ceai de lamaie remediu

Este posibil să fi auzit deja de numeroasele beneficii pentru sănătate ale consumului de apă caldă cu lămâie. Însă, dacă mai adaugi câteva ingrediente sănătoase în această băutură, te bucuri de și mai multe beneficii.

Ceaiul cu lămâie, ghimbir și miere stimulează sistemul imunitar de aceea, îl beau în fiecare dimineață.

Alte beneficii ale ceaiului cu lămâie, ghimbir și miere:

  • Curăță rinichii și îmbunătățește funcțiile acestora
  • Îmbunătățește funcția hepatică
  • Are efect antiinflamator
  • Ajută la tratarea infecțiilor bacteriene și fungice
  • Îmbunătățește digestia
  • Purifică sângele
  • Calmează durerile în gât

De asemenea, această băutură ajută la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului, reduce ridurile și petele pigmentare și ajută la slăbit.

Cum se prepară ceaiul de lămâie, ghimbir și miere?

Taie 4 sau 5 lămâie și îndepărtează jumătate din coajă. Este de preferat să folosești lămâi organice. Pentru fiecare lămâie, utilizează aproximativ o rădăcină de ghimbir de aproximativ 2.5 cm. Stoarce ingredientele folosind storcătorul de fructe.

Păstrează sucul într-un borcan mic cu capac, pentru a-l putea consuma în fiecare zi. Acest suc este atât de bogat în antioxidanți încât este un conservat în sine și poate fi păstrat chiar și 5 zile în frigider.

Pentru a face o ceașcă de ceai pune la fiert 300 ml de apă. Toarnă apa fierbinte într-o cană, adaugă 5 linguri de suc, 1 lingură de miere și amestecă. Dacă dorești, poți adăuga și 1/4 linguriță scorțișoară și 1 lingură de oțet de mere.

Când simți că începi să răcești, consumă acest ceai timp de 1-2 zile. Dacă ai răcit deja, bea câte 2-3 căni de ceai cald pe zi. Bea acest ceai până începi să te simți mai bine. Ceaiul de lămâie, ghimbir și miere te poate ajuta să scapi mai repede de răceală.