Cea mai bună tigaie electrică nu trebuie sa lipsească din bucătăria ta însă trebuie să știi cum să o alegi pe cea mai bună și potrivită pentru tine. În ultimul timp, o mulțime de oameni au început să cumpere tigăi electrice, deoarece acestea permit prepararea mâncărurilor sănătoase, într-un mod rapid și ușor.

Dacă îți place pizza, poți opta pentru modelul Zilan ZLN-7870 cu o putere de 1500 W. Această tigaie electrică vine cu un capac din sticlă termorezistentă și permite reglarea temperaturii.

Cei care iubesc clătitele, ar trebui să arunce o privire asupra tigăii Russel Hobbs 20920-56 Fiesta, pentru că este foarte ușor de utilizat.

În continuare vei găsi informații despre cea mai bună tigaie electrică și modele cu un raport calitate-preț foarte bun.

Cea mai bună tigaie electrică pentru pizza

Tigaia Zilan ZLN-7870

Tigaie pentru pizza ZilanAceastă tigaie electrică este rezistentă, ieftină și ușor de utilizat. Cu ajutorul ei poți prepara o pizza delicioasă, în doar câteva minute. Are o formă rotundă și un diametru de 36 cm și îți permite să obții o pizza destul de mare.

Citeste pareri despre tigaia pentru pizza Zilan

Tigaia este fabricată din aluminiu și nu permite lipirea alimentelor. Poate fi spălată la mașina de spălat vase. Dispune de un capac din sticlă termorezistent și are o putere de 1500 W. În plus, este dotată cu indicatori luminoși care avertizează atunci când butonul on este pornit.

Cea mai bună tigaie electrică pentru clătite

Tigaia Russel Hobbs 20920-56 Fiesta

Tigaie pentru clatite Russel HobbsCu ajutorul acestei tigăi electrice, poți prepara în doar câteva minute, cele mai delicioase clătite. Tigaia este rotundă și are un diametru de 30 cm. Marginea tigăii este ușor ridicată și împiedică scurgerea compoziției în afară.

Parerile clientilor despre tigaia de clatite Russel Hobbs

Tigaia electrică are o putere de 1000W și dispune de 5 trepte de reglare. În plus, este dotată cu un indicator luminos care te avertizează atunci când a atins temperatura optimă. Plita este acoperită cu teflon și nu permite lipirea aluatului. În plus, se curăță cu ușurință.

Panoul de comandă este situat în partea din față și include un buton on/off și unul pentru setarea temperaturii.

Tigaia Domo DO9042P

Tigaie de clatite domoAceastă tigaie electrică este potrivită pentru prepararea clătitelor. Domo DO9042P are o putere de 100 W și o suprafață anti-aderentă ce împiedică lipirea aluatului.

Verfica pretul pentru aparatul de clatite Domo + pareri

Are un panou de control intuitiv, ușor de folosit, cu două butoane, unul on/off și unul de glisare pentru ajustarea temperaturii.

De asemenea, tigaia dispune de indicatoare luminoase care te anunță atunci când atinge temperatura optimă. Dacă dorești să obții clătite mai rumenite, atunci trebuie să alegi o temperatură mai mare. În schimb, dacă vrei să prepari clătite cu o culoare mai aurie, trebuie să setezi o temperatură mai mică.

Tigaia Domo DO9042P este prevăzută cu piciorușe din cauciuc, pentru a avea mai multă stabilitate. Aceasta vine la pachet cu o spatulă pentru întinderea compoziției. În plus, cumpărând această tigaia Domo DO9042P vei primi și o carte de rețete din care te poți inspira atunci când nu știi ce să mai gătești.

Cu ajutorul acestei tigăi electrice poți prepara clătite rotunde, cu diametru de 29 cm.

Tigaie electrică Beper BP 700.Y

Aparat de clatite BeperFolosind această tigaie, poți prepara diferite mâncăruri, inclusiv clătite, pancake ori plăcinte. Are o putere de 1300 W, este ușor de utilizat și dispune de un buton central pentru reglarea temperaturii.

