Cea mai bună caserolă pentru alimente trebuie sa fie din plastic sau din sticlă? Sunt multe astfel de produse pe piață, deci este destul de dificil să alegi setul perfect. Dacă nu te poți decide asupra unui set de caserole, citeste recomandările noastre pentru a alege cea mai buna caserola pentru bucataria ta.

Vezi care sunt cele mai bune caserole pentru alimente

Toate produsele ce compun acest set sunt fabricate din materiale de bună calitate. Un alt set la fel de bun este Gromi Termos Picasso.

Păreri despre cea mai bună caserolă

O caserolă bună va fi utilizată de multă ori, deci merită să investești în ea. Multe familii cumpără o mulțime de recipiente de genul acesta pentru că îndeplinesc multe funcții. În rândurile următoare îți voi prezenta cele mai bune caserole care există în acest moment în magazine.

Caserole Thermo Klass Set

Caserole Thermo Klass Set

Acest set format din trei caserole este foarte util în orice bucătărie pentru că permite păstrarea diferitelor alimente.

Este dificil de ales cel mai bun set de caserole, însă Thermo Klass își merită pe deplin locul în acest top. Caserolele sunt termoizolante și permit păstrarea mâncării calde ori rece până la 6 ore.

Aici am găsit caserole Termo Klass foarte bune

Piesele compuse din plastic și inox și sunt ușor de curățat și de întreținut. Setul este compus din 3 caserole cu capace, cu volum de 1.2 litri, 1.8 litri și 3.5 litri. Acestea sunt destul de mari și pot fi utilizate pentru ciorbe, sarmale, fripturi și alte mâncăruri.

Caserole Gromi Termos Picasso

Gromi Caserole

Acest set de caserole termoizolante sunt foarte apreciate de utilizatori, mărturie stau toate recenziile pozitive. Designul lor foarte drăguț și colorat îți dă o stare de bine. În plus, caserolele au o structură complexă, foarte eficientă.

Caserolele au un volum de 3 litri, 5 litri și 8 litri, ceea ce înseamnă că permit depozitarea unor cantități destul de mari de alimente. În ele pot fi puse atât mâncăruri calde, cât și mâncăruri reci.

Aici gasesti cele mai bune caserole termice de la Gromi

Vasele sunt fabricate din inox alimentar și izolate cu spumă poliuretanică. Atunci când curățăm caserolele trebuie să fim atenți să nu îndepărtăm stratul izolator. Pentru spălarea lor trebuie să utilizăm un burete neabraziv și un detergent de vase.

Setul de caserole Gromi Termos Picasso nu poate fi introdus în cuptor, la microunde ori în mașina de spălat vase.

Caserole KingHoff

KingHoff Caserole

Cei care doresc o caserolă termoizolantă ar trebui să arunce o privire asupra caserolei din sticlă KingHoff.

Acest material este inert, nu reține mirosul mâncării și este ușor de spălat. Setul KingHoff este compus din patru caserole ce pot fi băgate inclusiv în cuptor deoarece rezistă la temperaturi de maximum 600 grade.

Aici poti gasi cele mai apreciate caserole din sticla

De asemenea, pot fi depozitate și în congelator, la o temperatură de cel mult -20 grade C. Deși sunt destul de rezistente la șocurile termice, ar fi bine să nu fie expuse la flacăra aragazului.

Caserolele pot fi băgate la mașina de spălate vase, în cuptorul cu microunde, frigider, congelator ori cuptor. Fiecare caserolă se închide etanș și este imposibil ca aerul să pătrundă în interior, ceea ce înseamnă că mâncarea se va păstra într-o stare bună.

Caserolă compartimentată Sistema 2L

Caserole Compartimentate

Această caserolă este potrivită pentru cei care vor să ia cu ei diferite alimente atunci când merg la serviciu sau în orice alt loc.

Citeste pareri aici despre caserolele de la Sistema

Sistema 2L poate fi utilă atât pentru copiii care merg la școală, cât și pentru adulți. Caserola cu dimensiuni de 23 x 16.2 x 14.2 cm are un volum total de 2 litri, deci este destul de încăpătoare și ușor de transportat.

Recipientul este compus dintr-un compartiment mai mare și două mai mici. Acestea din urmă sunt situate pe capac. De asemenea, caserola vine și cu o sticlă în care se poate păstra băutura preferată.

