clasic dispune de un motor cu o putere de 400 W, are un design minimalist și este fabricat din oțel inoxidabil și plastic. Recipientul are un design ergonomic și un volum de 1.25 litri. Cablul de alimentare are o lungime de 1 m și poate fi stocat într-un sistem special.
Piesele detașabile ale blenderului pot fi spălate la mașina de spălat vase. Aparatul are două viteze și funcție Pulse pentru grăbirea procesului de lucru. Philips HR2100 beneficiază de o garanție de 2 ani.
Avantaje:
- Raport calitate-preț excelent Philips HR2100;
- Are un motor cu o putere de 400 W;
- Este dotat cu sisteme de siguranță și blocare;
- Unele piese pot fi spălate în mașina de spălat vase.
Dezavantaje:
- Lungimea cablului de alimentare este de doar 1m.
Blender Heinner Master Collection HBL-1000XMC
Acest aparat puternic are o putere totală de 1000W. Are un ecran LCD prin care se poate vedea operațiunea selectată.
Aici gasesti parerile clientilor despre Heinner Master Collection
Cuțitul fabricat din inox de calitate poate tăia o mulțime de ingrediente diferite. Bolul din sticlă cu un volum de 1.5 litri a fost proiectat pentru întreaga familie. Pentru a curăța bolul trebuie doar să treci cu jetul de apă peste el.
Blenderul are 5 viteze predefinite, pe care le poți folosi pentru a obține rezultatele dorite. Aparatul îndeplinește mai multe funcții, inclusiv mixare, lichefiere și zdrobirea gheții. Prin simpla apăsare a unui buton poți obține o mulțime de băuturi delicioase. Putem considera acest model cel mai bun blender de la Heinner?
Avantaje:
- Are o putere de 1000W și poate mărunți chiar și ingredientele tari;
- Are ecran cu afișaj LED;
- Cuțitul din inox este foarte rezistent;
- Dispune de 5 viteze predefinite.
Dezavantaje:
- Aparatul face mult zgomot, în special atunci când sfărâmă gheața.
Blender Star-Light Activo BG-350SS
Cu acest aparat electric poți pregăti smoothie-uri gustoase din fructe și legume, pe care să le consumi tu sau copiii tăi. Star-Light Activo BG-350SS poate procesa diferite alimente, transformându-le într-o pastă fină și cremoasă.
Cele mai bune blendere Star Light
Având o carcasă din inox, blenderul este rezistent și fiabil. În plus, are un design modern, elegant și se potrivește în orice bucătărie. Recipientul este fabricat din plastic rezistent, fără BPA și îi permite utilizatorului chiar și să bea din el.
Are o capacitate de 600 ml, ceea ce înseamnă că în el încap 2 pahare de suc.
Avantaje:
- Prețul blenderului este destul de accesibil;
- Aparatul are funcție de mărunțire, dar și de zdrobire a gheții;
- Butonul de pornire/oprire este ușor de acționat;
- Ușor de curățat.
Dezavantaje:
- Unii cumpărători au spus că aparatul nu procesează foarte bine rădăcinoasele, dar alții au afirmat că blenderul nu are niciun fel de problemă.
Blender Laica BC1009
Acest blender este potrivit pentru prepararea diferitelor băuturi și specialități din fructe și/sau legume. Are un design tradițional, iar recipientul se amplasează direct peste baza care acoperă motorul. Cu o putere de 300 W, blenderul poate fi folosit la pregătirea piureurilor, shake-urilor ori sosurilor.
Verifica oferta pentru blenderele Laica
Piesele sunt fabricate din plastic non-toxic. Aparatul se oprește singur în caz de urgență, deci putem spune că este destul de fiabil. Deoarece cuțitutl este din oțel inoxidabil, blenderul poate fi folosit mult timp.
Setul Laica BC1009 include 3 recipiente de 170 ml dotate cu capace cu picurator. Acestea pot fi depozitate și transportate în siguranță, deoarece conținutul nu va curge.
Blenderul nu poate zdrobi carnea cu oase și nu poate prelucra cartofii cruzi sau albușurile. Însă, poate fi folosit pentru mărunțirea fructelor congelate sau a cuburilor de gheață, dacă sunt amestecate cu lichide.
Avantaje:
- Vine la pachet cu 4 recipiente dotate cu capace proprii;
- Motorul cu o putere de 300 W fărâmițează fără probleme fructele congelate;
- Lamele din oțel inoxidabil sunt extrem de rezistente;
- Piesele care intră în contact direct cu alimentele nu sunt fabricate din materiale toxice.
Dezavantaje:
- Funcționează cel mult 30 de secunde consecutiv;
- Piesele din plastic se pot deteriora rapid.
Blender Russel Hobbs Desire 18996-56
Acest blender clasic are un motor cu o putere de 750 W și un design elegant. Deoarece este fabricat din materiale de calitate, aparatul are o fiabilitate crescută și nu afectează gustul mâncării. Cuțitele blenderului sunt fabricate din oțel inoxidabil, iar recipientul colector, cu o capacitate de 1.5 litri este din sticlă și are capac detașabil.
Verifica oferta pentru blenderele Russel Hobbs
Blenderul dispune de spațiu de depozitare special pentru cablul de alimentare și este prevăzut cu piciorușe anti-alunecare.
