castrav

Vremea muraturilor a trecut demult, insa de ce nu ai de aia ti-e dor. Cred ca muraturile sunt cele mai bune vara, cand de obicei lipsesc din bucatarie. Prin Ardeal se pun castraveti la murat si vara, muraturi usoare, racoroase.

Astazi va prezint o reteta de castraveti murati de vara care sigur o sa va cucereasca. Nu sunt acei castraveti pe care-i stim, sunt ceva putin mai deosebit, cu frunze de menta, usturoi si frunze de visin. Incercati-o si-mi veti multumi!

Ingrediente:

  • Castraveti (cantitatea dorita)
  • Mirodenii: cimbru, marar, usturoi, foi de dafin, piper macinat, frunze de menta, tarhon si FRUNZE DE VISIN
  • Apa
  • Sare

Preparare:

Castravetii se spala si se aseaza in borcane de maxim 2-3 l. Se aseaza mirodeniile ( cimbru,marar,usturoi,foi de dafin,piper macinat, frunze de menta,tarhon,si FRUNZE DE VISIN ).

Pentru cantitatea de apa, se va lua ½ din volumul borcanelor, la care se mai adauga inca 0.5 litri. Ex avem un borcan de 5l, vom pune la fiert 2,5l +0,5l = 3 litri.

Pentru fiecare litru de apa se va pune 1 lingura de sare, pt exemplul de mai sus vom pune 3 linguri de sare.. Amestecul de sare cu apa se incalzeste pana da in clocot.
Apa fierbinte se pune peste castraveti si se lasa descoperiti 48 de ore. Dupa acest interval de timp, zeama se scurge din borcane, si se fierbe din nou.

Pana cand zeama da in clocot, castravetii se scot din borcane, si se spala de 2-3 ori cu apa rece. Zeama fierbinte se adauga peste castraveti. Borcane se leaga si se aseaza in camara.

Dupa 2 saptamani, castravetii pot fi consumati.