Vezi cat costa tigaia electrica Beper pe eMag

Tigaia are o formă rotundă cu un diametru de 30 cm, iar marginile ei sunt ușor ridicate pentru a împiedica scurgerea compoziției la exterior. În plus, dispune de protecție la supraîncălzire și este dotată cu piciorușe de sprijin pentru mai multă stabilitate.

Plita electrică cu o înălțime de 10 cm și o greutate de 1.5 kilograme vine la pachet cu un accesoriu din lemn pentru întinderea aluatului de clătite.

Cea mai bună tigaie electrică multifuncțională

Tigaie Sogo 10060

Tigaie Electrica SogoAceastă tigaie electrică poate fi folosită pentru prepararea mai multor feluri de mâncare, inclusiv pizza, grătar, tocăniță ori legume. Sogo 10060 are formă rotundă, un diametru de 42 cm, o înălțime de 11 cm și o greutate de 2.8 kg.

Verifica oferta pentru tigaia electrica Sogo 10060

Capacul tigăii este realizat din sticlă, deci se poate vedea prin el stadiul mâncării preparate. Interiorul tigăii este din teflon și nu permite lipirea alimentelor.

În plus, tigaia se încălzește uniform și are o putere de 1500 W. Cu ajutorul ei poți găti mâncăruri la o temperatură de 240 grade C. Tigaia este durabilă, rezistentă și ușor de curățat.

Tigaia Princess Pure

Tigaie electrica Princess PureAceastă tigaie electrică multifuncțională poate fi foarte utilă în bucătărie, deoarece are multe caracteristici interesante. Cu ajutorul ei poți prepara două feluri de mâncare simultan.

Aici poti vedea pretul pentru tigaia Princess Pure

Tigaia cu strat ceramic se încălzește uniform și menține mâncarea caldă mai mult timp. O poți folosi pentru a găti mâncăruri sănătoase, fără a mai adăuga grăsimi ori ulei. Pentru un plus de stabilitatea, tigaia vine însoțită de un suport din bambus. Acesta poate fi îndepărtat și și curățat foarte ușor.

Capacul tigăii este transparent și poate fi băgat în mașina de spălat vase. Are o putere de 1600 W și atinge o temperatură de cel mult 240 grade C. Capacitatea tigăii este de 4 litri, iar cablul de alimentare atinge o lungime de 2 metri.

Tigaia MIA-Prodomus MP1065

Persoanele care iubesc mâncarea chinezească ar trebui să-și cumpere o tigaie electrică tip wok. Cu ajutorul ei se pot prepara mai multe tipuri de mâncăruri, inclusiv tocăniță, gulaș ori supă.

Cele mai bune tigai MIA-Prodomus MP1065

Este fabricată din aluminiu, are un strat antiaderent și permite prepararea mâncărurilor fără grăsimi. Are o putere de 1500 W și ajunge până la o temperatură de 250 grade C.

Tigaia are un capac din sticlă și mânere care rămân reci pe timpul gătirii alimentelor. Are o înălțime de 9 cm, un diametru de 32 cm și un volum de 5 litri. MIA-Prodomus MP1065 menține mâncarea caldă, este dotată cu piciorușe anti-alunecare și distribuie căldura uniform.

Tigaia Clatronic PP 3402

Tigaie Electrica ClatronicAceastă tigaie electrică poate fi folosită pentru prepararea diferitelor tipuri de mâncăruri, precum pizza, blat de tort, friptură și legume.

Verifica aici pretul tigaii electrice Clatronic

De asemenea, în ea se poate încălzi mâncarea care a fost deja preparată. Atinge o temperatură maximă de 240 grade în doar câteva minute.

Pe interior, are un strat de teflon ușor de curățat, cu proprietăți antiaderente. Tigaia are o formă rotundă cu un diametru de 36 cm, o putere maximă de 1500 W și o greutate de 2.2 kg.

Cele mai bune tigăi electrice profesionale

Tigaia TurboTronic TT-EP4 XXL

Tigaie Electrica TurboTronicAceastă tigaie electrică profesională poate fi folosită pentru prepararea mai multor feluri de mâncare, deoarece este universală. Având o capacitate de 8 litri, tigaia poate fi folosită pentru prepararea unei cantități mari de mâncare, suficientă pentru întreaga familie.