Aparatul are dimensiuni de 27.5 x 21.5 x 38.9 cm și cântărește 4.336 kg. Russel Hobbs Desire 18996-56 are două trepte de viteză și funcție Pulse. Blenderul beneficiază de o garanție de 2 ani.
Avantaje:
- Datorită funcției Pulse, utilizatorul poate regla procesul de tăiere;
- Are un motor cu o putere de 750 W.
- Este fabricat din materiale de bună calitate și dispune de o garanție de 2 ani;
- Având dimensiuni reuse, este ușor de depozitat.
Dezavantaje:
- Aparatul cântărește 4.336 kg și este destul de greu.
Cum se utilizează un blender?
Abia după ce folosești un blender îți dai seama cât este de util în gospodărie. Dacă respecți instrucțiunile și recomandările producătorului, vei putea să-ți folosești blenderul mult timp.
Prima folosire a unui blender
Înainte de a utiliza blenderul, trebuie să-i speli și să-i usuci toate piesele detașabile pentru a te asigura că nu rămân reziduuri din fabrică ori urme de praf.
În ceea ce privește blenderele cu două ieșiri, unitatea cu cuțite se amplasează peste cea cu motor. Între cele două unități se pune o garnitură ce împiedică infiltrarea lichidelor.
În ceea ce privește blenderele cu recipiente portabile, ordinea operațiunilor se modifică. Deoarece recipientul are doar un orificiu, trebuie să adăugăm mai întâi ingredientele în cantitățile potrivite. Accesoriul cu cuțit îndeplinește și rolul de capac.
Setările blenderului
Cele mai multe blendere dispun de funcția Pulse și permit reglarea vitezelor. În cazul în care nu ai tăiat bine fructele ori legumele, funcția Pulse te va ajuta să obții un amestec omogen.
În funcție de rețeta pe care vrei să o prepari, blenderul va funcționa la o viteză mai mică ori mai mare. Alimentele dure vor fi zdrobite inițial cu o turație medie, iar apoi, după fărămițare vor fi amestecate la o viteză mai mare.
Ce poți să prepari cu un blender?
Cu ajutorul unui blender poți prepara smoothie-uri gustoase pe care să le consumi împreună cu ceilalți membri ai familiei.
Poți obține în doar câteva clipe sucuri din fructe la care să adaugă alte lichide. De asemenea, folosind un blender poți prepara cocktailuri, deoarece lamele lui pot zdrobi inclusiv gheața.
Dacă în blender poți adăuga ingredientele treptat, atunci poți încerca și rețete mai dificile, așa cum sunt cele pentru sosuri. Aparatele profesionale pot procesa inclusiv biscuiți, cafea sau cereale.
Greșeli pe care trebuie să le eviți
După cum scrie și în manualul de instrucțiuni, nu este recomandat să adaugi o cantitate prea mare de ingrediente în recipient.
Evită să procesezi alimentele fierbinți, mai ales dacă folosești un blender cu recipient fără capac, deoarece vaporii care sunt degajați pot provoca presiuni interne mari.
Întreținerea blenderului
După fiecare utilizare, piesele blenderului trebuie curățate temeinic pentru ca resturile alimentare să nu rămână lipite de ele. Unitatea în care se găsește motorul nu trebuie să ia contact cu apa ori cu alte lichide.
Lama rotativă și recipientul pentru ingrediente se spală cu apă și detergent, apoi se clătesc bine și se lasă la scurs. Pentru curățarea carcasei se poate folosi o lavetă.
Mărci populare de blendere
Având un blender în bucătăria ta îți va fi ușor să pregătești un smoothie gustos la orice oră din zi. Investind de la bun început într-un aparat performant, vei putea zdrobi, mărunți și amesteca ingredientele fără să depui prea mult efort.
Cei mai de încredere producători de blendere sunt Philips, Oster și Breville.
Blendere de la Philips
Acest brand olandez a fost înființat în anul 1891, de către Frederick Philips și fiul său Gerard. Pe măsură ce timpul a trecut, compania a început să se extindă și să dezvolte soluții de iluminat, obiecte de îngrijire personală, electrocasnice.
Produsele Philips se găsesc pe toate rafturile magazinelor, iar consumatorii se declară încântați de ele.
Blendere Oster
Această companie înființată în anul 1924 a ieșit pe piață cu un aparat pentru coafarea părului. Brandul a devenit un nume important pentru simplii cumpărători, dar și pentru cei care lucrează în domeniul îngrijirii părului.
Între timp, compania a început să produce electrocasnice, purificatoare de aer și dispozitive pentru îngrijirea țesăturilor. În 2001 brandul a ieșit pe piață cu blendere Oster In2itive cu o tehnologie revoluționară.
Blendere Breville
În anul 1923, a fost înființată compania Breville, în Australia. În primii 50 de ani, brandul s-a axat pe fabricarea radiourilor folosite atunci pentru detectarea bombelor care erau puse în mine.
Când a apărut televiziunea, radiourile nu au mai fost la mare căutare, așa că Breville a început să se îndrepte spre fabricarea electrocasnicelor pentru bucătărie. În anul 1974, când Breville a lansat primul aparat de făcut sandvișuri, popularitatea sa a crescut considerabil.
Astăzi, Breville vinde blendere și electrocasnice în mai multe țări, inclusiv România.