Ce schimbări vor avea loc în corpul tău dacă renunți de tot la sare?

Exista 3 tipuri de oameni: cei care nu isi pot imaginea mancarea fara sare, cei care adauga sare in mancare ocazional si cei care incearca sa evite sarea. Sarea este un electrolit important care sustine bune functionare a corpului.

Exista multe diete diferite care recomanda evitarea sarii. Personal, consider ca aceasta idee nu este neaparat o idee buna.

Ce schimbari vor avea loc in corpul tau daca renunti de tot la sare?

Crestere in greutate

Sarea iodata este importanta pentru buna bunctionare a sistemului endocrin. Daca renunti complet la sare, sursele tale de iod vor fi limitate. Ca urmare, este posibil sa incepi sa te ingrasi, sa ai fata umflata, pielea uscata si, in cazuri extrem, te poti confrunta cu slabiciune musculara si oboseala.

Efect negativ asupra inimii

S-a dovedit ca o idee saraca in sodiu are multe beneficii, in special pentru persoanele cu probleme cardiace. Cu toate acestea, exista si cealalta fata a monedei. Se pare ca atunci cand inima ta este pe deplin sanatoasa, consumul prea scazut sau prea ridicat de sare poate agrava starea inimii.

Rezistenta la insulina

Studiile au aratat ca un consum foarte redus de sodiu in dieta poate afecta rezistenta la insulina. Asta inseamna ca organismul nu raspunde bine la insulina, ceea ce poate duce la niveluri ridicate de zahar in sange.

Deshidratare

Cand nivelurile de sodiu din sange scad dramatic, pot aparea simptome asemanatoare cu deshidratarea. Este posibil sa inceti sa-ti simti gura uscata, sa ai ameteli si sa ti se faca sete.

Greata

Evitarea sarii poate avea un impact mare asupra nivelului de colesterol si, in consecinta, chiar si asupra inimii. Un simptom pe care il poti experimenta este greata.