Carne de porc la borcan – un preparat gustos și aromat, mult mai bun decât mezelurile din comerț

carne la borcan reteta

Dacă te-ai săturat să cumperi mezeluri din comerț pline de E-uri, încearcă să ți le prepari singur acasă. În rândurile de mai jos îți vom explica cum să pui carne la borcan. Rețeta nu este deloc complicată, deci chiar merită încercată!

Ingrediente pentru 16 borcane de 500 ml:

  • 6 kg ceafă de porc
  • 110 gr sare mare
  • 35 gr maghiran, 25 gr piper negru proaspăt măcinat
  • 600 ml apă rece, 6 căței de usturoi decojiți și zdrobiți

În plus (pentru fiecare borcan cu carne):

  • 1 frunză de dafin
  • 1 bobiță de ienibahar

Mod de preparare:

Punem carnea pe un tocător și încep să tai din ea părțile cu grăsime. Tăiem apoi carnea în în bucăți de aproximativ 3 x 3 cm. Punem carnea într-un vas și adăugăm peste ea maghiranul, sarea, piperul negru măcinat, usturoiul zdrobit și apa rece. Amestecăm bine pentru ca toate ingredientele să se lipească de carne.

Punem vasul cu carne la frigider peste noapte. A doua zi amestecăm din nou carnea și, dacă dorim putem adăuga 3 lingurițe plate de gelatină (nu este obligatoriu).

Punem în fiecare borcan câte o bobiță de ienibahar și o frunză de dafin. Așezăm carnea în borcane, dar nu până sus. Aproximativ 2 cm din borcan trebuie să rămână gol.

carne la borcan ingredienteÎnchidem bine borcanele și le gătim timp de 60 de minute, apoi le lăsăm să se răcească. A doua zi, le mai punem la fiert încă 45 de minute, iar a treia zi le mai gătim încă 30 de minute.

carne la borcan mod preparareGătindu-le de mai multe ori, le prelungim termenul de valabilitate. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!