O rețetă excelentă pentru iarnă – Carne de pui înăbușită la borcan

Este o conservă ce poate fi servită alături de orice fel de mâncare! Dacă carnea este de calitate, și conserva va fi de calitate.

Ingrediente:

– 3,4 kg carne de pui;
– 6 borcane de 0,5l;

La fiecare borcan câte:

– ½ linguriță sare la fiecare borcan
– 3 boabe ienibahar;
– 5 boabe piper negru;
– 1 foaie dafin.

Cum se prepară?

1. Se taie puii bucăți medii și se spală bine carnea.

2. Ca să vedeţi câte borcane vă trebuie, se măsoară carnea cu 1 borcan de 0,5 l.

3. Se spală borcanele cu bicarbonat de sodiu, se adaugă câte 2 boabe de ienibahar și 3 boabe de piper negru, apoi se umplu pe jumătate cu carne. Încercaţi ca fiecare borcan să conțină diferite părți – atât piept, cât și pulpe.

4. Se presează puțin carnea, apoi se adaugă câte 1 boabă de ienibahar, 2 boabe de piper negru, câte 1 foaie de dafin și câte un sfert de linguriță de sare. Se umplu borcanele cu carne, până sub umeri, și se mai adaugă câte ¼ linguriță de sare.

5. Se taie bucăți de staniol și se acoperă borcanele.

6. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se presară cu sare, pentru ca borcanele să nu crape și se nivelează stratul.

7. Se aşează borcanele și se introduce tava în cuptorul rece, se setează temperatura de 180 de grade Celsius și se înăbușe carnea timp de 1 oră. Apoi se micșorează temperatura până la 100 de grade Celsius și se înabuşe carnea încă 4 ore.

8. Suplimentar, se fierbe o supă din oase, timp de 2-3 ore, deoarece o parte din lichid se evaporă în timpul preparării.

9. Se scot borcanele pe o suprafața uscată și nu rece, se îndepărtează staniolul, se adaugă câte 1 linguriță de grăsime topită (este grăsimea interioară de la pui care se topește), dacă aveți, se toarnă supă, cât să umpleți borcanele, și se înfiletează imediat, cu capace sterilizate. Se acoperă borcanele cu o plapumă călduroasă, până se răcesc complet. Apoi se pot spăla și depozita într-un loc întunecos și răcoros.

Poftă bună!

Articolul precedentPâine-plăcintă cu mozzarella – Foccacia de casă, foarte ușor de preparat și foarte gustoasă
Articolul următorAromă și culoare pentru iarnă – Ardei marinați cu usturoi, ce bunătate!
Am scris multe: ◈ retete de postdiete de slabitsfaturi pentru casa si gradina Iți mulțumesc că citești cele scrise de mine și te rog sa dai un like/share. Mă ajută foarte mult!