Ce este, de fapt, iubrea? O poveste care te va face să vezi dragostea cu alți ochi

poveste Franz Kafka despre iubire

Franz Kafka s-a născut în 1883 și a decedat în anul 1924. Acest bărbat nu a fost căsătorit și nu a avut copii, însă, într-o zi, pe când se plimba printr-un parc din Berlin a întâlnit o fată care plângea pentru că și-a pierdut păpușa preferată.

Împreună cu fata, Kafka a început să caute păpușa prin tot parcul, dar fără rezultat. Așa că bărbatul i-a spus fetei să se întoarcă a doua zi în parc pentru a relua căutările. A doua zi, cei doi s-au întâlnit și au început să caute din nou păpușa, dar nu au găsit-o nici de data această.

Pentru a-i aluna supărarea, Kafka i-a oferit fetiței o scrisoare ce părea a fi scrisă de păpușa ei preferată. În această scrisoare era scris „Te rog să nu plângi. Am plecat să văd lumea. Îți vor trimite scrisori și îți voi povesti aventurile mele”.

Astfel, a început povestea care a continuat până când Kafka a decedat. De fiecare dată când Kafka și fetița se întâlneau, el îi citea poveștile și aventurile păpușii. Într-o zi, Kafka i-a dăruit fetiței o păpușă, însă fata a spus „Nu seamăna deloc cu păpușa mea”.

Atunci Kafka i-a citit o altă scrisoare, în care păpușa scria „Călătoriile m-au schimbat”. Fata a îmbrățișat păpușa și a plecat cu ea acasă. Un an mai târziu Kafka a murit.

Peste câțiva ani, când fetița a crescut și a devenit femeie, a găsit în păpușa oferită de Kafka o scrisoare semnată de el, în care era scris: „Tot ceea ce iubești vei pierde, la un moment dat, dar în cele din urmă iubirea se va întoarce la tine sub o altă formă”.