Caserola compartimentată Sistema 2L este fabricată dintr-un material fără BPA ori substanțe nocive. Este disponibilă în mai multe culori și poate fi introdusă în cuptorul cu microunde sau congelator. De asemenea, poate fi băgată în mașina de spălat vase, în spațiul dedicat recipientelor delicate.

Caserole Termos Premier

Caserola Termos Premier

Această caserolă termos nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pentru că este foarte utilă. În momentul în care realizezi cât este de util setul Termos Premier compus din 3 piese nu vei mai dori să renunți la el.

Caserola păstrează temperatura mâncării timp de aproximativ 5 ore, iar dacă eficiența i-a fost sporită prin răcire sau încălzire poate menține temperatura alimentelor chiar și mai mult timp. Această caserolă este perfectă și pentru păstrarea alimentelor preparate pe cel mai bun gratar electric.

Caserolele au un volum de 3,5 și 8 litri și se închid etanș cu capace. Dacă sunt folosite corespunzător, păstrează alimentele în condiții optime. Caserolele sunt fabricate din inox și izolate cu spumă poiluretanică.

Caserolă electrică Unold 35W

Caserola Electrica Unold

Această caserolă este foarte utilă, în special pentru persoanele care nu pot lua masa acasă. Poate fi folosită în orice loc în care există o sursă de curent. Caserola are un un design elegant și este echipată cu un set de tacâmuri.

În interior se află un vas din inox detașabil, acoperit cu un capac din plastic ce poate fi utilizat pentru depozitarea diferitelor alimente. Caserola cu dimensiuni de 23.2 x 16.5 x 11.5 cm are un volum total de 1.5 litri. Unold 35W nu este dificil de spălat ori de transportat.

Caserole de sticlă Eljado

Caserole din Sticla Eljado

Setul de caserole din sticlă Eljado este ideal pentru cei care au nevoie de recipiente pentru supă, piure, desert sau alte mâncăruri delicioase.

AICI cea mai buna caserola de la Eljado

Recipientele se închid etanș cu capace din plastic, deci pot fi utilizate și pentru transportul alimentelor.

Caserolele nu trebuie curățate cu produse abrazive pentru că se pot deteriora. Acestea pot fi spălate la mașina de spălate vase. Setul Eljado poate fi introdus inclusiv în cuptorul cu microunde.

Caserole Lamart LT6011

Caserole Lamart

Acest set este format din 3 recipiente din sticlă cu 3 capace. Brandul Lamart este recunoscut pentru produsele durabile pe care le oferă.

Citeste pareri despre setul de caserole Lamart

Caserolele au o capacitate de 370 ml, 640 ml și 1049 ml, fiind utile pentru depozitarea unei cantități mici de mâncare.

Fiind fabricate din sticlă, pot fi băgate în mașina de spălate vase, în congelator și chiar în cuptorul cu microunde.

Caserolă pentru copii Bibilel FMD170

Caserola Bibilel FMD170

Dacă ești în căutarea unei caserole compartimentate pentru copii, aruncă o privire asupra produsului Bibilel FMD170. Acesta sigur va fi pe placul copilului, deoarece are un design atractiv și este foarte practic. Caserola compartimentată este disponibilă în două culori, roz sau albastru.

Citeste parerile clientilor despre Bibilel FMD170

Este compusă din două compartimente, o linguriță și o furculiță. Deși este fabricată din plastică, caserola nu este toxică. În interiorul caserolei pot fi puse sandvișuri, fructe și alte alimente pe care copilul le poate mânca la școală ori la grădiniță.

Ghidul cumpărătorului

Este dificil să alegi cea mai bună caserolă atunci când există pe piață o mulțime de variante. Cu toate acestea, dacă vei ține cont de sfaturile noastre, vei reuși să faci cea mai bună alegere.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când cumperi o caserolă:

Funcțiile celor mai bune caserole

Caserolele pe care le găsim în magazine îndeplinesc diverse funcții. În timp ce unele sunt create pentru păstrarea alimentelor în frigider, altele mențin temperatura mâncării pentru o perioadă mai lungă.

Unele caserole sunt concepute pentru a-i permite cumpărătorului să-și ia cu el o masă completă când merge la serviciu. Altele sunt fabricate dintr-un material termorezistent și pot fi folosite la gătit.

Există, de asemenea, caserole pentru salate, supe, ciorbe etc, dar și caserole electrice ce pot fi utilizate la încălzirea mâncării.

