Antibioticele sunt create in mod specific pentru a ajute in lupta impotriva infectiilor bacteriene, cum ar fi de exemplu gatul dureros, gripa sau sinusurile infectate, dar exista un medicament natural pe care multi medici se abtin sa il prezinte pacientilor lor si anume uleiul de oregano. Oregano este o planta care face parte din aceeasi familie ca si menta. Este folosit de peste 2500 de ani cu scopul de a trata racelile, durerile de stomac si indigestiile. In cazul persoanelor care sufera de dureri in gat, de gripa si de infectii ale sinusurilor, ceaiul de oregano ar putea sa fie solutia de care au nevoie.

Ingredientul activ din compozitia oregano este numit carvacrol. Conform Facultatii de Farmacie de la Universitatea din Messina, in Italia, carvacrolul s-a dovedit a fi o unealta utila in lupta impotriva alterarii, a fungilor patogeni si a bacteriilor. Conform PubMed, exista peste 800 de studii medicale facute asupra carvacrolului si aceste studii au scos la iveala ca acesta poate sa lupte impotriva virusurilor, a inflamatiei, a infectiilor bacteriene si a multor alte lucruri.

In plus, un studiu a fost publicat in Jurnalul de Mancare Medicinala cu singurul scop de a evalua activitatea antibacteriana prezentata de oregano impotriva a 5 tipuri de bacterii daunatoare. Cercetatorii au scos la iveala faptul ca uleiul de oregano a prezentat proprietati anti bacteriene impotriva celor 5 specii de bacterii daunatoare. Cea mai mare activitate pe care a prezentat-o era impotriva E. coli, lucru care sugereaza faptul ca ar putea sa fie folosit pentru a trata toxiinfectiile alimentare.

Mai multe studii arata faptul ca timolul si carvacrolul, uleiurile volatile din oregano, prezinta proprietati antivirale si antibacteriene. De fapt, aceste proprietati au abilitatea de a calma stomacul si de a ajuta in cazurile de indigestie prin stimularea fluxului de sange. Datorita acestui lucru, oamenii care prezinta simptome de gripa ar putea sa aiba de castigat in urma folosirii ceaiului de oregano. Acesta poate sa ajute la reducerea senzatiei de greata, a vomei si a diareii. De asemenea, trebuie sa fie mentionat si faptul ca oregano este bun in caz de gripa, pentru ca poate sa promoveze transpiratia, ceea ce poate sa ajute la reducerea febrei.

Alte beneficii prezentate de uleiul de oregano: lupta impotriva gripei, a gatului dureros si a altor infectii bacteriene este un lucru, dar prevenirea cancerului cu oregano este o cu totul alta lupta. Este acest lucru posibil? Conform unui studiu publicat in Federatia de Societati Americane de Biologie Experimentala, acest lucru este posibil. Supriya Bavadekar, care a fost principalul investigator si profesor asistent de farmacologie la Colegiul de Farmacie si de Stiinte Medicale din cadrul Universitatii Arnold& Marie Schwarts din Long Island, a spus ca echipa a folosit diferite variatii ale medicamentului. Bavadekar spune ca medicamentul a fost testat in trei perioade diferite de timp- 24 de ore, 48 de ore si 96 de ore. Medicamentul a produs o inhibitie de 100%. Echipa lui Bavadekar inca face teste asupra carvacrolului, dar rezultatele recente arata faptul ca acesta este un agent anti canceros foarte puternic.

Infectii ale sinusurilor/ Gat dureros: am tot vorbit despre modul in care uleiul de oregano poate sa te scape de gripa, dar inca nu am vorbit despre modul in care poate sa trateze o raceala sau un gat dureros. Conform celor spuse de Roberta Wilson, autoarea cartii “Ghid esential pentru uleiuri esentiale”,  uleiul de oregano poate sa ajute la promovarea unei respiratii mai usoare, poate sa trateze o durere in gat si chiar poate sa calmeze o tuse.

Ceai de oregano: m-ai auzit mentionand ceaiul de oregano de cateva ori in cadrul acestui articol si acum o sa iti arat modul in care il poti prepara. Adauga 3 lingurite de frunze proaspete de oregano intr-o cana de apa care fierbe si lasa timp de 5 minute. Ceaiul de oregano poate sa ti se para putin cam amar, dar ai optiunea de a mai adauga zahar in ceai daca vrei.