Iată cum se prepară ceaiul din frunze de zmeur

Ingrediente:

  • frunze de zmeur

Mod de preparare:

1. Pentru început, așezăm frunzele de zmeur în 2 borcane de 3 litri și într-un borcan de 1 litru.

2. Lăsăm borcanele în seră pentru 24 de ore, pentru ca frunzele să fermenteze. A 2-a zi, punem frunzele la congelator pentru 3-4 zile.

3. Dăm frunzele prin mașina de tocat.

4. Le uscăm în cuptor pentru 30 de minute, la temperatura de 50 de grade.

Aroma de zmeură va umple toată casa! Adăugați câte o priză de frunze uscate în ceai și infuzii de ierburi, care vor căpăta o culoarea frumoasă și un parfum apetisant!

Contine vitamine si minerale importante – prin consumul de ceai din frunze de zmeura oferi organismului nutrienti de pret precum: calciu, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C, niacina, seleniu si mangan.

Cantitatea mare de fier care se regaseste in frunzele de zmeura este in special benefica pentru persoanele care sufera de anemie. Pentru a-i spori eficacitatea, poti prepara un ceai din frunze de zmeura alaturi de urzici, acesta fiind extrem de benefic in combaterea anemiei.

Amelioreaza durerile menstruale – ceaiul din frunze de zmeura are un efect relaxant asupra musculaturii uterului, ajutand astfel la calmarea crampelor din perioada dificila a lunii. Mai mult decat atat, acest ceai consumat cu regularitate pe perioada menstruatiei are capacitatea de a reduce sangerarile menstruale.

Sporeste fertilitatea – ceaiul din frunze de zmeura este folosit pentru sporirea fertilitatii, in general fiind asociat cu trifoiul rosu. Acest ceai este eficient intrucat echilibreaza din punct de vedere hormonal atat organismul femeii, cat si pe cel al barbatului.

In ceea ce priveste primul trimestru al sarcinii, parerile sunt impartite cu privire la consumul de ceai din frunze de zmeura. Insa atunci cand vine vorba despre trimestrele 2 si 3, specialistii sunt de aceeasi parere: ceaiul din frunze de zmeura este benefic pentru viitoarea mamica. Acest ceai reduce greata si starea de rau de dimineata asociata cu sarcina.