Materiale din care sunt făcute caserolele

Caserolele pot fi fabricate din diverse materiale, însă cele mai accesibile sunt cele din plastic. Atunci când alegi să cumperi o caserolă, asigură-te că aceasta nu conține BPA.

Mult timp, oamenii au optat pentru caserole din aluminiu deoarece sunt ușoare și durabile, însă astăzi aluminiul nu mai este în topul preferințelor. Foarte mulți cumpărători se orientează spre caserole din inox, deoarece sunt ușor de curățat și au o greutate redusă.

Cea Mai Buna Caserola

De obicei, caserolele termoizolante sunt fabricate din inox și mențin temperatura constantă a alimentelor din interior.

Vasele din sticlă sunt folosite pentru depozitarea alimentelor în frigider pentru că nu preiau mirosurile celorlalte mâncăruri. De asemenea, aceste caserole sunt termorezistente, însă sunt foarte sensibile la șocuri mecanice.

Volumul caserolelor

Capacitatea caserolelor pentru stocarea alimentelor este variabilă, deoarece fiecare cumpărător are propriile nevoi și preferințe. De exemplu, un copil care merge la școală va avea nevoie de o caserolă cu o capacitate de doar 350 ml.

În schimb, un adult care vrea să păstreze friptura gătită pentru petrecerea în familie, va avea nevoie de o caserolă cu o capacitate de aproximativ 4 litri.

Cea mai bună caserolă – compartimentare

Caserolele sunt compartimentate în cele mai mici detalii. Recipientele pentru salată au un compartiment care menține ingredientele în starea proaspătă mai mult timp.

Caserola Compartimentata

Caserolele pentru masa de prânz ar putea avea mai multe compartimente, în care cumpărătorul să poată pune atât felul principal, cât și garnitura și desertul.

Unele caserole au și un compartiment separat pentru tacâmuri.

Componentele caserolelor

Majoritatea caserolelor se vând sub formă de set, adică vas cu capac. Unele seturi sunt formate din recipiente de dimensiuni diferite, în timp ce altele au aceleași dimensiuni. De asemenea, unele vin la pachet cu tacâmuri sau huse termoizolante.

Întrebări și răspunsuri

Primim des mai multe întrebări legate de cea mai bună caserolă, cum trebuie să alegem o caserolă, din ce material trebuie să fie confecționată aceasta sau dacă acestea pot fi introduse în cuptoare sau cuptoare cu microunde. Mai jos găsiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări.

Care este forma corectă: caserolă ori casoletă?

Pentru a ne asigura că folosim forma corectă, trebuie să căutăm în DEX definiția pentru cele două cuvinte.

Potrivit DEX-ului, caserola înseamnă 1. Vas în care se ard mirodeniile; 2. Vas metalic inoxidabil care servește la sterilizarea și la păstrarea sterilă a pansamentelor și a unor instrumente medicale; 3. Mic recipient în care se servesc la masă anumite feluri de mâncare, în special aperitive.

În schimb, caserola este definită ca fiind 1. Capsulă de porțelan cu coadă, folosită în laborator pentru topirea substanțelor vâscoase și puțin volatile; 2. Cratiță adâncă cu coadă și cu fundul plat, folosită în bucătărie.

Probabil nu te așteptai să la aceste definiții, nu-i așa?

De ce caserolele din sticlă sunt cele mai bune pentru depozitarea alimentelor?

Caserole de Sticla

Fiind un material inert, sticla nu preia mirosurile străine. În plus, în alimentele depozitate în caserole din sticlă nu sunt eliberate substanțe nocive.

De asemenea, folosind o caserolă din sticlă vei putea vedea conținutul ei prin pereții transparenți. Este caserola din sticlă cea mai bună caserolă pentru păstrarea alimentelor? Putem afirma că o caserolă fabricată din acest material are multe avantaje și este ”sănătoasă„ pentru depozitarea alimentelor.

Putem introduce caserolele din plastic în cuptorul cu microunde?

Majoritatea vaselor din plastic nu pot fi băgate în cuptorul cu microunde, dar există și unele variante ce pot fi utilizate astfel.

Cum poate fi utilizată o caserolă termoizolantă?

Caserola Termoizolanta

Caserolele termoizolante sunt mai scumpe decât caserolele clasice, însă acest lucru nu este deloc surprinzător, pentru că pot fi utilizate în mai multe moduri.

În ceea ce privește caserolele Thermo Klass, acestea pot fi folosite pentru transportarea alimentelor calde și păstrarea mâncării la o temperatură optimă mai mult timp.

