cartofi copti cu carnati reteta

Cartofii cu cârnați la cuptor sunt numai buni de servit la o masă în familie. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce mâncare să mai gătești, încearcă această rețetă. Sunt sigură că n-o să-ți pară rău! Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 5 cârnați
  • 10 cartofi mici
  • Piper negru măcinat și vegeta după gust
  • 200 ml smântână de gătit
  • Ulei de floarea soarelui (pentru uns)

Mod de preparare:

Spălăm cartofii bine și îi scobim în interior. Tăiem cârnații în jumătate și punem câte o bucată în fiecare cartof. Punem cartofii într-o tavă de copt și-i ungem cu ulei, apoi presărăm deasupra vegeta și piper negru măcinat.

Pornim cuptorul la cea mai înaltă temperatură, iar când se încălzește băgăm tava cu cartofi înăuntru. Coacem cartofii cu cârnați timp de aproximativ 40 de minute. Când cartofii sunt aproape gata, scoatem tava din cuptor și turnăm smântână pentru gătit deasupra.

Mai lăsăm cartofii câteva minute la copt, apoi îi scoatem din cuptor și-i lăsăm să se răcească ușor. Putem servi cartofii copți cu sos de roșii sau sos de usturoi.

Cei care doresc pot presăra peste cartofi și usturoi tocat înainte de-ai băga în cuptor. Acești cartofi sunt delicioși și pot fi serviți cu orice ocazie. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă simplă, dar foarte gustoasă, îți recomand să o împărtășești și cu prietenii tăi. Sunt sigură că vor dori și ei să o încerce.