Verifica oferta actuala pentru tigaia TurboTronic

Are o putere de 1500 W și un cablu de alimentare cu o lungime de 1 m. În partea laterală a tigăii se găsește regulatorul de temperatură. Capacul din sticlă este transparent și eliberează aburul printr-o fantă. Tigaia electrică are la interior un strat din aluminiu, antiaderent, ce împiedică lipirea alimentelor.

TurboTronic TT-EP4 XXL este dreptunghiulară, are dimensiuni de 30x40x9 cm și o greutate de 3.47 kilograme.

Tigaia Elekom EK-3038M

Dacă ești una dintre acele persoane care iubesc să gătească și își invită frecvent prietenii la masă, ar trebui să-ți îndrepți atenția spre această tigaie electrică profesională. Cu ajutorul ei poți găti diferite sortimente de mâncare, inclusiv carne, fructe de mare, supă ori legume.

La interior, tigaia este acoperită cu un strat de marmură antiaderent ce împiedică lipirea mâncărurilor. Capacul tigăii este din sticlă și-ți permite să vezi în ce stadiul se află alimentele.

Elekom EK-3038M are o putere de 1500 W și dispune de mânere termoizolante. Tigaia este dreptunghiulară și are o lungime de 38 cm și o lățime de 30 cm. O varianta la fel de bună de gătire a cărnii sau peștelui o reprezintă gratarul electric. Vezi care este cel mai bun grătar electric de pe piață.

Ghidul cumpărătorului pentru cea mai bună tigaie electrică

Dacă nu vrei să stai prea mult în bucătărie, dar vrei să gătești mâncăruri delicioase pentru cei dragi, ai nevoie de o tigaie electrică. Există mai multe modele pe piață, la un preț accesibil, deci sigur vei găsi una potrivită pentru tine.

Tigaie electrică multifuncțională

Cea mai eficienta tigaie electricaPoți folosi o astfel de tigaie pentru a găti supe, legume la abur, carne sau alte mâncăruri, Dacă dorești, poți opta pentru un model profesional cu două compartimente ce îți oferă posibilitatea să gătești două preparate diferite în același timp. Legumele fierte la aceasta tigaie, pot fi transformate foarte rapid într-o supă cremă delicioasă cu cel mai bun blender.

Tigaie electrică dedicată

Dacă îți place foarte mult un anumit fel de mâncare și vrei să-l servești când mai des, atunci ar fi bine să achiziționezi o tigaie electrică dedicată în care poți găti rapid orice dorești.

De exemplu, poți opta pentru o tigaie electrică pentru pizza, pentru clătite sau wok.

Puterea și temperatura tigăii

De obicei, o tigaie electrică are o putere de 1000-1500 W. Aceasta poate fi constantă, ori reglabilă. Când alegi o astfel de tigaie, trebuie să ții cont și de temperatura pe care o atinge, în funcție de mâncărurile pe care dorești să le prepari.

Majoritatea tigăilor electrice ating o temperatură de cel mult 250 grade C. Aceasta poate fi reglată în funcție de mâncarea preparată.

Formă și dimensiuni

Tigai ElectricePoți opta pentru o tigaie rotundă dacă vrei să prepari clătite ori pizza, sau pentru una dreptunghiulară. De asemenea, ai posibilitatea să alegi între o tigaie cu fundul plat sau adâncit. Dacă ai o familie numeroasă, trebuie să ții cont și de capacitatea tigăii.

Când alegi dimensiunea tigăii va trebui să iei în calcul și spațiul pe care îl ai liber pe blatul din bucătărie. O tigaie rotundă are un diametru cuprins între 25 și 36 cm, dar poate fi și mai mare de atât.

Dacă dorești să folosești tigaia electrică pentru a prepara supe, trebuie să te asiguri că aceasta este suficient de înaltă.