De asemenea, o astfel de caserolă poate fi utilizată și pentru depozitarea alimentelor reci care vor fi preparate câteva ore mai târziu. Însă, majoritatea aleg să folosească un recipient termoizolant pentru a-și lua prânzul la serviciu.

Și fructele pot fi păstrate într-o astfel de caserolă, fără a se strica sau a atrage insectele.

Topul celor mai bune caserole compartimentate

Caserole Beto Lunch Box

Caserola Beto Lunch Box

Această caserolă dreptunghiulară, cu dimensiuni de 22.7 x 18.5 x 5 cm are un volum de 1.1 litri. Este compusă dintr-un compartiment încăpător potrivit pentru depozitarea felului principal, și două compartimente de dimensiuni mai mici, ideale pentru păstrarea garniturilor. De asemenea, caserola are și un loc special pentru sosuri.

Caserola Bento Lunch Box nu poate fi folosită pentru transportul lichidelor, așa că nu te grăbi să pui în ea supă, lapte ori ciorbă.

Cutia este fabricată la exterior din plastic ABS, iar la interior din tritan și poate fi utilizată pentru picnicurile în natură. În cazul în care vrei să pui mâncarea copilului în această caserolă, ține cont de faptul că are o greutate de 600 gr.

Bento Lunch Box poate fi introdusă atât în cuptorul cu microunde, cât și în mașina de spălat vase.

Caserole Sistema Lunch

Caserole Sistema

Această caserolă dreptunghiulară cu dimensiuni de 24.5 x 20 x 9.2 cm are o capacitate totală de 2 litri. În compartimentul mare, pot fi introduse mâncăruri voluminoase, deoarece ocupă peste jumătate din capacitatea totală a caserolei.

În compartimentele mai mici, se pot adăuga mâncăruri mai consistente, precum cartofi prăjiți ori carne. De asemenea, cutia mai conține și un bol pentru alimente semilichide, cum ar fi sosurile.

Cu toate acestea, caserola nu trebuie folosită pentru transportul mâncărurilor lichide, pentru că se pot vărsa. Recipientul Sistema Lunch este fabricat din plastic semi-transparent fără BPA ori ftalați.

Caserola se închide ermetic cu clipsuri laterale. Poate fi introdusă în congelator dar și în cuptorul cu microunde (capacul trebuie înlăturat). În plus, poate fi spălată la mașina de spălat vase.

Caserolă Klausberg KB-7023-GR

Caserole Klausberg KB-7023-GR

Klausberg KB-7023-GR este o caserolă dreptunghiulară de 21 x 15 x 7 cm, formată din două compartimente de mărimi diferite. Poate fi folosită pentru depozitarea mai multor feluri de mâncare, inclusiv friptură, salată ori cartofi.

Deoarece este pliabilă, nu ocupă mult spațiu și încape în aproape orice geantă. Caserola este fabricată din silicon, în timp ce capacul este produs din plastic.

Pe capac există și un compartiment special pentru tacâmuri. Caserola fără capac poate fi introdusă în cuptorul cu microunde. De asemenea, poate fi spălată la mașina de spălat vase.

Cum să alegi cea mai bună caserolă compartimentată?

Probabil de multe ori ai fost nevoit să-ți iei mâncare la pachet, dar nu ai avut o caserolă potrivită în care să o pui. Dacă te-ai hotărât să-ți cumperi o caserolă compartimentată pe care să o folosești la birou ori la picnic, dar încă nu știi pe care să o alegi, ține cont de recomandările noastre.

Pentru fabricarea caserolelor se folosesc diferite materiale, fiecare cu plusurile și minusurile lui. De exemplu, plasticul este un material ieftin, ușor de curățat și rezistent. Totuși, dacă te gândești să achiziționezi o caserolă compartimentată din plastic, trebuie să te asiguri că nu conține BPA.

Dacă nu vrei ca mâncarea să-și modifice gustul, atunci încearcă să nu folosești caserole din plastic.

Caserole Compartimentate Pentru Copii

În cazul în care dorești o caserolă fabricată dintr-un material mai dur, ar fi bine să alegi una din ABS ori tritan. Cei care sunt preocupați de starea lor de sănătate, trebuie să opteze pentru un model din plastic care nu conține BPA ori substanțe toxice care pot ajunge în mâncare.

