De-a lungul vieții am luat multe decizii importante, dar cred că cel mai bun lucru pe care am putut să-l fac, a fost să-i las pe oameni să creadă ce vor despre mine. La urma urmei, ei trebuie să-și facă griji pentru gândurile lor și pentru timpul pe care și-l petrec bârfind sau vorbind urât despre alții.

De când am luat această decizie mă simt mult mai bine. Nu-mi mai este frică să nu-i dezamăgesc pe ceilalți și nici nu-mi pierd timpul certându-mă cu alții. Nu încerc să dovedesc nimănui că greșește atunci când mă vorbește de rău.

Chiar nu-mi pasă de ce cred ceilalți despre mine. Sunt prea leneșă ca să vorbesc cu persoanele care nu-mi sunt dragi. Nu am timp să port conversații stupide cu oameni care nu mă plac și care vor doar să-mi scoate în evidență defectele.

Nu pot să spun DA, când vocea mea interioară spune NU. Nu o să-mi cer niciodată scuze pentru felul în care gândesc și nici nu o să-i impun nimănui să gândească la fel ca mine.

Te sfătuiesc să începi să trăiești pentru tine și să nu le mai dai importanță celor care te vorbesc de rău. Ajută-i doar pe cei care îți cer ajutorul și nu mai pierde timpul cu cei care nu te vor în preajma lor. Nu le mai permite celor care nu te suportă să intervină în viața ta.

Scapă de lucrurile inutile și de oamenii răi din viața ta și te vei simți mai bine. Nu mai încerca să le faci tuturor pe plac, ci fă doar ceea ce te face pe tine fericit. Arată-le oamenilor că părerile lor nu îți afectează viața.