Capacul tigăii

Tigaia electrică trebuie să fie dotată cu capac, mai ales dacă vrei să o folosești pentru a pregăti mâncăruri suculente. Dacă acesta este transparent, poți vedea stadiul de preparare al mâncării. Ar fi bine ca tigaia să aibă cu capac cu buton de prindere și fantă pentru eliberarea aburului.

Alte specificații

Cele mai bune tigăi sunt cele bine dotate, ușor de manevrat și de gestionat. Iată la ce alte detalii trebuie să fii atent atunci când alegi o tigaie electrică:

Materialul din care este confecționată tigaia

Tigăile electrice din aluminiu au un preț mai mic, dar nu sunt foarte rezistente. Atunci când alegi o astfel de tigaie, trebuie să te asiguri că are la interior un strat antiaderent ce împiedică lipirea mâncării. Tigăile din teflon cu strat ceramic sunt mai durabile, însă au un preț mai ridicat.

Lungimea cablului

Tigaie Electrica RotundaO tigaie electrică cu un cablu de aproximativ 2 m poate fi instalată în orice loc, în timp ce una cu un cablu de doar 1 metru trebuie amplasată cât mai aproape de priză. Ar fi bine să optezi pentru o tigaie care are un sistem de prindere a cablului pentru că-ți va fi mai ușor să o depozitezi într-un dulap atunci când nu o folosești.

Mânere termoizolante

Este foarte important să alegi o tigaie cu mânere termoizolante, pentru că îți va fi mai ușor să o manevrezi.

Suport

Atunci când cumperi o tigaie electrică ar fi bine să te orientezi spre una cu piciorușe din cauciuc deoarece stă într-o poziție fixă pe blatul din bucătărie.

Accesorii

Unele tigăi electrice vin la pachet cu diferite accesorii precum spatulă pentru amestecare din plastic ori silicon care nu deteriorează suprafață antiaderentă, cărți de rețete sau dispozitiv în formă de T pentru distribuirea uniformă a aluatului de clătite.

De ce să-ți cumperi o tigaie electrică?

Există pe piață o mulțime de tigăi electrice, de calitate, la un preț bun, pe care le poți folosi pentru a prepara mâncăruri delicioase. Iată de ce ar trebui să optezi pentru o tigaie electrică:

Este ușor de folosit

Tigaie electrica mod utilizareTigăile electrice disponibile într-o gamă variată de modele sunt ușor de utilizat. Poți opta pentru un model universal ori pentru unul dedicat, așa cum e tigaia electrică pentru pizza ori clătite.

Permite ajustarea temperaturii

Panoul de comandă îți permite să reglezi temperatura astfel încât să obții rezultate bune chiar dacă nu ai experiență în bucătărie.

Timp de gătire redus

Dacă alegi o tigaie cu două compartimente, poți găti două feluri de mâncare în același timp. Astfel, timpul de gătire se va scurta considerabil.

Ușor de întreținut

O tigaie electrică cu un strat antiaderent nu permite lipirea mâncării. Plita se poate șterge cu o lavetă, deci nu va trebui să pierzi prea mult timp cu curățarea tigăii. Mai mult, există tigăi electrice care pot fi fi spălate la mașina de spălat vase.

Mânere reci

Tigaie ElectricaTigăile electrice de bună calitate au mânere comode, care nu se încălzesc și permit folosirea tigăii în siguranță.

Indicatori luminoși

Nu este necesar să păzești tigaia în permanență atunci când pregătești un anumit fel de mâncare, deoarece aceasta este prevăzută cu indicatori luminoși.

Accesorii

Când cumperi o tigaie electrică s-ar putea să primești și diferite ustensile pe care le poți folosi pentru amestecarea mâncării sau întinderea compoziției. În plus, ai putea primi și cărți cu rețete din care să te inspiri atunci când nu mai știi ce să gătești.

Încălzire uniformă

Tigaia distribuie căldura uniform iar alimentele se gătesc toate în același timp, astfel nu mai există riscul ca mâncarea să se ardă sau să fie crudă.

Gătești sănătos

Majoritatea tigăilor au la interior un strat antiaderent care împiedică mâncarea să se lipsească. Astfel, vei putea găti sănătos fără a folosi grăsime ori ulei.