Caserolele din silicon moale se pliază atunci când sunt goale și ocupă puțin spațiu, însă în ele mâncarea se poate strivi.

Un alt material folosit la fabricarea caserolelor este inoxul. Recipientele din inox sunt utile pentru transportul alimentelor calde, solide ori semilichide.

Când cumperi o caserolă compartimentată, trebuie să ții cont și de volumul său. Majoritatea caserolelor de acest tip au o capacitate maximă de 2 litri și o dimensiune de aproximativ 20 x 20 x 7 cm.

Unele însă ar putea avea o greutate ridicată, aproximativ 600 grame, ceea ce înseamnă că nu sunt foarte potrivite pentru copiii care merg la școală ori la grădiniță.

Atunci când alegi o caserolă pentru alimente trebuie să te asiguri că are capac cu închidere etanșă. Cele mai multe mâncăruri sunt semilichide și se pot scurge dacă recipientul nu se închide etanș. Pentru a fi sigur că toată mâncarea va rămâne în caserolă, optează pentru una cu garnitură de silicon și clipsuri laterale.

De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o caserolă cu cel puțin două compartimente, inegale în care să poți pune mai multe feluri de mâncare. Unele au inclusă chiar și o sticluță pentru lichide ori un compartiment special pentru tacâmuri.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este modul în care poate fi folosită caserolă și anume, dacă aceasta poate fi introdusă în cuptorul cu microunde ori în congelator.

Topul celor mai bune caserole termoizolante

Caserolă KingHoff 1.4 l KH-2165-BL

Această caserolă compusă din două recipiente poate fi folosită pentru transportarea a două feluri de mâncare. Fiecare recipient are un volum de 1.4 litri. Caserola dispune și de un mâner pliabil, fiind astfel mai ușor de transportat. În plus are o garnitură etanșă ce împiedică scurgerile.

Set de caserole Pranz Peterhof 1.8L 3 piese

Caserole Pranz Peterhof

Setul de caserole Pranz Peterhof are un design plăcut și este disponibil în diferite culori, precum alb, verde și mov. Setul este format din două caserole ce se suprapun și un capac. Deoarece capacul este prevăzut cu garnitură, se închide etanș. Cele două caserole se se prind între ele cu o clemă laterală.

Recipientele sunt fabricate din oțel inoxidabil (la interior) și plastic (la exterior). Având pereți dubli, caserolele mențin temperatura alimentelor mai mult timp, astfel încât să poți mânca o gustare caldă la prânz, chiar dacă ești la serviciu.

3Gifts Caserola Termo

Această caserolă termoizolantă are un preț bun și este ergonomică. Cu un volum total de 450 ml, este cea mai bună caserolă pentru transportul prânzului unui adult. Interiorul caserolei este detașabil și poate fi pus în cuptorul cu microunde.

Având două compartimente, 3Gifts Caserola Termo permite depozitarea a două feluri de mâncare. Pe capac există un loc special pentru tacâmuri, ce permite păstrara acestora în condiții igienice. Potrivit producătorului, 3Gifts Caserola Termo poate menține alimentele calde sau reci timp de aproximativ 4-5 ore.

Cum să alegi cea mai bună caserolă termoizolantă?

Majoritatea celor care merg la serviciu, își doresc să cumpere cea mai bună caserolă termoizolantă și la un preț bun. De asemenea, o astfel de caserolă este foarte utilă și pentru un copil care merge la grădiniță ori la școală, deoarece păstrează prânzul cald câteva ore bune.

Este important de reținut că o caserolă termoizolantă de bună calitate are pereți dubli ce mențin temperatura alimentelor o perioadă mai lungă. Cei mai mulți cumpărători sunt de părere că o caserolă practică este cea care are o mărime mai redusă, pentru că încape în orice geantă.

Caserole Termoizolante

Caserolele termoizolante sunt disponibile în diferite mărimi, de la 200 ml până la 2 litri. În ceea ce privește funcționalitatea recipientelor, trebuie să te asigură că acestea sunt prevăzute cu capac și se închid cu ușurință. Există și caserole cu spațiu special pentru tacâmuri.

Majoritatea capacelor sunt prevăzute cu garnituri pentru a se putea închide etanș, însă există și capace care se închid prin înfiletare. Acestea din urmă sunt mai silențioase.

Articolul precedentCel Mai Bun Grătar Electric – Vezi Top 10 Modele
Articolul următorCel Mai Bun Blender – Philips sau Russel Hobbs?
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.