tinctura de usturoi reteta

Tinctura de usturoi este benefică pentru oamenii care doresc să aibă o viață lungă și sănătoasă. Aceasta ajută în caz de ateroscleroză, scăderea activității cerebrale, surditate senilă, oboseală cronică și funcție intestinală lentă. După o cură completă cu tinctură de usturoi, mulți oameni observă o creștere a performanței mentale și o îmbunătățire a bunăstării generale.

Pentru a pregăti această tinctură ai nevoie de 350 grame de usturoi zdrobit și o jumătate de litru de alcool 96%. Usturoiul nu trebuie dat pe răzătoare sau prin presă, ci trebuie zdrobit cu un instrument nemetalic, de exemplu, un mortar de lemn.

Amestecă usturoiul cu alcoolul și lasă-l deoparte timp de 10 zile, într-un loc ferit de sursele de lumină. După 10 zile, strecoară lichidul printr-o sită și toarnă-l într-o sticlă închisă la culoare. Depozitează sticla într-un loc întunecat și las-o acolo timp de câteva zile.

Cum se consumă tinctura de usturoi?

În prima zi, ar trebui să bei o picătură dimineața, 2 picături la prânz și 3 picături seara. A doua zi, consumă 3 picături dimineața, 4 picături la prânz și 5 la cină.

În a treia zi, ar trebui să bei 5 picături de tinctură dimineața, 6 la prânz și 7 la cină. A patra zi de tratament începe cu 7 picături de tinctură, 8 la prânz și 9 la cină. A cincea zi ar trebui să înceapă cu 10 picături la micul-dejun, 11 la prânz și 12 seara.

În a șasea zi, trebuie să bei 15 picături dimineața, 14 la prânz și 13 seara. De acum înainte, consumul se va reduce cu o unitate, până în a zecea zi de tratament (deci în a șaptea zi vei consuma tinctura la fel ca în a cincea zi, în a opta la fel ca în a patra, etc).

Tratamentul trebuie urmat până când se consumă toată tinctura. Se recomandă repetarea tratamentului după 5 ani.

Tratamentul cu tinctură de usturoi nu este recomandat persoanelor cu hiperaciditate gastrică, gastrită și ulcer gastric. Datorită conținutului de alcool, acesta nu este destinat copiilor, femeilor însărcinate, mamelor care alăptează și celor care nu pot consuma alcool din diferite motive. De asemenea, tinctura de usturoi nu trebuie consumată nici de persoanele alergice la usturoi.

Articolul precedentVerifică-ți starea ficatului acasă! 9 semne care arată că ficatul tău nu funcționează cum trebuie
Articolul următorPâine de casă delicioasă gata în doar 45 de minute. De acum nu mai cumpăr pâine de la supermarket!
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.